schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:25/90)

SCHAB W SOSIE SEROWYM 177

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 110 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: 360 g schabu, 40 dag pieczarek, mała cebula, 3 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, majeranek, sól,  pieprz, bazylia, rozmaryn, łyżka masła, 3 ząbki czosnku, 100 g tartego sera żółtego, około 600 ml bulionu (może być z kostki), łyżka mascarpone (opcjonalnie(...)szklanki mleka. Przygotowanie: Mięso kroję w paski, podsmażam na maśle. Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, posiekaną cebulę i czosnek oraz przyprawy. Zalewam bulionem. Całość gotuję pod przykryciem na małym ogniu około 90 minut. Mleko łączę z mascarpone, śmietaną, mąką, serem żółtym i odrobiną wywaru. Dokładnie miksuję i dodaję do sosu. Gotuję na małym ogniu do momentu zgęstnienia sosu

JejKuchnia
Schab pieczony w papierze do pieczenia – mięciutki i soczysty 81

Schab pieczony w papierze do pieczenia wychodzi zadziwiająco miękki i soczysty jak na schab, który jest raczej suchym mięsem. Można go podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno jako wędlinę na kanapki. W obu wersjach jest równie smaczny. Z czym podać schab pieczony w papierze do pieczenia na obiad? Schab świetnie sprawdzi się w tłuczonymi ziemniakami(...)pieczenia i piecz jeszcze około 10-20 minut z termoobiegiem, aż się lekko z wierzchu przyrumieni. Schab pieczony w papierze do pieczenia – mięciutki i soczysty Zobacz inne przepisy na domowe wędliny: Szynka pieczona w niskiej temperaturze – do obiadu i na kanapki Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki Czosnkowa karkówka gotowana

e-PrzepisyKulinarne
Roladki z mięsa mielonego w sosie 179

patelnię jeszcze pół szklanki wody lub bulionu. Sos gotujemy jeszcze minutę i polewamy nim roladki.   [caption id="attachment_8339" align="aligncenter" width="685"] Roladki z mięsa mielonego w sosie[/caption]   Zobacz inne przepisy na roladki: Roladki Z Mięsa Mielonego Z Pieczarkami I Serem Żółtym Cebulowe Roladki Schabowe Roladki Ze Schabu W Sosie Śmietanowym Roladki Z Mięsa Mielonego Dietetycznie

e-PrzepisyKulinarne
Aromatyczny schab z cebulą 211

patelni rozgrzać oliwę z oliwek i włożyć plastry schabu. Zrumienić z dwóch stron. Wlać bulion i wrzucić liście laurowe. Dusić (na małym ogniu) pod przykryciem 1 godzinę. Około 20 minut przed końcem wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Jeśli po upływie godziny płyn nie odparował, zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilę gotować. Następnie wyjąć mięso, dodać masło, zwiększyć ogień i zrumienić cebulę

Oryginalny smak
Roladki schabowe w kapuście pekińskiej 171

tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania. Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Schab Kapusta pekińska Pieczarki Szynka szwarcwaldzka Sól Pieprz Pomidory krojone z puszki Masło klarowane Wykonanie: Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy ( tyle liście ile kotletów ) i zanurzamy ( na kilka minut ) w gorącej wodzie aby stały się elastyczne. Schab kroimy

Smaki Ewy
Schab zapiekany w kiszonej kapuście 203

warzywną,kulki pieprzu,kulki ziela i listki laurowe,gotować z pół godziny pod przykryciem. Odsączyć z wody. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki schabu na rumiano z obu stron. Zdjąć kotlety z patelni i na pozostałym tłuszczu  przesmażyć posiekaną drobno cebulę. Do cebuli dodać odciśniętą kapustę,przesmażyć kilka minut mieszając kilkakrotnie,doprawić do smaku solą i świeżo mielonym

Kolorowa kuchnia Elki
Schab w sosie cytrynowo-miętowym 204

całą noc. 2. Na dobrze rozgrzaną patelnię przekładamy schab wraz z całą marynatą. Smażymy przez około 10 minut, następnie zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości, około 30 minut. 3. Do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy 2-3 łyżeczki mąki, mieszamy by nie było grudek i wlewamy na patelnię. Gotujemy jeszcze chwilę aż zgęstnieje

Szefowa kuchni
SCHAB Z MAKARONEM W SOSIE SEROWYM - DANIE JEDNOGARNKOWE 134

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu, 3 plastry schabu, mała papryka czerwona (opcjonalnie), 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki, 330 g śmietany 30%, łyżka oleju, 2 ząbki czosnku, 500 ml bulionu, oregano, majeranek, ostra papryka,  świeżo mielony pieprz, sól, 15 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Mięso(...)nieduże kawałki. Na oleju podsmażam mięso z dodatkiem czosnku oraz przypraw - soli, oregano, majeranku i papryki. Dodaję paprykę, zalewam bulionem i śmietanką, wrzucam makaron. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu około 20 minut, co jakiś czas mieszam. Na koniec dodaję ser, mieszam i gotuje do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 153

minut, bo nie mam dłużej czasu na ich przygotowywanie, ale za to w weekend odpalam piekarnik. Przepis na roladki w sosie paprykowo-pomidorowym Składniki: 10 plastrów schabu 10 plastrów sera 10 plastrów boczku (opcjonalnie) przecier pomidorowy 1 papryka czerwona 100g. śmietanki 30% Przyprawy: bazylia, sól, pieprz, czosnek, pietruszka. 1. Umyj mięso i rozbij dokładnie schab. Posól, popieprz, ułóż plasterek boczku(...)się nie pobrudzi, a schab przy mocnych uderzeniach tak szybko się nie rozejdzie. 2. Ułóż roladki w wysmarowanym wcześniej tłuszczem naczyniu żaroodpornym jedną obok drugiej. 3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 4. Przecier pomidorowy wlej do małego garnka i podgrzej. W tym czasie pokrój paprykę w małe kosteczki. 5. Kiedy przecier zacznie się gotować, wrzuć paprykę i przypraw: solą, pieprzem

Rozdomowiona
Schab faszerowany serem górskim i sos z suszonej żurawiny. 183

minut w temperaturze 170 stopni. Wyjąć schab, usunąć wytworzone białko pomiędzy nacięciami i wsunąć w nie plastry sera.  Wstawić jeszcze na 30 minut do piekarnika.  Mięso podczas pieczenia warto podlewać wytopionym rosołem - by nie było byt suche.  Przygotować sos.  Wszystkie składniki na sos włożyć do niedużego rondelka i gotować przez 10 minut. Odstawić do lekkiego przestygnięcia

Poezja Smaków - blog kulinarny
JESIENNY KOCIOŁEK Z DYNIĄ 202

posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Schab przyprawić cząbrem, solą, pieprzem i papryką. Dodać do cebuli i czosnku. Przykryć pokrywą i dusić około 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną dynię, marchew, papryki, brukselkę i pieczarki.  Dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Wszystko przerzucić do garnka. Wlać wodę i gotować, aż wszystko całkowicie zmięknie.  Makaron ugotować

Kuchnia Paulettes
Pomarańczowy schab na parze 195

majeranek tymianek cząber pieprz czarny    Plastry schabu polewamy oliwą, przyprawiamy pieprzem czarnym, majerankiem, tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy je na 30 minut. Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki. Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut. Kawałki pomarańczy wrzucamy albo

Parowar Faceta
Schab z ziołami. 116

liścia laurowe trochę vegety(najlepiej domowej) WYKONANIE: schab nakłuwamy, nacieramy i marynujemy w mieszance przypraw, ziół i oliwy z oliwek, na wierzch kładziemy kilka gałązek rozmarynu, przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy w marynacie na noc, następnego dnia wkładamy do zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy 5 minut, zostawiamy w wodzie do następnego dnia, w tejże wodzie gotujemy

Kuchnia Beaty
Obiad w 15 minut . 307

Banalne składniki ,makaron ,ulubione przyprawy , schab i trochę zapomnianych warzyw z lodówki .Taki sobie zwykły obiad. Składniki: dla dwóch osób Makaron szpinakowy ,cztery gniazdka Kawałek schabu

Ladylaura.