schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:26/90)

Schab z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym 164

śmietanowy a w nim soczysty schab z czosnkową nutą i aromatyczne grzyby leśne. Całość podana z kluseczkami lub ziemniaczkami i gotowanymi warzywami stanowi smakowity i łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 500 g grzybów leśnych 5-6 kotletów z schabu (grubości około 1cm) 3 ząbki czosnku mąka ziemniaczana do obtoczenia 2 łyżki oliwy 3 spore cebulki szalotki 1 łyżeczka masła(...)Grzyby szybko umyć pod zimną wodą. Ułożyć na papierowym ręczniku do odsączenia. Schab doprawić z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obtoczyć w mące ziemniaczanej. Strzepać nadmiar maki. Na sporej patelni rozgrzać nieco oliwy i przesmażyć grzyby przez kilka minut aż odparują nadmiar wody. Dodać pokrojoną w plasterki szalotkę i przesmażać

Pyry na Gaz
Pekińska zupa pikantno-kwaśna 218

minut. Pekińska zupa pikantno-kwaśna Składniki:250 g schabu wieprzowego1,5 litra bulionu6 pieczarek1 marchewka2 łyżki pokrojonego w paseczki bambusa1 mała cebula1,5 łyżki smalcu2 cm kawałek świeżego imbiru5 łyżek ciemnego sosu sojowego3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej5 łyżek octu1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1/2 łyżeczka chili w proszku1 jajkoWykonanie:Schab myjemy i kroimy(...)schab i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania.Marchewkę kroimy w słupki, pieczarki w cienkie plasterki i również wrzucamy do zupy.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim cebulę pokrojoną w piórka, aż będzie szklista, po czym dodajemy ją do zupy.Imbir obieramy ze skórki i kroimy w cieniuteńkie paseczki, dodajemy do zupy, razem z bambusem. Wszystko gotujemy razem

Kulinarne przygody Gatity
Schab pieczony w ajvarze 66

wykorzystanie tego sosu. Smacznego. Składniki: 5 plastrów schabu (1,5 cm grubości) 3 czubate łyżki ajvaru 1 szklanka wody 1 cebula 1 ząbek czosnku liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 2 gałązki natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy Schab doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na parę minut. Plastry mięsa wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy(...)folią aluminiową. Mięso pieczemy około 45 minut w 180 stopniach (lub do momentu, aż rozpada się pod naciskiem widelca). Jeżeli sos wyszedł za gęsty, można w trakcie pieczenia dodać więcej wody. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką. Podobne przepisy: Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Schab pieczony w soku jabłkowym Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab gotowany w sosie własnym Bitki

Kardamonovy
Gulasz wieprzowy z kurkumą 217

tarce o grubych oczkach i dodajemy do schabu, kiedy ten będzie już robił się miękki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Po kilku minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i 2 łyżkami wody. Gulasz mieszamy, dodajemy przyprawy i sos sojowy. Gotujemy aż zgęstnieje

e-PrzepisyKulinarne
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 267

podać dość dowolnie. Do nich przygotuj dowolną sałatkę lub gotowane warzywa. Tym razem postawiłam na świeże szparagi polane bułką tartą z masłem, tradycyjnym dodatkiem w kuchni polskiej do gotowanych warzyw. Klopsiki możesz podać z tradycyjnym puree, zachęcam aby skorzystać z mojego przepisu na puree ziemniaczane . Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – pulpety w sosie pomidorowym(...)boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego dobrej jakości

nietylkopasta.pl
Schab w sosie barbecue 220

przepis!     Składniki: ok 600g schabu bez kości 2 cebule 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, oregano olej do smażenia 1 łyżka siekanej pietruszki Sos: 1,5 szklanki wody 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół szklanki pikantnego ketchupu 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 50ml słodkiej śmietanki       *** Schab kroimy w niewielkie paseczki *** *** Mięso oprószamy(...)podsmażone wcześniej mięso, delikatnie mieszamy i całość dusimy na niewielkim ogniu, bez przykrycia przez około 15 minut, do czasu, aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje *** *** Po tym czasie dodajemy śmietankę, najpierw mieszając ją w szklance z kilkoma łyżkami gorącego sosu *** *** Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilkę. Na koniec danie posypujemy siekaną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE

Blog z Apetytem
Schab z gruszką i serem pleśniowym 78

Wami. Tak jak kiedyś Wam pisałam, trzeba czasem odstawić klasyczne schaboszczaki w panierce. Poszperałam, wyguglałam i znalazłam ciekawy przepis na schab z gruszką i serem pleśniowym. Trochę go zmodyfikowałam, oryginał natomiast jest z bloga: Gotuję, bo lubię. Składniki: 4 kotlety schabowe 100 g żółtego sera pleśniowego 1 duża gruszka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży ząbek czosnku pół łyżeczki suszonego(...)jogurt mieszamy z 1/3 opakowania sera pleśniowego. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, na każdy kotlet nakładamy plaster gruszki i resztę pokruszonego sera pleśniowego. Pieczemy 30 minut 180 stopniach. Artykuł Schab z gruszką i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sos żurawinowy 65

dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: ? 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego ? 1 szklanka dżemu żurawinowego – słoiczek szklankowy Wykonanie: ? Wino gotować na wolnym ogniu, aż zredukuje swą objętość o połowę. ? Dodać dżem żurawinowy i gotować jeszcze przez 10 minut

To co kocham
Schab w cebulowym sosie z grzybową nutą 223

każdej ze stron na rozgrzanej patelni. Schab przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zmięknie wlewamy na patelnię wodę. Dokładamy kostkę o smaku grzybowym, zagotowujemy. Całość przelewamy do garnka. Dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, Na końcu dodajemy kawałki

VioletoweKucharzenie
Sos żurawinowy 146

podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: • 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego • 1 szklanka dżemu żurawinowego – słoiczek szklankowy Wykonanie: • Wino gotować na wolnym ogniu, aż zredukuje swą objętość o połowę. • Dodać dżem żurawinowy i gotować jeszcze przez 10 minut

To co kocham
Schab gotowany w sosie własnym 92

parę dni. No, odbębniłam porządny niedzielny obiad. Składniki: 5 plastrów schabu (1,5 cm grubości) 1 cebula duża szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka mąki pszennej liść laurowy sól pieprz olej rzepakowy Schab doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na parę minut. Plastry mięsa wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy(...)średnicy). Patelnię przykrywamy pokrywką, mięso gotujemy około godziny (mięso musi się rozpadać). Pamiętajcie o uzupełnianiu wody. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Mąkę łączymy ze śmietaną w kubku, dodajemy do tego trochę gorącego sosu, mieszamy i wlewamy (najlepiej przez sitko) do mięsa, zagotowujemy. Artykuł Schab gotowany w sosie własnym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Schab pieczony z czosnkiem i miodem 157

zostawiłam mięso jeszcze na 30 minut w piekarniku. Całość od czasu do czasu polewałam sosem spod schabu.   Wyłączyłam piekarnik i zostawiłam w nim mięso do wystudzenia. Ponieważ szkoda marnować dobrej podstawy do sosu. Sos spod mięsa zlałam do garnka, dodałam 0,5 szklanki czerwonego wina, łyżkę ostrej musztardy i całość gotowałam na mały ogniu, aż płyn odparował prawie

Kuchnia na wzgórzu
Roladki schabowe w sosie 231

ryżowa - sól, pieprz, harissa Schab rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy. Posypujemy natką pietruszki, zwijamy i spinamy wykałaczką. Gotujemy bulion warzywny,  odławiamy warzywa, marchewkę kroimy w kostkę,  dodajemy do bulionu, zagęszczamy mąką,  dodajemy 2-3 łyżki śmietany, przyprawiamy do smaku. Do sosu wkładamy roladki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 minut. Smacznego

Maminek kulinarny
Risotto ze schabem i chilli 220

Risotto to idealny szybki posiłek szczególnie, gdy nie chcemy gotować czegoś skomplikowanego, długo z wyszukanych składników. Risotto to prosta, włoska kuchnia, to dobry początek pysznego dnia

Bernika - moj kulinarny pamietnik