schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:17/90)

Schab w sosie daktylowo–śmietanowym 157

Świetne danie o słodko ostrym smaku pasujące do ziemniaków, ryżu, klusek śląskich, puree ziemniaczanego, warzywnego. Można podać tylko z dodatkiem ulubionej sałatki. Schab w sosie daktylowo-śmietanowym to doskonała propozycja na wystawny obiad lub ciepłą kolację. Mięso należy wcześniej przygotować i pozostawić na min 2h w lodówce, przed dalszym przyrządzaniem. Zapraszam do przepisu:) Składniki 4 kotlety schabowe, lekko rozbite(...)kotlety, dodać rodzynki i daktyle, cynamon, goździki. Całość zalać bulionem warzywnym, przykryć i gotować około 60 minut ( lub do miękkości mięsa). Pod koniec gotowania doprawić śmietaną, ostrą papryką, pieprzem i solą. Podgrzewać na lekkim ogniu do zgęstnienia sosu. Przed podaniem posypać siekaną pietruszką. Smacznego:) Artykuł Schab w sosie daktylowo–śmietanowym pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
SCHAB MIODOWO-MUSZTARDOWY Z KOLOROWYM PIEPRZEM + KONKURS AMBITION! 159

zamarynowaniu posypujemy resztą pieprzu, układamy w brytfannie z dodatkiem masła i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika ( przykrywamy na ok. 30 minut. Po tym czasie pieczemy odkryty oblewając co jakiś czas powstałym sosem ). Ps. do przegotowania schabu wykorzystałam nowości od AMBITION –  Brytfannę owalną Taurus , posiadającą pokrywę o podwójnej funkcjonalności. Może ona służyć jako normalna pokrywka, ale również jako(...)powierzchnię, która pozwala na użycie metalowych akcesoriów kuchennych podczas gotowania. Więcej o Brytfannie możecie poczytać ( ale i kupić ją!)  TUTAJ. Brytfanna owalna Taurus 38 x 26 cm AMBITION Pieczemy ok.15 minut, a następnie zmniejszamy do 165C i pieczemy do miękkości ( mniej więcej 1 godzina pieczenia na 1 kg schabu ). Po upieczeniu zostawiamy schab w wyłączony, uchylonym piekarniku. Kroimy. Pamiętajcie

Ostra na Słodko
Schab z pieczarkami pod beszamelem 149

gotowy. Wyśmienicie smakuje z ryżem czy też ziemniakami - tymi gotowanymi oraz pieczonymi. Składniki: - 600g schabu - 250g pieczarek - 100g żółtego sera w kawałku - garść świeżej pietruszki - sol, pieprz do smaku + sos beszamelowy (przepis na ten sos w przepisie z lasagni) link do przepisu W garnuszku przygotowujemy sos beszamel Schab kroimy na plastry, nakłuwamy doprawiamy sola i pieprzem i obsmażamy(...)drobno posiekana świeżą pietruszką Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę beszamelu i układamy plastry schabu Na każdy plaster układamy przesmażone pieczarki Wszystko zalewamy delikatnie pozostała częścią beszamelu a na górę posypujemy startym żółtym serem Piekarnik nagrzewamy do 160 ° C opcja termoobieg i zapiekamy 15-20 minut aż serek się rozpuści Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Schab po cygańsku 74

następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy na średnią kostkę. W trochę większym naczyniu żaroodpornym na dnie układamy połowę podsmażonego mięsa. Na schab wykładamy połowę pokrojonych warzyw i pieczarek. Następnie kładziemy drugą połowę podpieczonego schabu. Na schab wykładamy drugą połowę pokrojonych warzyw i pieczarki. Przygotowujemy sos. Do miski przekładamy wszystkie składniki na sos i mieszamy. ( Sól i pieprz tylko(...)funkcja góra – dół bez termoobiegu). Pieczemy około 2,5 -3 godziny. Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia można zdjąć wierzch naczynia żaroodpornego, aby sos trochę odparował i zgęstniał. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Schab po cygańsku pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Schab po meksykańsku + film 58

intensywny bukiet smakowy. Dzięki temu schab nabierze niezapomnianego charakteru, który z pewnością rozgrzeje Twoje podniebienie. Przygotowanie tego dania jest nie tylko proste, ale także satysfakcjonujące. Gotowanie schabu po meksykańsku to doskonały sposób na wprowadzenie odrobinę egzotyki do codziennej kuchni, zaskakując swoich gości oryginalnym smakiem.     Film:   Składniki na 2-3 porcje: 1kg schabu 1 puszka pomidorów krojonych(...)dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojony schab i smażymy około 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Do schabu dodajemy pokrojoną cebulę oraz czosnek i wszystko razem łączymy i podsmażamy około 2 minuty. Następnie wrzucamy pokrojoną paprykę, wlewamy bulion, wszystko mieszamy i dusimy około 20-30 minut. Po tym czasie zawartość garnka łączymy z odsączoną

Smakowite Dania
Szynka gotowana 15-minutowa 199

ciągle szukam nowych pomysłów na zrobienie idealnych delikatnych i soczystych wędlin, bo łatwo jest wysuszyć w obróbce schab czy szynkę. I taki tez przepis znalazłam na blogu u Aniado i dzisiaj go wam przedstawiam. Jest to szynka gotowana 2 razy po 15 minut w korzennej zalewie, wychodzi wilgotna i soczysta. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
pieczony schab 203

jednak  odlać soki spod pieczeni do oddzielnego garnka, i trzymając schab w ciepłym miejscu, przygotować sos. W tym celu   do 50 g, roztopionego masła, dodajemy odlane z spod  pieczeni soki, oraz około 80-100 ml słodkiej śmietany, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze przez dwie minuty i gotowe

Miód i pieprz
Domowa wędzonka na herbacie i ryżu---Casa Tea Smoked Meat -ryżowa 173

stawiamy  metalową wkładkę do gotowania na parze, na której układamy mięso , szczelnie zakrywamy i zmniejszamy gaz. Zmniejszamy palnik na średni płomień. W momencie ,kiedy zacznie  sie wędzić-dymić, zmniejszamy płomień i wędzimy mięso 10-15 minut. Wyłączamy palnik i pozostawiamy pod przykryciem 15 minut. Smacznego. Gotowe. Tak można uwędzić skrzydełka ,schab i rybę. Smakuje wybornie na świeżym pieczywie(...)wędzenia ma znaczenie. Susz w torebkach różni się od ręcznie skręcanych liści nie tylko ceną. Wybierać trzeba taką herbatę, którą byśmy wypili, ale której nam nie będzie żal do gotowania. Drugą połowę mieszanki stanowi ryż; każdy się nadaje, można użyć nawet ziaren pęczaku. Brytyjscy szefowie z BBC Food polecają dodanie do mieszanki brązowego cukru, dla mocniejszego dymu. Można też wzbogacać

w mojej kuchni
Pieczony schab z kością 144

sumie pięć), a tymczasem zapraszamy na niesamowity schab z kością. Takim obiadem nikt by nie pogardził. Potrzebujemy: 1,5 kg schabu z kością esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr Marynata: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny 1/4 szklanki oleju 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka kminku sól, pieprz Schab nacinamy głębiej między kośćmi, dzięki czemu łatwiej(...)przykrycia pieczemy około 70-80 minut w 200 stopniach. W połowie czasu mięso odwracamy na drugą stronę. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy na pojedyncze kotlety. W rondelku rozpuszczamy esencję do sosu pieczeniowego Knorr w 250 ml wody. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu cebulkę pozostałą z pieczenia schabu. Podajemy z czym lubimy. Ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą... Cokolwiek

Marder&Marder Manufacture
Rolada schabowa z morelami 179

pieczenia przykrywamy folią aluminiową. Po pieczeniu schab wyjmujemy z naczynia i zlewamy do garnka płyn z blaszki ( jeżeli trochę się przypaliło, wlewamy trochę wody, ale nie skrobiemy aby później sos nie był gorzki ). Do zlanego płynu dolewamy tyle wody aby całość miała około ½ l. Dodajemy kostkę bulionu, pokrojone pozostałe morele, gotujemy ok 10 minut. Całość miksujemy. Dodajemy 100 ml słodkiej

Smaki Ewy
Schab duszony w sosie własnym 89

Przepis na schab duszony w sosie własnym mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 2 kg schabu wieprzowego bez kości 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papryki szczypta pieprzu szczypta(...)było grudek. Rozmieszaną mąkę przelać przez sitko do mięsa i wymieszać. Całość gotować przez 5 minut, a w razie potrzeby doprawić jeszcze odrobiną papryki, kostką rosołową, maggi. Krok po kroku: 1. Zamarynować mięso 2. Ugotować mięso 3. Pokroić w plasterki 4. Przełożyć schab z powrotem do garnka 5. Dodać wody i podgrzać mięso 6. Wymieszać mąkę z wodą i przecedzić

KuchniaWeDwoje.pl
Schab duszony w sosie własnym 209

przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 2 kg schabu wieprzowego bez kości 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papryki szczypta pieprzu szczypta soli 3 sztuki ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki kminku 1 duża cebula(...)Rozmieszaną mąkę przelać przez sitko do mięsa i wymieszać. Całość gotować przez 5 minut, a w razie potrzeby doprawić jeszcze odrobiną papryki, kostką rosołową, maggi. Krok po kroku: 1. Zamarynować mięso 2. Ugotować mięso 3. Pokroić w plasterki 4. Przełożyć schab z powrotem do garnka 5. Dodać wody i podgrzać mięso

KuchniaWeDwoje.pl
Schab duszony z grzybami 146

placki) i dodać do sosu. Całość gotować jeszcze 2-3 minuty aby ziemniak się ugotował i zagęścił sos. Ilość dodanego ziemniaka zależy od ilości sosu. Jeśli sos jest jeszcze za rzadki czynność powtórzyć aż uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Zamiast ziemniaka można użyć mąki. Sos doprawić do smaku solą jeśli jeszcze potrzeba. Gotowy schab podałam z kopytkami i buraczkami

Monia miesza i gotuje
Schab pieczony z jabłkowym sosem 168

minutach obrócić woreczek ze schabem tak, aby warstwa górna znalazła się na spodzie. Zapiekać kolejne 20 minut i znowu odwrócić i zapiekać jeszcze 20 minut. Przed końcem można rozciąć worek, aby mięso się lekko zrumieniło. Po wyjęciu, jeśli sos jest za rzadki to przełożyć go do rondelka(bez mięsa) i jeszcze gotować na małym ogniu 5-10 minut, aby odparował

UgotujmyTo.pl