Wieprzowina z Tonkatsu

Wieprzowina z Tonkatsu

Wieprzowina z Tonkatsu

Danie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy trawa cytrynowa grzyby mun Przygotowanie   Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu. Następnie kroimy na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, sosy, grzyby, ryż, bułki, schab, jajko, cytryna, mięso, sos do ryżu, sos do jajek, sos z grzybów , ryż smażony

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.