sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:59/176)

Grillowane polędwiczki marynowane w winie 123

Grillowane polędwiczki marynowane w winie Kruche, soczyste i aromatyczne polędwiczki z grilla. Mięso można także usmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej). Polędwiczki przygotowane w ten sposób są ładnie rumiane z wierzchu, a w środku mięciutkie i delikatne. Polecam!     Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe ok 100ml oliwy z oliwek ok 100ml wytrawnego czerwonego wina 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli     *** W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Polędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w ok 4 centymetrowe kawałki *** *** Mięso delikatnie rozbijamy *** *** Kawałki mięsa moczymy z dwóch stron w marynacie i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki

Blog z Apetytem
Kurczak w coli 527

pół. 2. Keczup, zmiażdżony czosnek i colę połączyć ze sobą. 3. Mięso wymieszać z przygotowaną marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem przez godzinę w 180 st.C. Następnie zdjąć pokrywkę / folię i piec jeszcze ok 30 mniut, by mięso się zrumieniło. 4. Podawać z ziemniakami i sałatką / surówką. Smacznego!!! Źródło: Obżarciuch

Kuchnia domowa Ani
Diabelskie żeberka inaczej 284

lekką sałatką znajdują także zastosowanie jako imprezowa przystawka. Diabelskie żeberka inaczej 2016-05-31 21:02:46 Diabelskie żeberka inaczej – bez keczupu i octu, za to miodem, syropem klonowym oraz sokiem z limonki. Łatwe w przygotowaniu, delikatne, kruche, pyszne! Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600g żeberek „pasków” Marynata 1 płaska łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mielonego kminku(...)granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego chili (pieprzu cayenne) 1 płaska łyżeczka soli 3 łyżki miodu 5 łyżek syropu klonowego 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oliwy 3 łyżki soku z limonki lub cytryny Smażony ryż 125g ryżu 200ml bulionu warzywnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka kurkumy 3-4 łyżki oliwy Sałatka 200 pomidorów koktajlowych duża garść mieszanki

Kulinarna Pokusa
Musztardowa kaczka duszona z grzybami i żurawiną 209

maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Do mięsa wlewam wodę, dodaję suszone grzyby oraz paprykę mieloną. Mięso duszę na małym ogniu około godziny. 2. Następnie do mięsa dodaję suszoną żurawinę. Musztardę mieszam z mąką i odrobiną wywaru spod mięsa. Masę dodaję do mięsa. Mieszam i duszę jeszcze przez 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania(...)kaczki wykorzystałam musztardę sarepską, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda sarepska to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, sałatek i marynat. Ma doskonały smak i konsystencję. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mielone na patyku - cevapcici 174

mielonego 1 łyżeczka przyprawy Biryani masala Skworcu sól pieprz 2 ząbki czosnku majeranek lubczyk 1 łyżka ziaren słonecznika Mięso i przyprawy włożyć do blendera i zmiksować . Wilgotnymi rękami podzielić na 6 części, uformować kulki i nadziać na patyki, następnie uformować z nich podłużne wałeczki . Tak przygotowane cevapcici usmażyć na patelni ze wszystkich stron. Ja podałam z pure ziemniaczanym(...)kalarepką oraz sałatką . Dzięki  SKWORCU  jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam w swojej kuchni

Gotowanie jest łatwe
Delikatne roladki schabowe 301

sól, pieprz rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Schab nacinamy tak, by zrobić z niego jeden długi płat. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami. Roladkę zwijamy do środka wzdłuż szerszego boku. Mocno związujemy sznurkiem i przekładamy(...)ustawiamy temp. 170st C i pieczemy 2 godziny.   Roladki na ciepło możemy pokroić w grubsze plastry od razu, jeśli natomiast chcemy pokroić roladki cieniej, jako dodatek do sałatek, najlepiej to zrobić już po przestudzeniu

Kuchnia w czekoladzie
Marynata teriyaki - do drobiu, mięsa i ryb 212

To moja ulubiona marynata do mięsa i ryb.  Można oczywiście kupić gotową w sklepie, tylko.... po co skoro ta zrobiona w domu będzie smaczniejsza :) Poniżej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Soczysta pierś z kurczaka pieczona bez tłuszczu 497

SKŁADNIKI (porcja na 3 osoby) Podwójna pierś z kurczaka 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany) sól morska świeżo mielony pieprz Sałatka: 2 garście pomidorków koktajlowych 3 garście rukoli 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki siemienia lnianego sok z 1/4 cytryny ewentualnie 3 łyżeczki oleju lnianego Sos jogurtowo-czosnkowy pół szklanki(...)jogurtu naturalnego 2 duże ząbki czosnku listki świeżej mięty (posiekane) sól pieprz opcjonalnie sok z cytryny do smaku Do podania: sambal olelek marynowane jalapeno w plasterkach pszenne tortille WYKONANIE Mięso: Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C

OstryKęs
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 181

Szaleństwo pomidorowe trwa nadal:) Dzisiaj sos pomidorowy jako dodatek do wędlin, sałatek, zapiekanek. No to do dzieła;)Składniki; 1,5 kg pomidorów, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki cukru, 1 łyzka soli, 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu, 1/2 łyzeczki cynamonu, papryka mielona do smaku, ocet do smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu HanuśZZPo przyprawy zapraszamy(...)naszego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut.     źródło :Przetwory i dania mięsne siostry Anatazji

Anioły w kuchni
Soczysta pierś z kurczaka pieczona bez tłuszczu 1297

SKŁADNIKI (porcja na 3 osoby) Podwójna pierś z kurczaka 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany) sól morska świeżo mielony pieprz Sałatka: 2 garście pomidorków koktajlowych 3 garście rukoli 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki siemienia lnianego sok z 1/4 cytryny ewentualnie 3 łyżeczki oleju lnianego Sos jogurtowo-czosnkowy pół szklanki(...)jogurtu naturalnego 2 duże ząbki czosnku listki świeżej mięty (posiekane) sól pieprz opcjonalnie sok z cytryny do smaku Do podania: sambal olelek marynowane jalapeno w plasterkach pszenne tortille WYKONANIE Mięso: Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C

OstryKęs
Karmelizowane żeberka z piekarnika 160

żeberka częściej sięgają mężczyźni niż kobiety. Myślę, iż gdzieś w naszych głowach żeberka wydają nam się być zbyt ciężkim i zbyt tłustym daniem. A jak wiadomo my kobietki lubimy sałatki Odpowiednio przygotowane żeberka mogą być naprawdę pyszne i wcale nie tak ekstremalnie “ciężkie” jakby nam się mogło wydawać. Najlepiej sprawdzą się żeberka pieczone . Nie polecam natomiast tych(...)miodu płynnego 5 łyżek ketchupu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 pełna łyżeczka soli 1/8 łyżeczka pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Jak przygotować karmelizowane żeberka wieprzowe . Ananasa zmiksować, włożyć do miski. Do ananasa dodać musztardę, ocet, miód, ketchup, sok z cytryny, imbir mielony, sól, pieprz i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać bardzo dokładnie. Przygotowaną marynatą natrzeć

mecooks
Harira - pożywna zupa marokańska 173

Harira - to aromatyczna i bardzo pożywna marokańska zupa najczęściej podawana na kolacje w czasie Ramadanu. Nazwa pochodzi od arabskiego słowa harr حار - gorący. Zupa ma wiele

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczona przepiórka 105

przypadku mięsa przepiórczego jest jedna, wysoka temperatura i krótki czas pieczenia. Trzy kroki , które zawsze wykonuję przygotowując przepiórkę na obiad to zamarynowanie mięsa, podsmażenie go na patelni i dokończenie pieczenia w piekarniku. Jeśli chodzi o marynatę to zarówno marynata na bazie owoców cytrusowych , papryki, imbiru dobrze sprawdza się połączona z tym mięsem. Po krótkim zamarynowaniu mięso dokładnie należy obsmażyć(...)mięsa, jedna porcja obiadowa powinna składać się z dwóch sztuk. Dodatki, które wyśmienicie komponują się w pieczonym mięsem przepiórki to polenta z masłem i parmezanem , puree z kalafiora i natki pietruszki , surówka z czerwonej kapusty i rzepy oraz wiele innym. Ogólnie rzecz ujmując, wszelkiego rodzaju puree z warzyw oraz lekkie sałatki i surówki są pysznym dodatkiem do pieczonego mięsa przepiórki

MeCooks
PASZTET Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU 182

przygotowania. A że moja córka uwielbia rosół, to mięsa mam co chwilę w nadmiarze. Wykorzystuję go na różne sposoby... pierogi, krokiety, sałatka. Tym razem zrobiłam pasztet. Znikł bardzo szybko, więc chyba rodzince smakował :) Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu - składniki na keksówkę o długości 20 cm: * 400 g mięsa gotowanego z rosołu (np. uda z kurczaka, waga już(...)skóry i kości) * 300 g gotowanych warzyw z rosołu (marchewka, seler, pietruszka) * 70 g cebuli * 1 jajko * płaska łyżeczka soli * pół płaskiej łyżeczki słodkiej mielonej papryki * pół płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu * 40 ml oleju * 60 ml rosołu Wykonanie: Mięso (pozbawione skóry i kości) oraz warzywa przepuścić przez maszynkę.  Na patelni rozgrzać olej. Cebulę obrać, pokroić

Zrób to smacznie