kotlety (moje były ok 1 cm grubości) Chrzan z Imbirem sól pieprz papryka słodka mielona mąka do obtoczenia łyżeczka cukru 2 niewielkie cebule olej do smażenia kurkuma Wykonanie: Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety i przyprawiłam solą, pieprzem i papryką mieloną. Cebulę obrałam i pokroiłam na kilkumilimetrowe plastry. W woku rozgrzałam niewielką ilość oleju i na rozgrzany
Blondynka Gotujeklasyczne. Kotlety przed usmażeniem namaczane są w mleku z cebulą , dzięki czemu mają tak niezwykły i nowy smak , pon adto Magda Gessler zaleca aby schabowe smażyć na smalcu. Gessler wskazuje również, aby z kg schabu powstał y ok. 4 bardzo d uże kotlety, jednak oczywiście jeżeli wolimy mniejsze porcje - możemy przygotować mniejsze kotleciki . Kotlety Schabowe Magdy Gessler (w Mleku(...)Cebuli) - Składniki: ok. 500 g schabu duża cebula ok. 500 ml mleka sól pieprz ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka smalec do smażenia Kotlety Schabowe Magdy Gessler (w Mleku i Cebuli) - Sposób przygotowania: Schab dzielimy na plastry ( Gessler zaleca z kg schab u przygotować 4 kotlety, które wyjdą wielkości dużego talerza, jednak jeżeli chcemy możemy przygotować mniejsze, zgrabniejsze kotleciki
Słodka StronaKruche i delikatne mięso na warzywnej pierzynce z papryki, pomidorów i cebuli. Pyszny, zdrowy obiad, pełen smaku! Składniki: 600g schabu bez kości sól, pieprz, majeranek olej do smażenia 3-4 ząbki czosnku duża cebula czerwona papryka 4 pomidory szklanka bulionu Sposób przygotowania: Schab myjemy, suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy na kotlety i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy na mocno rozgrzanym
Pyry na Gazprawdziwków lub podgrzybków) 1 duża cebula 2 - 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 2 łyżeczki tymianku pieprz i sól tłuszcz do smażenia Jak przygotować pieczony schab z grzybami? Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry o grubości 1,5 - 2 cm. Każdy plaster delikatnie rozgnieść pięścią i obsmażyć na dobrze rozgrzanej
Kuchcik gotujezrobiłam 5, ale farszu wystarczyłoby na 8-resztę zjadłam:)) 1 duża marche 1 średnia cebula 1/2 opakowania gęstej śmietany 18% (200g) 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól pieprz Sposób przygotowania: Schab rozbijamy jak na kotlety i nacieramy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy(...)cebula lekko się zeszkli, dodajemy śmietanę. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy do ostygnięcia. Na rozbity schab nakładamy marchewkowy farsz. Zwijamy zgrabne roladki (można sobie pomóc spinając wykałaczką-ja tak zrobiłam), panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor
Kolorowy Przepisownikfridge came a nice and simple dinner. SKŁADNIKI: 1 średnia cebula 100 g sera typu lazur 400 g mrożonego szpinaku 4-5 pomidorów 2-3 ząbki czosnku 360 g schabu w plastrach 200 g jogurtu greckiego czerwony pieprz, sól INGREDIENTS: 1 medium onion 100 g blue cheese 400 g frozen spinach 4-5 tomatoes 2-3 garlic cloves(...)wszystko razem aż cebula ze szpinakiem się połączą. Jak woda ze szpinaku odparuje dodaj jogurt wymieszany z pokrojonym w dużą kostkę serem i przyprawami. Jak sos się smaży czas na mięso. Schab opłucz, osusz. Możesz od razu pokroić schab paski, jednak ja wolę go trochę najpierw rozbić. Żeby nie ubrudzić ani siebie ani tłuczka ani wszystkiego dookoła mięso do tłuczenia
Martyna Cooksfridge came a nice and simple dinner. SKŁADNIKI: 1 średnia cebula 100 g sera typu lazur 400 g mrożonego szpinaku 4-5 pomidorów 2-3 ząbki czosnku 360 g schabu w plastrach 200 g jogurtu greckiego czerwony pieprz, sól INGREDIENTS: 1 medium onion 100 g blue cheese 400 g frozen spinach 4-5 tomatoes 2-3 garlic cloves(...)wszystko razem aż cebula ze szpinakiem się połączą. Jak woda ze szpinaku odparuje dodaj jogurt wymieszany z pokrojonym w dużą kostkę serem i przyprawami. Jak sos się smaży czas na mięso. Schab opłucz, osusz. Możesz od razu pokroić schab paski, jednak ja wolę go trochę najpierw rozbić. Żeby nie ubrudzić ani siebie ani tłuczka ani wszystkiego dookoła mięso do tłuczenia
Martyna CooksKroję paski 2 cm i w poprzek na ok 15 cm Składniki sosu 20 dkg schabu ( ok 3 cienkich plastrów schabu) 1 papryka 1 cebula 1 pomidor 4 listki bazylii ( w granicach) oliwa do smażenia i duszenia sól pieprz Wykonanie paprykę ,cebulę , kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju , cały czas mieszam, dodaje pokrojonego w kostkę pomidora(...)potrzebne aby zaczęło się dusić . Po 5 m dolewam 1/2 szklanki wody , mieszam i dolewam mąkę ziemniaczaną ( oczywiście rozpuszczoną w zimnej wodzie ) W tym samym czasie smażę pokrojony w drobne paski schab Do podduszonej papryki dodaje schab . 3 m duszenia i mieszania , Do warzyw dodaje kluchy ,dokladnie mieszam i na taslerz
Eli Gotowanieskładniki* 4 plastry schabu bez kości* 4 cienkie plastry szynki lub polędwicy* 2 ogórki konserwowe* 1/4 papryki żółtej* 1 papryka czerwona* 2 średnie cebule* sól, pieprz
Mix smakukilka dni. Można je zamarynować parę dni wcześniej (3-5) i smażyć dopiero przed podaniem. Przepis znalazłam u Danusi i gorąco Wam polecam! Składniki: 1 kg schabu bez kości sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy 5 łyżek oleju Sposób wykonania: 1. Schab kroimy
Kuchnia domowa Aniustach. Składniki: 4 plastry karkówki 4 plastry schabu 2 cebule Sól, pieprz Przyprawa smaczuś Tradismak Przyprawa mefisto Tradismak Bułka tarta 2 jajka Olej do smażenia Siekacz zmiękczający do mięsa Sposób przygotowania: Plastry schabu i karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy
Bajeczna Kuchniażurawiny i obowiązkowo opiekane ziemniaki. Składniki: 4 plastry schabu 4 plastry ananasa 4 plasterki sera żółtego Sól, pieprz 1 jajko Bułka tarta Olej do smażenia Konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone kotlety układamy
Bajeczna Kuchniapiersi) wiórki kokosowe (ciężko mi powiedzieć ile gdyż to zależy od ilości kawałków i grubości panierki) 2 jajka + ew. odrobina mleka mąka pszenna Olej do smażenia Piersi z kurczaka (lub schab) myjemy i kroimy na takie kawałki jakie chcemy potem uzyskać po usmażeniu nuggetsów (zatem nie za duże, nie za małe). Najpierw obtaczamy lekko w mące, następnie maczamy(...)miseczki, a dopiero po przestygnięciu pozbyć się tego wylewając do np. toalety) Na koniec wszystkie razem wkładamy na rozgrzaną patelnie (na chwilę) tak aby się podgrzały (te z pierwszego smażenia niestety zdążą ostygnąć, dlatego trzeba je znowu podsmażyć) i przykrywamy pokrywką. Nuggetsy gotowe! :) A co do nich? Ja polecam dip ananasowo-kokosowy lub ananasowy (to po prostu wersja bez wiórków
Jedzeniomaniapodkręciłam odrobiną musztardy z zielonym pieprzem. składniki: 6 plastrów schabu 1 słoiczek marynowanych szparagów musztarda z zielonym pieprzem sól, pieprz 1-2 jajka sezam olej do smażenia Szparagi osączyć z zalewy. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na desce ułożyć plaster schabu, posmarować cienko musztardą. Przy jednym brzegu ułożyć 2-3 marynowane szparagi
Monia miesza i gotuje