schab smażony - 1167 przepisów (strona:16/78)

Diabelski schab w panierce 210

przygotowany schab często gości na naszym stole. Przepis jest niezwykle praktyczny, gdyż mięso może sobie trochę poleżeć w marynacie. Po usmażeniu jest pyszne i kruche. 1 kg schabu bułka tarta smalec do smażenia Martnata: 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka pieprzu           Mięso pociąć na niezbyt

Praktyczna pl
Zawijance z pieczarkami. 99

zawijance przygotowałam z pieczarkami i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI: 6 plastrów schabu 30 dag. pieczarek 2 ogórki kiszone 1 cebula przyprawa do wieprzowiny 2 łyżki masła klarowanego WYKONANIE: schab rozbijamy, posypujemy przyprawą, pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę, usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba doprawiamy, farsz nakładamy na rozbite kotlety, zawijamy brzegi, zwijamy rolady, zapinamy wykałaczką

Kuchnia Beaty
Schab w sosie cytrynowo-miętowym 175

cienkie paseczki. Dodajemy mięso do marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc. 2. Na dobrze rozgrzaną patelnię przekładamy schab wraz z całą marynatą. Smażymy przez około 10 minut, następnie zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości, około 30 minut. 3. Do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy 2-3 łyżeczki mąki, mieszamy

Szefowa kuchni
Kotlety schabowe faszerowane warzywami 197

schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Przejdź do przepisu

w kuchni i w ogrodzie
Rolada kanapkowa z szynkowara 140

dwóch miejscach tak by zrobić jak największego kotleta. Oprószamy go przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem z każdej strony, delikatnie rozbijamy. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy lekko posolone. 2. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą pierś z kurczaka. 3. Całość zwijamy w roladę. 4. Okręcamy dookoła sznurkiem spożywczym. Kropimy olejem i posypujemy resztą przypraw i posiekanym czosnkiem

Kuchnia w czekoladzie
Schabowy z pieczarkami i serem 161

Moje córki , ja zresztą też , lubimy takie oto schabowe z pieczarkami i serem żółtym..u mnie były to akurat schabowe z marynaty, ale można także zrobić

Moje domowe kucharzenie
Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką 334

ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej łyżka soku z cytryny sól i pieprz 4 łyżeczki musztardy 4 plastry żółtego sera 4 podłużne kawałki papryki olej rzepakowy do smażenia pół szklanki wody Przepis 1 Schab porcjujemy na 4 kotlety i każdy z nich cienko rozbijamy. 2 Następnie przygotowujemy szpinak. Na łyżce masła podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy szpinak oraz doprawiamy sokiem z cytryny

Kuchnia Bazylii
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli 5790

schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Składniki: 360g schabu (u mnie na 5 plastrów schabu) 400ml mleka 1 duża cebula 2 jajka do panierowania bułka tarta i mąka pszenna do panierowania sól, pieprz do smaku smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Wykonanie: Według oryginału Magda(...)Jeżeli w mięsie są jakieś żyłki, należy je przeciąć, ponieważ utrudniają one równomierne rozbicie mięsa oraz będą powodowały podczas smażenia kurczenie się mięska i zwijanie kotletów. Kotlety rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać, pokroić w piórka. W miseczce ułożyć na przemian: schab, cebula w piórkach, schab, cebula w piórkach itd. Całość zalać mlekiem, przykryć i odstawić do lodówki na 3 godziny

Kulinarne Przeboje
Schab barbecue z sałatką z arbuza 155

posiłku (no chyba, że utkniemy na wydłubywaniu pestek z arbuza) i wykorzystanie prostych, łatwo dostępnych składników.  Składniki 2 plastry schabu sól i pieprz 2 ząbki czosnku 5 łyżek sosu barbecue 1 łyżka oliwy i 1 łyżka masła do smażenia (może być tylko oliwa lub tylko masło) ćwiartka arbuza 8 ogórków gruntowych garść świeżej posikanej mięty starta skórka(...)skórkę z limonki z oliwą, sokiem z limonki i odrobiną pieprzu. Odstawiamy na bok. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i masła. Kroimy schab w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Solimy, pieprzymy i smażymy do zrumienienia. Dodajemy wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy sos barbecue i smażymy aż pokryje dokładnie mięsa. Zdejmujemy patelnię z ognia i pozwalamy

W kuchni wieczorem
Schabowy w bramborach 186

pozycjach obiadowych . Z pozoru nieskomplikowane danie zaczerpnięte z regionalnej kuchni czeskiej , nie należy jednak do najprostszych , problem polega na umiejętnym położeniu schabu na patelni tak, aby nie zgubić warstwy placka ziemniaczanego , czyli bramorów podczas smażenia . Trudne,ale wykonalne , a efekt wart każdej walki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki dla 3 osób : 3 grube na około(...)jednej strony i na niej rozkładamy ,około jednej ,czubatej łyżki bramborów , zanurzamy w roztrzepanych jajkach , następnie w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju , uwaga koniecznie najpierw kładziemy kotlet na stronie placka , tak żeby ziemniaki scaliły się ze schabem , trzeba to zrobić dość szybko żeby ziemniaki nie zsunęły się z mięsa. Jak już ładnie się zrumieni powinien być na tyle sztywny

Ogrodnik w podróży
Roladki schabowe 167

schabowych. Małym nakładem pracy oraz niewielkim kosztem można odmienić typowy obiad i stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy! Roladki schabowe  SKŁADNIKI: 3 plastry schabu 100 g sera żółtego 1 czerwona cebula olej do smażenia kilka pieczarek 1 płat papryki marynowanej sól , pieprz jajko bułka tarta  PRZYGOTOWANIE: Schab rozbijamy jak na kotlety i oprószamy solą. Pieczarki kroimy na małe(...)następnie cebulkę pokrojoną w plasterki,  paski papryki oraz łyżkę pieczarek.  Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schab w cieście naleśnikowym 116

masę. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany 18% - dość gęste.  Olej rozgrzewamy, kotlet wkładamy do ciasta naleśnikowego i od razu wrzucamy go na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoto.  Na zdjęciach schab podany w towarzystwie warzyw zasmażanych

Gotowanie i blogowanie
Schabowe roladki z newellą 122

przepisu użyliśmy wybornej mieszanki ziół przeznaczonych do schabu od Rafex   Składniki 4 kotlety schabowe po 200 g 200 g newelli 2 łyżki przyprawy do schabu 100 ml wody olej do smażenia mąka sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej. Newellę dzielimy na cztery części. Każdą owijamy rozbitym kotletem. Oprószamy

R'n'G Kitchen
Schab gotowany w sosie śmietanowo- pomidorowym 134

marchewki i frytkami z batata, które uwielbiam. Łatwe i pyszne danie na niedzielę. Zarówno na obiad, jak i późną kolację, prawda Adam? :) Składniki (na 4 porcje): 1 kg schabu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por 1 łyżka oleju 1/2 szklanki passaty pomidorowej 1 szklanka cydru 1 lampka wytrawnego wina 750 ml bulionu przyprawy: ostra papryka, majeranek, sól i pieprz(...)pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej posiekana natka pietruszki Do podania: puree ziemniaczane frytki z batata surówka z marchewki W garnku z grubym dnem rozgrzewam olej. Smażę na nim posiekany ząbek czosnku, cebulą i pora. Schab oczyszczam z błon i kroję na plastry o szerokości 0,5 cm. Wrzucam do garnka i smażę całość 2-3 minuty. Dodaję przyprawy. Wlewam

Mango Papaja
Schabowy pod pierzynką 172

Schabowy pod pierzynką z pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :) Składniki: 3 plastry schabu 400 g pieczarek 150 g żółtego sera oregano papryka słodka sól jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Pieczarki(...)myjemy i kroimy w plasterki po czym wrzucamy do garnka i dusimy do odparowania wody. Na sam koniec lekko solimy i doprawiamy oregano. Plastry schabu cienko rozbijamy (możemy podzielić na mniejsze części żeby lepiej się smażyły). Jajko roztrzepujemy z solą i papryką słodką. Kotlety obtaczamy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony

Na Ciasteczkowych Papierach
Inny sposób na roladki. Niczym kebab! 321

przyjemne ciepło pary znad garnka...Ale chyba najistotniejszą rolę odgrywa efekt końcowy. ROLADKI SCHABOWE Z SEREM  A'LA KEBAB (autorstwo własne;) 5 plastrów schabu 10 plastrów żółtego sera przyprawa kebab-gyros  masło do smażenia Mięso rozbiłam. Z obu stron obficie oprószyłam przyprawą. Na każdy schab położyłam 2 plastry sera i ciasno zawinęłam. Usmażyłam na maśle. Kiedy nabrały złocistego

W kuchni Karmel-itki
Schab w cynamonie z gruszką, fenkułem, dzikim ryżem i gorgonzolą 230

natki pietruszki 100 gram ryżu dzikiego sól pieprz 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Schab kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem oraz gałką muszkatołową. Kawałki schabu grillujemy na patelni grillowej bądź smażymy na patelni, która nie wymaga użycia tłuszczu. Grillowane/usmażone kawałki odkładamy na bok. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości, według przepisu na opakowaniu. Gruszkę oraz fenkuł(...)się zagotuje i wrzucamy posiekaną gruszkę i fenkuł, całość dusimy 6-7 minut, następnie dodajemy posiekane orzechy włoskie oraz część posiekanej natki pietruszki. Gdy wino całkowicie wyparuje dodajemy grillowany schab oraz ugotowany ryż. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy rozkruszoną gorgonzolą oraz posiekaną natką pietruszki. Ewentualnie posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe

Mango Papaja
Ryż z warzywami i schab w cieście 157

Polecam;)  Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek  oliwa z oliwek do smażenia około 750 gramów pokrojonych na mniejsze kawałki jarzyn (u mnie fasolka szparagowa, kukurydza, brokuł, marchewka, zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone(...)mieć konsystencję ciasta na racuchy. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dodać mąki natomiast jeżeli będzie za gęste dolewamy odpowiednią ilość przegotowanej wody. Schab rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem, następnie obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanej oliwie.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania