schab smażony - 1167 przepisów (strona:13/78)

Krowa w Budapeszcie (placek po węgiersku ;) ) 129

właściwie wszystkie składniki pod ręką. A jeśli nawet nie, to np. mięso zawsze można zastąpić innym i też będzie smakowało wybornie. + mąka pszenna, masło i tłuszcz do smażenia Mięso (u mnie schab, nawet wolę do placka, niż wołowinę) kroimy w niedużą kostkę i obsmażamy je z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Do mięsa dorzucamy dwie łyżki pasty paprykowej(...)kostkę i również dodajemy do ziemniaków. Masę przyprawiamy solą i pieprzem według uznania, na koniec dodajemy mąkę. Można również dodać jedno jajko, ja jednak z tego zrezygnowałam. Smażmy je na rumiano. Z tej ilości ciasta wychodzą dwa niezbyt duże placki. Po ukończeniu duszenia mięsa, sos należy zagęścić. Do tego potrzebujemy podprażonej na maśle mąki zaciągniętej mięsno-paprykowym sosem. Powinien być

Kuchenna Kontrrewolucya
Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym 180

konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka mielona, czosnek 1 ząbek, olej do smażenia 5 łyżek, Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem, na cienki płat. Następnie obsypujemy z obu stron przyprawami i smarujemy musztarda. Nakładamy ser żółty i ogórka konserwowego, zwijamy roladkę. Czosnek wyciskamy przez praskę(...)nasza roladka się nie rozpadła możemy ja związać nitka lub spiąć wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy roladkę. Następnie mięso przekładamy do piekarnika, polewamy tłuszczem pozostałym ze smażenia i pieczemy przez 40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy roladkę na ukos i podajemy z ulubionymi dodatkami.  Z podanego przepisu przygotowana jest jedna roladka

kulinarne odsłony pati
Chrupiące ciasto piwne do kurczaka, lub ryby. 291

Panierowane mięso, lub ryby są w naszym kraju bardzo popularne. W niektórych domach co niedziele obtacza się schab w jajku, bułce tarte, czy mące i smaży. My pokażemy troszkę inną panierkę, może nie do końca nadaje się do schabu, ale kawałki kurczaka, czy ryba wychodzą znakomicie. Do poszukiwań przepisu na chrupiącego kurczaka zachęciła nas podobnie jak w przypadku, smażonego makaronu

KasiaiKrzysiu.pl
Wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i mascarpone 231

zależności jak ostro lubicie) ½ łyżeczki suszonej bazylii Opakowanie serka mascarpone (250g) Przygotowanie: Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, przełożyć szpinak, dodać odrobinę soli. Smażyć mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką. Podsmażony szpinak odcedzić za pomocą durszlaka. Schab pokroić w kostkę (ok. 3×3 cm), doprawić solą i pieprzem. Patelnię, na której smażyliśmy szpinak, przetrzeć papierowym ręcznikiem i podgrzać na niej(...)olej rzepakowy. Na rozgrzany olej przełożyć kawałki schabu i podsmażać je na dużym ogniu przez ok. 5 minut. Do mięsa dodać drobno posiekany czosnek, listek laurowy, suszony tymianek oraz pieprz cayenne. Całość dokładnie wymieszać. Dodać podsmażony szpinak do patelni z mięsem i pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. Następnie patelnię zdjąć z ognia i do podsmażonych składników

Fabryka pomysłów
Eskalopki ze schabem i suszonymi śliwkami 188

koktajlowych, 5 łyżek musztardy francuskiej, 5 łyżek miodu, 5 łyżek oliwy, cytryny, szczypty suszonego majeranku, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Przygotowanie dzisiejszego dania rozpocząłem od przygotowani mięsa. Umyty wcześniej schab oczyściłem z wszystkich błonek, a następnie pokroiłem na cztery kotlety o podobnej grubości. Każdy kotlet lekko rozbiłem, a następnie przyprawiłem mięso z obu stron solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem(...)były zbyt mocno rozbite, gdyż zbyt duże uniemożliwią zamknięcie eskalopek - po rozbiciu kotlety nadal powinny mieć grubość około centymetra. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i smażyłem na niej kotlety ze schabu z obu stron, aż zrobiły się rumiane. Następnie zdjąłem kotlety z patelni i pozostawiłem do ostygnięcia. Na suchej patelni podsmażyłem z obu stron cienkie plasterki wędzonego boczku

Wyprawy kulinarne
Grillowana tortilla z pikantnym farszem 198

żółty ser Przygotowanie: Podsmażamy cebulkę (u mnie na maśle). Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki (u mnie same kapelusze), posiekany por i pokrojony w kostkę / paseczki schab wędzony parzony. Chwilę smażymy, aż pieczarki zaczną puszczać sok. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Następnie dodajemy kielecki sos meksykański. Zostawiamy jeszcze chwilę na patelni, mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy na połowę

Słodkie okruszki
Sznycel po wiedeńsku 126

necie..i opinie są różne..ale jak zwał tak zwał..no i schaboszczak z jajkiem sadzonym to świetny pomysł.. 60 dag mięsa z szynki, schabu 4 jajka do smażenia 2-3 jajka do panierowania bułka tarta, mąka 3 łyżki masła do smażenia Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące, zanurzyć w miseczce

Moje domowe kucharzenie
Placki ziemniaczane ze schabem wśrodku 149

innymi słowy: placki ziemniaczane z mięsnym wkładem. Składniki: 1 ½ kg ziemniaków ½ szklanki mąki pszennej 4 jaja ½ szklanki kwaśnej śmietany sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia składniki na nadzienie: ½ kg schabu sól czosnkowa pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, utrzeć i dobrze odcisnąć z wody. Dodać śmietanę, mąkę, jaja, sól i pieprz do smaku. Mięso wypłukać, pokroić na porcje, posypać(...)bardzo cienko utłuc. Na rozgrzaną patelnię z olejem kłaść cienki porcje ciasta ziemniaczanego wielkości ubitego mięsa, na wierzch placków układać rozbite, przyprawione mięso, następnie przykryć kolejną warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażyć z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Kotlet schabowy 209

odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy  sól i pieprz  olej do smażenia  Marynata: 3 jajka  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka płaska musztardy  2 łyżki majonezu  sól 1 łyżka przyprawy maggi

Moje domowe kucharzenie
Wieprzowina z Tonkatsu 156

Danie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy trawa cytrynowa grzyby mun Przygotowanie   Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie

R'n'G Kitchen
Schab z jajkiem 202

łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki chrzanu mąka do panierowania 2 jajka do panierowania tarta bułka do panierowania sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Schab rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Obrane jajka i kiełbasę kroimy w kostkę. Jogurt łączymy z chrzanem. Dodajemy do jajek(...)kiełbasy. Dodajemy szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab, składamy na pół. Szczepiamy wykałaczkami. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor.  źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas wykonania: 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Schabowe z pieczarkami i cebulką 195

wyglądają Wasze przygotowania kochani? Składniki 70 dag schabu bez kości 30 dag pieczarek  2 cebule 2 łyżki masła sól pieprz tłuszcz do smażenia Panierka 2 jajka mąka  bułka tarta Sposób Schab pokroić na plastry, rozbić, doprawić. Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na maśle. Na rozbite plastry schabu układać na jednej połówce przyrządzony

Kuchenne aromaty
ROLADKI Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 129

wnętrze to smaczna papryka i ogórek.Roladki są w aromatycznym sosie pomidorowym obsypane dużą ilością szczypioru ! Bardzo rozgrzewające ! Składniki: schab bez kości 10 grubych plastrów sól do oprószenia papryka słodka mielona 3-4 łyżki olej do smażenia bulion drobiowy 600 ml.  przecier pomidorowy(...)mały słoiczek cukier 1 łyżka pieprz do smaku mąka 1.5 łyżki sól do smaku papryka konserwowa 1 słoik ogórek konserwowy 4-5 szt. dymka szczypiorku smażona cebula w kostce 1 kostka Metoda: Schab rozbić tłuczkiem bardzo cienko ( jak na schabowe ). Na każdym schabie ułożyć pokrojonego w słupki ogórka i paprykę. Zwinąć roladki. Roladki oprószyć z każdej strony solą i papryką

Kuchnia Paulettes
Kieszonki z młodą kapustą 668

solą, pieprzem. Na schabie układam plaster mozzarelli, dodaję farsz z kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami, obtaczam w rozmąconym jajku, i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu ,aż schab będzie miękki. Podaję z surówką z kapusty młodej

wesoła kuchnia
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 171

ząbki czosnku (brak na zdjęciu) 2 jajka bułka tarta ½ łyżeczki oregano ½   łyżeczki tymianku ¼ łyżeczki rozmarynu sól i pieprz serek topiony (włożyłam do zamrażarki) olej do smażenia (brak na zdjęciu)   Wykonanie: Schab po opłukaniu osuszyłam papierowym ręcznikiem i ukroiłam z niego 4 kotlety. Każdy włożyłam do woreczka foliowego. To pozwoliło mi zabezpieczyć przed rozpryskiwaniem podczas rozbijania tłuczkiem.   Rozbite(...)Przygotowałam panierkę: Do miseczki wbiłam jajka. Rozkłóciłam widelcem. Na talerz wysypałam bułkę tartą. Kotlety wyjęłam z lodówki. Na rozgrzaną patelnię wlałam tyle oleju, żeby jego poziom sięgał do połowy smażonych kotletów. Kotlety panierowałam najpierw w jajku a potem w bułce tartej.   Trzeba pamiętać, żeby kotlety dokładnie zanurzyć w jajkach a potem dokładnie obtoczyć w bułce. Nie należy dociskać

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania