schab smażony - 1167 przepisów (strona:4/78)

Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 144

gotowanego mleka ; w tym celu dodaj do niego szczyptę sody oczyszczonej; sprawia, że schabowe są bardziej chrupiące ; w tym celu dodaj trochę sody oczyszczonej do tłuszczu, na którym będzie smażony schab na kotlety; pomaga pozbyć się intensywnego zapachu kalafiora ; dodaj 1 łyżeczkę sody oczyszczonej do wody podczas gotowania kalafiora; dzięki temu pozbędziesz się nie tylko charakterystycznego zapachu, warzywo utrzyma także

Trzeci talerz
Schabowe czosnkowe 112

solimy, oprószamy pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w julenkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Solimy. W tym samym czasie smażymy kotlety z obu stron, na rozgrzanym smalcu. Na pozostałym tłuszczu ze smażenia schabu, przygotowujemy sos. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na tłuszczu, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę. Mieszamy. Mięso i ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy natką. Podajemy z ulubioną surówką. /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Marchewka z fasolą 166

były nie końca zanurzone, posolić i gotować po przykryciem do miękkości W trakcie gotowania dodać łyżkę masła, ewentualnie lekko posłodzić Jak dla mnie to pyszny dodatek np. do schabu smażonego inaczej. Ziemniaka dodaję po to by nie robić zasmażki, ziemniak podczas gotowania "rozleci" się i wg mnie jest

Proste Potrawy
Kotlety schabowe w sosie pieczarkowym 142

Szybkie i smaczne mięso do obiadu. Kotlet schabowy, ale nie koniecznie tradycyjny panierowany i smażony. Schab w sosie z pieczarkami jest bardzo smaczny i pasuje z kluskami, ziemniakami, kaszami itd. Składniki: 6 plastrów schabu 300 g pieczarek 2 cebule pieprz vegeta lub sól 2 łyżki śmietany 30% olej około 2 łyżki 1 łyżka masła maggi Mięso umyć, oczyścić i natrzeć

talerz przyjemności
Schab otulony Szynką Parmeńską z RÓżOWĄ Sałatką 297

doprawiamy pieprzem szalotki szatkujemy, wrzucamy do sosu ugotowane buraczki kroimy w kosteczki, wrzucamy do miseczki, zalewamy sosem ugotowane ziemniaczki odcedzamy, wrzucamy na patelnię z gorącą oliwą, obsmażamy, doprawiamy pieprzem schab smażymy z obu stron na odrobinie oliwy Podajemy razem z zarumienionymi ziemniaczkami i sałatką:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Najlepszy schab z grilla 151

Najlepszy schab z grilla . Soczyste mięso, smażone ziemniaki i cukrowy groszek co więcej potrzeba… Przygotujcie w ten sposób wieprzowy schab z grilla – danie proste, smaczne i nie potrzebujące wymyślnej techniki. W czym tkwi sekret tego mięsa? To doskonała marynata. Aby mięso, a szczególnie schab był smaczny i soczysty powinien się marynować kilka godzin, ja zostawiam schab w marynacie na całą(...)Grillowane kawałki mięsa przekładamy na talerze, przykrywamy aluminiową folią i odstawiamy na chwilę (ok. 2 minuty) aby mięso odpoczęło – dzięki temu schab będzie bardziej soczysty. Grillowany schab podałam z ziemniakami smażonymi na patelni z groszkiem i pomidorami. The post Najlepszy schab z grilla appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety schabowe 137

przepis to gwarancja udanego obiadu. Tradycyjne kotlety ze schabu karkowego smażone w panierce. Składniki: pół kilograma schabu karkowego wieprzowego olej do smażenia panierka: 3 surowe jajka, mąka, bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, kurkuma Z pół kilograma schabu wychodzi ok 8 kotletów. Umyte mięso kroimy i każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Jeśli kotlety mają mieć chrupiąca skórkę odpowiednio je panierujemy: każdy kotlet

prawdziwe jedzenie
Kotlety 160

Tradycyjne kotlety ze schabu karkowego smażone w panierce. Składniki: pół kilograma schabu karkowego wieprzowego olej do smażenia panierka: 3 surowe jajka, mąka, bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, kurkuma Z pół kilograma schabu wychodzi ok 8 kotletów. Umyte mięso kroimy i każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Jeśli kotlety mają mieć chrupiąca skórkę odpowiednio je panierujemy: każdy kotlet posypujemy szczyptą soli i pieprzu

prawdziwe jedzenie
Schab po prowansalsku 169

przygotowane kawałki schabu (możecie przed smażeniem obtoczyć je w mące). W międzyczasie pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W tym samym garnku, co smażył się schab dodać cebulę. Lekko posolić. Gdy się zeszkli to dodać pokrojone pieczarki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy pieczarki zmienią kolor

Ugotować
Schab w śmietanie 117

zasadzie schabowe bitki to rozpływające się w ustach mięso, delikatny sos a do tego np. ziemniaczki… mało pracy a obiad iście królewski. Sprawdźcie… Składniki: schab śmietana 18 % oliwa do smażenia sól pieprz papryka kostka rosołowa Przygotowanie: Schab kroimy na ciękie kotleciki i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Delikatnie skrapiamy oliwą i odstawiamy

Kulinarna Patilogia
SCHAB GOTOWANY W KREMOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 150

drobno pokroić. W dużym garnku, lub rondlu rozpuścić masło klarowane, dodać połowę cebuli i zeszklić na średnim ogniu. Po chwilę dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę. Dodać schab i smażyć po dwie minuty z każdej strony, aby zamknąć pory mięsa. Usmażone kawałki mięsa odstawić na talerz i smażyć kolejne z dodatkiem masła, bądź oleju. Całość mięsa dodać do garnka, zalać(...)drobniej w zależności od wielkości pieczarek. W rondelku rozpuścić masło i dodać drugą część cebuli, lekko zrumienić. Dorzucić pieczarki i smażyć aż ładnie się zrumienią, uważając by nie puściły soku. Na 15 minut przed końcem gotowania schabu dodać pieczarki i gotować razem z mięsem. Pod koniec dodać świeży tymianek i zagęścić sos. Śmietankę kremówkę i obie mąki połączyć dobrze

Calzonella.com
Grillowany schab w musztardzie do kanapek 182

zamarynowany w musztardzie jest palce lizać! :) Składniki na 4 kanapki: KANAPKI: 4 bułki kajzerki 4 plastry żółtego sera garść świeżych liści szpinaku baby 250g schabu - cienko zbity i pokrojony w szerokie pasy olej - do smażenia MARYNATA DO MIĘSA: 3-4 łyżki Musztardy Kieleckiej Grillowej od SPOŁEM KIELCE sól, pieprz - do smaku Zamarynowane mięso Schab pokroić w cienkie plastry i dobrze(...)Grillową . Odstawić na kilka godzin - a najlepiej na noc - do lodówki dla przegryzienia się smaków. Patelnię grillową wysmarować lekko olejem za pomocą pędzelka. Dobrze rozgrzać, kłaść zamarynowane pasy schabu i smażyć prze kilka minut. Nie poruszać mięsem w trakcie smażenia - wtedy powstaną charakterystyczne "grillowe" pręgi na mięsie .  Smażenie na patelni grillowej Po zarumienieniu się schabu z jednej strony, przewrócić

Grunt to przepis!
Kotleciki z siekanego schabu 518

przygotować te kotleciki zastępując schab kurczakiem, można wykorzystać piersi z kurczaka lub mięso z udek, mięso z indyka też się nadaje. Przedstawiam Wam  mój pyszny pomysł na smażone kotleciki z siekanego schabu. Składniki: 8 plastrów schabu 1 mała czerwona papryka 2 łyżeczki musztardy z wędzoną papryką(...)cebula 2 łyżki jogurtu greckiego 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól i pieprz kolorowy do smaku 1 łyżka siekanej pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Plastry schabu kroimy w drobną kostkę. Z czerwonej papryki usuwamy gniazdka nasienne i wraz z cebulą również kroimy w drobną kostkę. Do posiekanego drobno schabu dodajemy paprykę wraz z cebulą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab w wyjątkowym sosie 214

lekko rozbijamy przyprawiamy papryką, marynatą z dwóch stron i wkładamy do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w talarki, krótko smażymy na małej ilości oleju. Do tego dodajemy schab razem smażymy, mieszając i przewracając mięso by cebula i pieczarki się nie przypaliły (można smażyć na oddzielnej patelni). Dodajemy wodę i dusimy przez 15 minut. Przyprawiamy (uważając z solą i vegetą

NA MOIM TALERZU
Sałatka Cezar ze schabem 218

sałatkowym jest nasza wersja sałatki Cezar ze schabem Składniki: 1. Sałatka: - sałata rzymska - mała bagietka na grzanki - oliwa - parmezan - 120 g schabu - panierka na schab tj. 1 jajko, trochę mąki i bułki tartej - olej do smażenia 2. Sos: - 2 łyżki oliwy - łyżeczka soku z cytryny - 1 żółtko - łyżeczka musztardy dijon - 3 ząbki czosnku - pieprz, sól Najpierw zaczynamy(...)schabu. Kroimy go w kostkę, lekko solimy, obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i na końcu obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki schabu na rumiany kolor. Po usmażeniu zostawiamy do wystygnięcia. Kolejnym krokiem są grzanki. Kroimy pieczywo na małe kosteczki, następnie oliwę rozgrzewamy na patelni i po rozgrzaniu wrzucamy na nią nasze pieczywo

Kuchenne Wariacje
Bitki w jesiennym sosie z powidłami i keczupem 506

powideł i keczupu jest niewątpliwie oryginalne, choć również popularne, bo co jakiś czas trafiam na podobny przepis, zazwyczaj w formie zapiekanki. Ja przedstawiam wersję skróconą, gdzie schab (lub kurczak jeśli wolicie) smażymy i robimy sos już bez zapiekania.  800g schabu 3 duże cebule 200g keczupu pikantnego 200g powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli(...)łyżeczki czosnku olej 1. Schab kroimy w plastry, które przekrawamy na pół i cienko rozbijamy. Cebule przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażamy najpierw schab, dodajemy cebulę, smażymy chwilę. Wlewamy 1/2 szklanki wody, dusimy przez około 30-40 minut aż mięso i cebula będą miękkie. 2. Keczup, powidła i przyprawy mieszamy ze sobą, wlewamy do garnka

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania