schab smażony - 1167 przepisów (strona:19/78)

a'la schabowy 119

plastry sera żółtego 3 plastry ogórka korniszon sól i pieprz do smaku jajko, mąka i, bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: Kotlety schabowe rozbić oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek schabu położyć plaster szynki, ser żółty i plaster ogórka. Złożyć na pół i dobrze ścisnąć. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć

Darcia w kuchni
Schab w smalcu wg Aleex 255

minimum 3 godziny) do lodówki. 4. W wysokim naczyniu roztopić smalec, który musi sięgać przynajmniej do połowy wysokości mięsa. 5. Do rozgrzanego smalcu włożyć ostrożnie schab (zmniejszyć ogień, aby nie spalić przypraw) i smażyć po 8 minut. 6. Po tym czasie odwrócić mięso „na drugą stronę” i znów smażyć 8-9 minut. 7. Jeśli mamy za mało smalcu trzeba jeszcze

W mojej kuchni
Schabowe pierożki z mun 259

odmienić zwykłego schabowego. Złożone schabowe sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa(...)składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy

Bon appetit mon amie
Roladki schabowe panierowane 176

sól morska  i pieprz czarny, rozmaryn suszony kostka sera feta słoiczek suszonych pomidorów 250 g maślaków 1 duża cebula 100 g boczku parzonego olej do smażenia 5 jajek mąka pszenna bułka tarta Przygotowanie: Plastry schabu  rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Każdy plaster schabu doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. 1 farsz: pomidory i ser kroimy w drobną kostkę, mieszamy(...)farsz pomidorowo-serowy, na drugich farsz boczkowo-grzybowy. Każdą roladkę dokładnie zwijamy, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wkładamy roladki  na gorący olej stroną łączenia od dołu, smażymy w głębokim tłuszczu z każdej strony aż roladki będą rumiane. Gotowe roladki odsączamy na ręczniku papierowym. Można je podawać na gorąco jako samodzielne danie np. z ziemniakami lub frytkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowany schab z sosem z cukinii 109

wrzenia. Schab oprószamy z każdej strony solą i pieprzem i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię grillową, jeśli takowej nie mamy możemy usmażyć nasz schab na zwykłej patelce, wcześniej skropioną odrobiną oleju lub oliwy. Smażymy z obu stron. Polewamy je sosem lub tak jak na zdjęciu sos podajemy obok. Smacznego:) Artykuł Grillowany schab z sosem z cukinii pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Zupa cebulowa przepis 131

jest znakomita! I wcale nie czuć w niej tylko i wyłącznie cebuli. Cebulową podaję z rozpływającym się w ustach startym serem i chrupiącymi grzankami z ciemnego pieczywa. Składniki: - 300g schabu; - 8-10 cebul; - włoszczyzna (2 marchewki, 2 pietruszki, seler, por, natka pietruszki); - 2 ząbki czosnku;  - 4 łyżki oliwy; - sól, pieprz do smaku; - oregano i tymianek do smaku; - pieprz ziołowy(...)rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju - doprawiamy solą morską; - usmażoną cebulę przekładamy do mniejszego garnuszka, następnie na tej samej patelni z 2 łyżkami oleju ponownie smażymy, ale tym razem pokrojony w kostkę schab - doprawiamy go solą, pieprzem; - usmażony schab dodajemy do garnka z cebulą, dolewamy do wszystkiego 2 szklanki wody i dusimy łącznie cebulę ze schabem ok. 30-40minut

MintTaste
Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem 233

się prezentują bo jak to przy buraczkach wszystko zabarwione i są naprawdę pyszne. składniki: 6 plastrów schabu 2 średnie ugotowane lub upieczone czerwone buraczki 1-2 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka sól,pieprz 1-2 jajka bułka tarta olej do smażenia Buraczki zetrzeć na tarce na puree. Do startych buraczków dodać chrzan i dokładnie wymieszać(...)ilość chrzanu wedle uznania zależy jak lubimy ostre. Schab rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie buraczkowo-chrzanowym puree posmarować przygotowane plastry schabu. Potem mięsko zwinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką aby nie rozwijało się przy smażeniu. Następnie roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Gotowe roladki podałam z suróweczką z rzodkiewki

Monia miesza i gotuje
SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PIWIE 578

wszystkim smakuje, a w dodatku schab w tej wersji przygotowuje się błyskawicznie i jak dla mnie jest smaczniejszy i zdrowszy, niż tradycyjny kotlet schabowy smażony na głębokim tłuszczu :) SKŁADNIKI (4 porcje) Ok.  700 g schabu bez kości 1  łyżeczka masła klarowanego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki jasnego piwa 1 L wody lub bulionu 3 łyżki sosu

Calzonella.com
Roladki schabowe z serkiem o smaku wiśni i żurawiny 208

żurawina suszona po parę sztuk na każdą roladkę  sól i pieprz ziołowy do smaku .   Dodatkowo: jajko bułka tarta olej do smażenia  Wykonanie roladek schabowych z serkiem o smaku wiśni i żurawiny:  Schab myjemy i kroimy na 6 plastrów. Rozbijamy każdy plaster dosyć cienko. Każdy plaster schabu posypujemy solą i pieprzem. Smarujemy schab  serkiem

Różowa kuchnia
Roladki schabowe po wiejsku 450

schabu 3 plastry sera żółtego 3 plastry wędzonego boczku 1 kiełbasa śląska 1 większy ogórek kiszony jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę oraz ogórka kroimy wzdłuż w słupki. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy

Na Ciasteczkowych Papierach
Schab w sosie z czerwonego wina. 104

szklanki wytrawnego czerwonego wina   1,5 szklanki wywaru warzywnego   2 łyżki śmietany   kminek , majeranek ,  liście laurowe  sól , pieprz Przygotowanie: Schab lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy  z obu stron po 3 minuty. Do garnka wlewamy wywar z warzyw, wino oraz śmietanę, dodajemy liście laurowe kminek i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia

Symfonia smakowa
Schabowe poduszeczki z brokułem 229

Poduszeczki wyszły bardzo smaczne.To doskonała propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Poduszeczki podajemy z ziemniakami i surówką.  SKŁADNIKI: 1/2 kg schabu bez kości, 1/2 brokuła, 2 jajka, 2 szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję, studzę i dzielę na różyczki. 2. Schab kroję na porcje i cienko

Tradycyjna kuchnia Kasi
sakiewki schabowe z grzybami 200

podany schab nie tylko pięknie wygląda, ale także smakuje wyśmienicie. Mięsne sakiewki nadziane smażonymi podgrzybkami i podane na sosie grzybowo-śmietanowym. To musi być pyszne! Składniki: 4 plastry schabu kilka podgrzybków i (lub) innych grzybów 1 mała cebula 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól pieprz ostra i słodka papryka szczypiorek i pomidorki koktajlowe do dekoracji

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 499

kości 1 różyczka brokuła 1-2 plastry sera żółtego dodatkowo: sól pieprz oregano 1 roztrzepane jajko bułka tarta olej do smażenia      Brokuły gotujemy w osolonej wodzie około 6 minut i studzimy. Każdy plaster schabu wkładamy do foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę

Rozpustne gotowanie
Bitki ze schabu – schab z dzika 195

jagód jałowca, 150 ml wina białego wytrawnego, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi) Bitki, zrazy – to po prostu bite kotlety, uformowane a następnie smażone. Mięso oczyścić z błon, pokroić na grube kotlety. Kotlety ze schabu z dzika delikatnie roztłuc. Oprószyć solą, pieprzem oraz zmielonym jałowcem. Odłożyć. Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodę

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania