najważniejsze szybko. Polecam gorąco. Składniki: 8 plastrów schabu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g sera feta solidny pęczek świeżego szpinaku sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Schab myjemy, suszymy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Każdy plaster solimy i pieprzymy. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Szpinak myjemy, osuszamy i wrzucamy na patelnię
na moim stole...Składniki: 4 plastry schabu, 2 duże cebule, 1 pomarańcza, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, bulion w kostce, łyżka cukru, łyżka słodkiej papryki, sól, pieprz, mąka, olej do smażenia. Sposób przygotowania: Plastry schabu ubijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z każdej strony. Każdy kotlet obtaczamy w mące i krótko smażymy na oleju na dużym ogniu. Przekładamy kotlety do garnka. Na tym samym tłuszczu(...)Smażymy pokrojoną w półtalarki cebulę. Dokładamy ją do schabu. Pomarańczę obieramy ze skórki, pozbywamy się na ile się da białych błonek. Kroimy ją w półplasterki i wkładamy do garnka. Na wierzch wkruszamy bulion w kostce. Schab zalewamy 3 szklankami zagotowanej w czajniku wody. Dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Całość dusimy pod przykryciem
Pobite gary Barbaryniego wyczarować przeróżne wspaniałe dania!I dziś mam dla Was przepis na roladki schabowe.Faszerowane warzywami są fantastycznym pomysłem na obiad.Podane ze smażonymi pieczarkami na masełku i ziemniakami z koperkiem zachwycą domowników!Polecam! SKŁADNIKI :( 2 porcje )* schab ( plastry ) – 2 szt* marchew – 2 szt* pietruszka – 1 szt* por – 1 szt* cebula – 1 szt* sól , pieprz , papryka* olej
Ostra na SłodkoKOTLET SCHABOWY Nie ma nic lepszego jak nasz tradycyjny, polski kotlet schabowy. Składniki: schab jajko sol pieprz olej lub smalec do smażenia Przygotowanie: 1. Schab myjemy i kroimy na plastry. 2. Kazdy plaster rozbijamy z obu stron, tłuczkiem do mięsa. 3. Solimy i pieprzymy. 4. Przygotowujemy 2 głębokie talerze. a) do jednego wbijamy sparzone wcześniej jajko
Kulinarnie z Polką na Kresachpotrzebujemy garść cukrowego groszku i kilka sztuk pomidorów koktajlowych. Uwielbiamy ziemniaki w takiej postaci, doskonale pasują do grillowanego lub pieczonego mięsa, tym razem zostały podane do grillowanego schabu. Jak przygotować szybko pyszne smażone ziemniaki na patelni ? Polecam też inne przepisy na ziemniaki: młode ziemniaki z piekarnika . młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z tymiankiem Składniki: 1 kg młodych(...)wrzucamy groszek i pokrojone na ćwiartki pomidorki, jeszcze chwilkę całość podsmażamy, dodajemy posiekany młody koperek i całość mieszamy. Do tak usmażonych młodych ziemniaków podajemy np. grillowany schab. Smacznego! The post Ziemniaki smażone na patelni appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękotlet się nie falbanił ( brzeg wywijał), panierka nie odstawała i kilka innych. A więc tak, umawiamy się na dwa kotlety. 2 kotlety schabu 2 jajka pieprz sól bułka tarta tłuszcz do smażenia ręczniki papierowe Do miski wbijamy jajka i dokładnie mieszamy z solą i pieprze. Każdy kawałek mięsa dokładnie obieramy z wszelakich błon. To one są winne(...)minut. Panierka podeschnie i nie będzie odstawać od podłoża czyli mięsa. I tak jak pisałam przy filecie z kurczaka ( TU ), aby mięso było soczyste, nie dziurawimy widelcem. Schab powinno się smażyć na smalcu, mnie na smalcu nie smakuje, dlatego używam oleju. Obracamy delikatnie, aby nie skaleczyć zamkniętej struktury mięsa. Układamy na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu
Dieta moja pasjaSchab 15 plastrów (ok.1kg)Cebula 2 duże sztukiPor 1 średnia sztukaLubczyk ok. 2 łyżeczkiMajeranek ok. 2 łyżeczkiBulion mięsny 600mlWoda ok. 100mlMarchew 3 duże sztukiPieprz do smakuSól do smakuZiele angielskie 5 sztukLiść laurowy 5 sztukPapryka czerwona słodka do smakuOliwa z oliwek do smażeniaWykonanie:Cebulę obrać, pokroić w piórka lub większą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę.Marchewkę obrać(...)stron przez ok. 1 minutę.Marchewkę, por i cebulę wraz z tłuszczem ze smażenia wrzucić do brytfanny lub dużego garnka, zalać 600ml bulionu. Dorzucić również podsmażone plastry schabu. Patelnię po smażeniu podlać 100ml wody, wypłukać i wlać do garnka/brytfanny. Mięso powinno być całkowicie zanużone – jeśli nie jest, to należy dolać jeszcze trochę wody. Dodać 5 ziarenek ziela angielskiego
Kulinarne Przebojeschabu bez kości;500 g pieczarek;250 g wędzonego boczku;3 duże cebule;500 ml słodkiej śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%;Sól;Pieprz;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Schab umyć, osuszyć, oczyścić z nadmiaru błon, pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć z obu stron, na rogrzanym na patelni oleju, bez panierki(...)stopni (3 półka, górna i dolna grzałka) i zapiekać przez około 1 godzinę.Po wyjęciu z piekarnika spróbować sosu i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Schab można zastąpić karkówką, przy czym może ona wymgać nieco dłuższego pieczenia w piekarniku.Całość można, na 20 minut przed końcem pieczenia, posypać startym, żółtym serem i zapiec w piekarniku.Śmietanę
Gospodyni Miejskatłuszczem. Ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wykładamy nim formę tarty. Schab umyć, osuszyć i pokroić na niewielkie części. Na dużej patelni smażymy na oleju schab, dodajemy cebulę - wszystko podsmażamy. Następnie dodajemy kapustę kiszoną, dusimy ok 15 minut na małym ogniu i doprawiamy. Patelnię odstawiamy do ostygnięcia, jak farsz się ostudzi wykładamy
Niezły MłynekSkładniki: * 6 plastrów schabu * kwaśna śmietana (330g) * 4 jajka * szklanka mąki * szklanka tartej bułki * 15 dag żółtego sera * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Schab cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Ser ścieramy na tarce na najdrobniejszych oczkach. Mieszamy z tartą bułką. Mięso maczamy w śmietanie, następnie panierujemy w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy na głębokim
Pobite gary Barbarydrugim mieszamy 6 łyżek mąki kukurydzianej z 2 łyżeczkami przyprawy. Panierujemy paski schabu, czyli zanurzamy po kolei kawałki schabu w jajku, potem w mące z przyprawami, następnie znowu w jajku i mące. Odkładamy panierowane mięso na deskę oprószoną mąką kukurydzianą. Smażymy stripsy na rozgrzanym tłuszczu rzepakowym po ok. 1,5 minuty z każdej strony. Po usmażeniu odkładamy na talerz wyłożony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmakiem musztardowym. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: 2 plastry schabu bez kości, 1 łyżka musztardy Wikinga Roleski 1 jajko, 1,5 szklanki płatków owsianych, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Schab rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem. Płaty mięsa smaruję z dwóch stron cienką warstwą musztardy. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku
Tradycyjna kuchnia KasiDziś mało dietetycznie, ale za to smacznie:) Okazjonalnie można sobie pozwolić na małą rozpustę. Placki są specjalnością mojej Mamy, która do środka daje schab, natomiast same placki smaży na płycie na grillu. Te ze schabem nie wiem jak smakują, ale same placki z płyty są po prostu rewelacyjne i żadne inne nie są ich w stanie pobić. Nie posiadając jednak(...)ZIEMNIACZANE Z INDYKIEM Składniki 40 dkg piersi indyka pokrojonej na 8 plastrów 1 i 1/2 kilograma ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 1 łyżka mąki olej do smażenia Przygotowanie Zaczynam od rozbicia tłuczkiem plastrów indyka. Plastry powinny być dość cienkie aby dopiekły się w czasie smażenia placków. Następnie mięso dolę i pieprzę i wstawiam do lodówki. Obrane ziemniaki
Magiczna kuchnia DariiSkładniki: 500g schabu bez kości 5 dużych cebul 2 duże,kwaśne jabłka majeranek sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Schab rozbić jak na kotlety i pokroić na bitki( średnica ok.3cm). Doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na rumiany kolor w garnuszku, na odrobinie oleju.Dodać pokrojoną w pióra cebulę i pokrojone w plastry i obrane ze skóry jabłka.Doprawić
Wielki apetytkaszy gryczanej-5 dkg masła-2 jajka-2 ząbki czosnku-2 czubate łyżki mąki-1/4 szklanki mleka-sól, pieprz, warzywko-bułka tarta-olej do smażenia Cienko pokrojony schab delikatnie rozbijamy.Przyprawiamy solą i pieprzem. Kaszę gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem warzywka.Czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Czosnkiem posypujemy przyprawione plastry schabu(...)Masło kroimy na małe kostki.Na plastry schabu nakładamy trochę kaszy i kosteczkę masła. Zbieramy brzegi mięsa i związujemy mocną nicią. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę i mleko. Doprawiamy warzywkiem.Sakiewki moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Sakiewki wkładamy do głębokiego, rozgrzanego oleju i smażymy do zrumienienia. Przekładamy na papierowy ręcznik.Usuwamy
Maminek kulinarny