sałatka warzywna - 2731 przepisów (strona:132/183)

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej 556

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Soczysta, świeża i przepyszna surówka warzywna do obiadu. Prawdziwa bomba witaminowa. Polecam!     Składniki: ok 300g kapusty pekińskiej pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 marchewka pół cebuli pół pęczka zielonej pietruszki Sos: ok 4-5 łyżek oliwy 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny po szczypcie soli(...)doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy na około pół godziny aby się przegryzła *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 147

fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli ; blog: Hajduczek naturalnie Fasolka po bretońsku ; blog: To i owo stokrotki Fasolowe curry z morszczukiem ; blog: U stóp Benbulbena Sałatka z buraków i czerwonej fasoli ; blog: Mops w kuchni Minestrone z fasolką i makaronem ; blog: lejdi of the house Biała fasola z pietruszką i papryką ; blog: teczasmakow SOCZEWICA Krem(...)brązowej soczewicy z quinoą i kakao ; blog: Quinoa Raz! Sambar indyjski z czerwonej soczewicy ; blog: Hajduczek naturalnie Fakes - najlepsza zupa z zielonej soczewicy ; blog: Hajduczek naturalnie Curry soczewicowo-warzywne... ; blog: lejdi of the house

Weekendy w domu i ogrodzie
Rosół z gęsi i kaczki 207

średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2-3 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego pęczek natki pietruszki lub lubczyku sól i pieprz 1 łyżka przyprawy warzywnej maggi Mięso z gęsi i kaczki, obrane warzywa (selera przekroić na pół), natkę, ziele, liście laurowe i grzyby zalać zimną wodą w dużym garnku, aby przykryła warzywa i mięso. Po zagotowaniu(...)maggi. Podawać z ugotowanym makaronem (najlepsze będą nitki). Ugotowane i oczyszczone ze skóry i kości mięso można wykorzystać do krokietów lub pierogów. Natomiast selera, pietruszkę i marchew zużyłam do sałatki jarzynowej. Rosół można udekorować natką pietruszki

Czerwień i błękit
Chili con carne 154

łyżeczki papryki czerwonej słodkiej – sól, pieprz – olej opcjonalnie: – kwaśna śmietana – tortilla/ nachos/ ryż – ser żółty starty – 0,5 l bulionu wołowego lub warzywnego Wykonanie: Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę. Dodać czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodać chili i kumin, paprykę, oregano, jalapeno, kolendrę. Podsmażać około minutę. Stopniowo dodawać mięso. Gdy mięso lekko się podsmaży(...)śmietany, który lekko łagodzi smak. Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important

Pociąg Do Kuchni
Paprykarz domowy niezwykle smaczny 140

Jeżeli ktoś jest tak wiekową osobą jak ja ;), na pewno pamięta trzy specjały turystyczne gwarantujące "dobrze zbilansowaną" dietę podczas wojaży w XXw. a także menu niejednego

Cytryna&Co.
Do czego można wykorzystać kiszone cytryny? 206

pomysły na wykorzystanie kiszonych cytryn: Jak już pisałam, kiszone cytryny możemy wykorzystać we wszystkich przepisach, w których występuje sok lub skórka z cytryny - dodać do sałatkowego dressingu, dipu, kuskusu, warzywnego gulaszu, czy pieczonej ryby. Z ich pomocą możemy przygotować fantastyczne dania marokańskie i północno-afrykańskie, a nawet indyjskie. Ze względu na swój marokański rodowód, kiszone cytryny idealnie nadają się(...)dodatkiem do sałatkowych dressingów , nadając im letniego charakteru. Można ją nawet dodać do sosu pesto, hummusu, guacamole czy innego ulubionego dipu. Innym ciekawym pomysłem jest doprawienie kiszoną cytryną sałatek na bazie zbóż (kuskusu, bulguru czy pszenicy farro) lub różnych pilawów.  Miąższ kiszonych cytryn oraz zalewa mogą być wykorzystywane do przygotowywania wariacji drinku Krwawa Mary lub innych napojów

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa z buraków z komosą ryżową i imbirem 148

Nie wiem jakie jest pochodzenie tej zupy. Przepis dostałam od Izy - mojej koleżanki z redakcji. Ponieważ zawierał składniki, które są bardzo często używane na Bliskim Wschodzie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tradycyjny Żurek Wielkanocny na zakwasie 100

sól. Kolejnym krokiem jest przygotowanie bulionu warzywnego bądź mięsnego. Polecam robić większą ilość bulionu i mrozić, wtedy zawsze jak mam ochotę na zupę bądź na bazę do jakiegoś innego dania wyciągam tylko porcję zupy, rozmrażam w garnku i już mogę dodawać kolejne składniki. Jeśli nie masz wcześniej przygotowanego bulionu, to do bulionu warzywnego potrzebujesz: 3 litry wody 4 marchewki(...)zwyczajną. Poczekaj chwilę, aż boczek zacznie się wytapiać a kiełbasa się lekko zarumieni, dodaj wtedy białą kiełbasę. Smaż jeszcze kilka minut, aż boczek i kiełbasy będą ładnie zarumienione. Bulion warzywny bądź mięsny doprowadź do wrzenia, dodaj całą zawartość patelni z mięsem i wytopionym tłuszczem do gorącego bulionu. Gotuj pod przykryciem na małej mocy palnika przez około 20 minut. Następnie dodaj

To Musisz Wiedzieć
Szaszłyki z Kurczakiem i Warzywami – Idealne na Grilla i do Piekarnika 128

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szaszłyki to jedna z najczęściej przygotowywanych przekąsek podczas wspólnego grillowania. Domowe szaszłyki z kurczakiem i warzywami, pieczone na grillu smakują wyśmienicie. Niestety nie

Przepiski.pl
Patelnia tytanowa - czy warto kupić 102

Patelnia tytanowa - czy warto kupić jak wybrać najlepszą patelnię Nieczęsto zdarza mi się polecać na blogu naczynia kuchenne, jeśli już to koncentruję się na małym i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warsztaty z Frosta – relacja 153

chyba na wszystkie możliwe sposoby:) Tym razem gościło nas SmArt Studio przy ulicy Hożej 51 w Warszawie, a organizatorem spotkania była FRoSTA , która wprowadza właśnie na rynek kilka nowych, warzywnych produktów: bataty z marchewką w maśle z rozmarynem, pieczarki z cebulą w maśle z tymiankiem, kalarepa z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem i soczewica z ziemniakami i marchewką(...)przygotowaliśmy: Dorsza w kruszonej bułce na czarnej soczewicy, w pomidorach i pieczonym czosnku/ jajko poche z topinamburem/ palone masło i czosnek niedźwiedzi Lasagne z batatami/ karmelizowane pory z chrzanem/ sałatka ze smażonych pieczarek Chrupiące kulki z ziemniaków i łososia/ siekany sos ziołowy/ majonez pietruszkowy/ frytki z kalarepy w tempurze Dorsz smażony w ziołowym maśle/ soczewica z serami pleśniowymi/ sos jabłkowo

karmelowy
Chłodnik z botwinki z rzodkiewką 191

wiosną w moje kuchenne progi zawsze wita botwinka. Uwielbiam ją w różnych postaciach, czy to zupy na ciepło, w sałatce, czy w chłodnikach. Przepisy z botwinką: Botwinka wiosenna Wiosenna sałatka z botwinki Gdybym miała dostęp do mleka od krowy, to chłodniki robiłabym tylko na zsiadłym mleku, bo ono najlepiej nadaje się do chłodników. Obecnie chłodniki przygotowuję na jogurcie: Chłodnik(...)kwaśniej śmietanie jest idealny nie tylko na upały. A jutro wysyłam Piotra po szczaw, będzie chłodnik ze szczawiu. Polecam również: Chłodnik z avocado Zielony chłodnik z grzankami Koktajl warzywny ze szpinakiem   Składniki: 1 pęczek botwinki 5 rzodkiewek 2 łyżko siekanego młodego koperku 2 łyżki siekanego szczypiorku 400 ml jogurtu greckiego 200 ml kwaśniej śmietany 12 % sól morska i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krokiety z kapustą i pieczarkami 89

Krokiety z kapustą i pieczarkami to tradycyjne polskie danie. Tymczasem na świecie krokiety nadziewa się makaronem, ziemniakami, owocami morza, a nawet pikantną kapustą kim-chi. Nasze

smakowitehistorie.com
Catering dietetyczny? Pomelo! 137

kolację nie było szczelnie zapakowane i bałam się wracać z tym do domu bo mogło się po prostu wylać. Kawałek zapiekanki typu babka ziemniaczana i do tego potrawka warzywna , z fasolą, marchewką, całkiem nieźle przyprawiona i pełna smaku. Boskim podwieczorkiem było ciasto typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał(...)przygotowywanie posiłków na bieżąco warto rozważyć taką opcję choćby z racji zbilansowania i różnorodności posiłków.   Czy jedzenie oferowane prze Pomelo jest smaczne? Tak. Każde z dań, poza sałatką, miało wyrazisty smak i przyjemną formę, mimo tego, że były to dania odgrzewane a nie przygotowywane na świeżo. Czy skorzystam jeszcze kiedyś z cateringu dietetycznego Pomelo?  Pewnie nie choćby

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa krem z dyni – pyszny jesienny przepis 105

dynie. No cóż… zbliża się w końcu Halloween. Ale dla mnie dynia, to nie ozdoba, a wspaniały kuchenny przysmak. Można z niej przygotować ciasta, babeczki, dodać ją do sałatek, placuszków, aż w końcu podać ją na obiad w postaci pysznej zupy. Zupa krem z dyni, to idealny jesienny przepis na pyszne i rozgrzewające danie. Mocno kremowa i bardzo prosta(...)krem z dyni jest ciut gęstsza i… Zresztą sami spójrzcie na przepis Składniki: 500 g dyni (waga po obraniu) 1,5 litry bulionu lub wody (użyłam lekkiego bulionu warzywnego) 1 duża lub 2 małe marchewki 2 małe bataty pół pęczka natki świeżej pietruszki (jeśli nie macie można zastąpić suszoną pietruszką) 0,5 łyżeczki curry szczypta ostrej czerwonej papryki

Słodkie okruszki
Krem z pomidorów caprese 100

Zupa pomidorowa gości u mnie od zawsze, robiłam ją w niezliczonej ilości wersji. Ale tym razem postawiłam na niesamowite dodatki, pieczoną paprykę, suszone pomidory i genialne przystrojenie, które przypomina sałatkę caprese. I wiecie co? To najlepszy krem z pomidorów jaki zrobiłam i jadłam! Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – krem z pomidorów – krem z pieczonych pomidorów – najlepsze przepisy(...)pieczona czerwona papryka (możesz użyć papryki pieczonej z zalewy) – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 6-7 suszonych pomidorów w zalewie – świeże listki bazylii – 700 ml bulionu warzywnego (tylko do wersji ze świeżymi pomidorami) – 2 łyżki oliwy z oliwek + oliwa extra vergine lub oliwa z chilli do polania przy podaniu – 1 kulka mozzarelli burrata lub klasycznej mozzarelli – sól

nietylkopasta.pl