Porcja dla dwóch osób 125 gram rukoli 4 łyżki słonecznika 2 gałązki szczypiorku 6 pomidorków koktajlowych 4 jajka ¾ świeżego ogórka sól, pieprz Jajka gotujemy
Humanistka w kuchniKuskus wsypujemy do mieseczki, zalewamy bulionem warzywnym i zakrywamy talerzykiem - po 5-7 minutach kuskus jest już gotowy. Ilość płynu, którą zalewamy kuskus będzie podany na opakowaniu przez producenta. W miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny, tahinę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W miseczkach nakładamy warstwowo wszystkie elementy sałatki, na koniec wykładając łososia i polewając
Plate of JoyTweetnij Bardzo rustykalne danie warzywne, które na pewno doda Wam sporo energii. Jego przygotowanie nie wymaga żadnej filozofii, tylko odrobinę organizacji. Bo ciecierzycę przed gotowaniem musimy zamoczyć na całą noc w wodzie. Zresztą samo jej gotowanie jest dość czasochłonne. Ale w tym czasie przecież możemy zająć się czymś innym. Potrzebne nam będą: 300 g ciecierzycy (cieciorki), 2 poszatkowane cebulki(...)chwilkę. Podajemy na ciepło. Z wierzchu możemy udekorować natką pietruszki albo liśćmi selera. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 57 total views, 57 views today Tweetnij The post Sałatka z ciecierzycy, bulguru z warzywami. appeared first on MODA
MODA NA BIOkolejną pyszną sałatkę w której jest brokuł ale jest również ryż, jajka, kukurydza, ogórek konserwowy. Ale co rzadko się u mnie zdarza nie dodałam do sałatki czosnku chociaż on do brokułowych sałatek bardzo pasuje. Taka sałatka zastąpi nam obiad i świetnie sprawdzi się na imprezach. Dla wzbogacenia smaku brokuł i ryż ugotowałam z dodatkiem przyprawy warzywnej do potraw Vegeta Natur(...)płynu ogórki pokroić w kostkę. Jajka pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w naczyniu. Majonez, jogurt i vegetę wymieszać wlać do warzyw i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku. Sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić około 2 godziny w lodówce
Ala piecze i gotujeKurczak generała Tso, wegetariańska zapiekanka pasterska w słoiku, enchiladas, pikantna sałatka larb moo i pomidorowy krem z ravioli – oto menu, który da Wam powera w pierwszym tygodniu września! Dania dla dwóch osób przygotujecie za 105 zł! W nowy rok szkolny wchodzimy z najtańszym menu jakie do tej pory robiliśmy, a publikujemy nasze wpisy od 10 miesięcy. Wypada(...)słoiku Wtorek: Pikantna sałatka z mielonej wieprzowiny larb moo Środa: Enchiladas z mięsem z indyka Czwartek: Kurczak generała Tso Piątek: Ravioli w kremie pomidorowym Przepisy na kolejne dni będziemy publikować codziennie rano. Jak gotowaliśmy Pierwsze wrześniowe menu na ten tydzień jest proste do zrobienia, pod warunkiem, że wcześniej przygotujecie bulion warzywny, który wymaga około 40 minut gotowania. Później jest już
Niedzielny kucharzPrzepis na pożywną sałatkę, która z powodzeniem sprawdzi się w roli lekkiego, wartościowego obiadu. Poza pysznymi, chrupiącymi warzywami wykorzystałam w niej bogatą w składniki odżywcze komosę
HealthyCreationsciacho- bo już po części zrobione, będzie rolada serowa i coś na ciepło. Po drodze na pewno też wyczaruję jakąś sałatkę, choć w minimalnej ilości. Dla Was natomiast mam propozycję rolady, ale mięsnej, choć z farszem zdecydowanie bardziej warzywnym. Doskonała właśnie na zimno, pokrojona w plastry. Nie dość, że smaczna, to i efektowna! Składniki na 1 roladę o długości
Kuchnia w czekoladzieŚwieże sałatki mogę jeść cały czas! Polecam przygotować sałatkę z soczewicy, kaszy jęczmiennej i miksu sałat. Rewelacja! Składniki: 50g suchej czerwonej soczewicy + 150ml wody 50g suchej
Truskawkowa FiestaUwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu. To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy fantastyczne
Ostra na Słodkooraz dipów. Tahina świetnie łączy się z czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Spróbuj tego sosu do pieczonych warzyw lub arabskiej sałatki z natki pietruszki z sosem tahini . Z tahiny możesz zrobić świetny sos jogurtowy idealny do warzyw lub warzywnych burgerów . Do zabielania zupy krem jak w przypadku tej zupy marchewkowej . Do koktajli oraz smoothie - nadaje im orzechowego posmaku
Chilli Czosnek i Oliwabacalhau (dorsza). Ośmiornica aguachile z awokado, piklami z szalotki, ogórkiem i olejem z habanero. Pica pau: karkówka, pikle, escabeche, chipsy warzywne. Peixinhos da horta: krewetki, fasola oraz musztardowiec w tempurze podawane z majonezem kolendrowym. Rollsy z makreli i sałatka z ogórka. Deser z jabłkiem: krem jogurtowy, pistacje, jabłkowa granita, oliwa z oliwek. Deser z popcornu: krem z popcornu, klementynki
Food SquareTaka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego. Składniki (2 osoby) 6-8 liści kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 1
Piekielna Kuchnia PatiSmaczne i aromatyczne kotleciki. Wystarczy podać do nich ulubioną sałatkę a najlepiej dwie. Mają delikatny smak, który z pewnością docenią dzieci. Składniki 1 szkl pęczaku 1 kostka warzywna 300 g mięsa mielonego ok. 1 łyżeczka przyprawy Shoarma firmy Rafex 1 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypowodu ich mnogości. Ale już za kilka miesięcy pozostanie tylko wspomienie tej obfitości. Warto zatem przygotować słoiki z przetworami warzywnymi, by obok słodkich przetworów owocowych zapełniły nasze półki w spiżarni. Zimą z przyjemnością otworzysz słoik z kolorową sałatką do obiadu. Składniki: 1,5 kg cukinii 3 cebule 4 marchewki 1/2 kg papryki 1 papryczka chilli 4 łyżki soli zalewa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatka z kuskusu, bobu oraz podsmażonych pieczarek- bardzo aromatyczna w smaku dzięki temu, iż kuskus zaparzony został w warzywnym bulionie, a pieczarki podsmażone z czosnkiem oraz cebulką. Ja to danie preferuję na ciepło- głównie na kolację- ale podane na zimno wcale nie traci na smaku i wyglądzie, dzięki czemu będzie odpowiednia na dłuższe biesiadowanie :) Sycąca, pożywna i bardzo smaczna. * kuskus
Kraina Miodem Płynąca