Roladki z cukinii nadziewane pysznym kremowym serkiem? Jestem ZA! Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis. A dokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii
Ostra na SłodkoRoladki z cukinii nadziewane pysznym kremowym serkiem? Jestem ZA! Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis. A dokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii
Ostra na Słodkozawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam z białą kaszą gryczaną i sałatką z kapusty . Składniki: 700 g mięsa mielonego wołowego 3 szklanki bulionu warzywnego 1 duża cebula 1 bułka czerstwa 2 jajka 3 łyżki śmietany 12% 5 łyżek chrzanu 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiPrzepisów na sałatki ciąg dalszy... ☺ Moi Drodzy, jeśli chcecie poczuć absolutną świeżość, polecam sałatkę z fenkułem. Ta niezwykle lekka i na pozór niepozorna mieszanka owocowo - warzywna, sprawia, ze nawet po obfitym posiłku nie jesteśmy ociężali. Doskonale sprawdza się do grillowanych mięs. My jedliśmy ją z szaszłykami drobiowymi. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDla tych, którym znudziła się tradycyjna sałatka warzywna, lekka kompozycja ciekawie dopasowanych składników. Przede wszystkim prosta i szybka w wykonaniu. Sprawdzi się przy każdej, nie tylko
Szybko Tanio Smacznieróżni się od tego co jadamy na co dzień. Larb pochodzi z Tajlandii i Laosu, jest pikantną i bardzo aromatyczną sałatką. Podstawą tej potrawy jest dowolny gatunek mięsa mielonego lub siekanego. Bardzo istotne są wyraziste dodatki warzywne (cebula, chili) i zioła (kolendra, bazylia tajska, mięta). Larb bardzo mi smakował, mięso było chrupiące, pikantne, kwaśne i słone jednocześnie(...)tego szalotka i aromatyczna kolendra, całość to prawdziwa eksplozja smaków. Znajdziecie tu jeszcze jeden zaskakujący smak, mianowicie prażony i utarty ryż nadaje potrawie lekko popcornowy posmak. Sałatkę podaje się na liściach sałaty, kapusty lub z ryżem. Wybrałam wersje z liśćmi sałaty, które zwija się i zjada wraz z mięsem. Serwowana jest na ciepło lub zimno, w obu wersjach jest
Codziennik Kuchennycytrusów Ania przysłała najwięcej bo aż 5 zgłoszeń. Najbardziej spodobały mi się jej pierniczki :) 2 miejsce: Marta Matusiewicz za "Filety pod warzywną pierzynką" otrzymuje książkę "Polska Kuchnia Regionalna" 3 miejsce: Katarzyna Madej za "Sałatkę warstwową z kurczakiem" otrzymuje "Desery domowe" Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w zabawie. Nagrody prześlę już w przyszłym tygodniu
Smakołyki AsiZapraszam na bardzo zdrową sałatkę warzywną z komosą ryżową. Jest łatwa i szybka do przygotowania. Polecana szczególnie dla osób będących na diecie i dbających o linie
Tradycyjna kuchnia Kasisuperfoods. Mimo, iż jest kaloryczne to te kalorie są pełne wartości odżywczych. Możemy więc je jeść bezkarnie ;) Myślę, że więcej Was do tej sałatki przekonywać nie muszę, smacznego! Składniki: 125 g quinoa 600 ml bulionu warzywnego 1 awokado 1 ogórek zielony 1 sałata lodowa garść mięty garść natki pietruszki 2,5 łyżki oliwy 1 łyżka czerwonego octu winnego 1 łyżka
Moja Galeria SmakuLubię cukinię w każdym wcieleniu. Cukinia przygotowana wg przepisu Buddy’ego Valastro ma mocny, wytrawny smak, podkreślony przez anchois i kapary. To dodatek z charakterem, który
Trzeci talerzSałatka ta jest idealna na imprezy, zawsze znika w mgnieniu oka. Do tego jest sycąca i po prostu pyszna:) Składniki: 0,6 kg ziemniaków, 6 parówek
Kuchnia Pełna PasjiSałatka ta myślę, że najlepiej pasuje na śniadanie. Jest tania i przede wszystkim bardzo prosta do zrobienia. W kilka minut możemy wyczarować coś innego, niż tradycyjne
Kuchnia Pełna PasjiDzień dobry, Kolejny dzień upału nie daje mi żyć, dlatego bardzo się cieszę, że miałam dziś na obiad Şakşukę :) Şakşuka to pochodząca z Turcji przystawka
Chilli Czosnek i Oliwasycące. Podstaw na comfort food. I nie mam tu na myśli tłustego mięsa czy sera, lecz warzywny comfort food, bo dieta śródziemnomorska jest przede wszystkim dietą roślinną. W chłodne dni mamy zdecydowanie mniejszą ochotę na warzywa, ale nie musimy robić z nich tylko sałatek. Odpowiednio przyrządzone warzywa są sycące, rozgrzewają i dają nam tego, czego zimą potrzebujemy. Dużo możemy się(...)odczuwamy jego braku, nie jest nam zimno, nie jesteśmy zmęczeni. Oto nasze rady: zamiast sałatek przygotujcie z warzyw dania na ciepło połączcie je z produktami zbożowymi i roślinami strączkowymi, dzięki czemu będą bardziej sycące świetnie sprawdzą się zupy-kremy, warzywa pieczone, gulasze warzywne w sosie pomidorowym, pilawy, risotto, warzywa faszerowane nie zapomnijcie dodać do potraw rozgrzewających przypraw, np. chilli
Chilli Czosnek i Oliwaidealnie nadaje się jako danie obiadowe z grzankami lub bez oraz jako pyszna i lekka kolacja. Jak zwykle u mnie, do sałatki poszło to, co było pod ręką lub trzeba było to zjeść, więc mamy tutaj multi-warzywną eksplozję smaków i kolorów. Nie miałam ochoty gotować brokuła, bo i po co, ale nie każdy lubi surowiznę, więc brokuł został zblanszowany
Mieszam w Garnku