Wspaniale komponują się do dań z klusek, kopytek, makaronów, kasz. Najczęściej różne kompozycje warzyw duszonych z chili podaję z kopytkami, tymi świeżo wyjętymi
Zasmakuj KuchniBuraczki to moje ulubione warzywo. Będąc na Pomorzu poznałam ich nową odsłonę, która mnie zachwyciła. Niewielkie buraczki, ugotowane, obrane i pokrojone w ósemki, zostały zalane zalewą
Trzeci talerzBardzo lubimy risotto , to jest fantastyczny pomysł na pyszny obiad , a najważniejsze jest to, że danie jest naturalnie bezglutenowe . Jak każde risotto , wymaga odpowiedniego czasu, trzeba
Kawa z mlekiemW kuchni nie może pachnieć nudą, dlatego dzisiejsza zupa pomidorowa jest z dodatkiem kulek mięsno-ryżowych. Przepis jest bardzo prosty, a smak niepowtarzalny i na
Salonik smakówWielkimi krokami nadchodzi wiosna - słońce przyjemnie dogrzewa plecki, ptaki jakoś radośniej świergolą, a od dwóch tygodni na niebie widać kołujące bociany. Wkrótce przyjdą zmiany w codziennej
Weekendy w domu i ogrodzieTaką surówkę możemy robić przez cały rok, oczywiście najlepiej smakuje ta zrobiona z młodej kapusty. Jest zdrowa, smaczna i tania. W naszym domu jest częstym i
Smaki Ewywww.fide.pl Salaterka Petra DOMOTTI Nie samym grillem człowiek żyje. Ciepłe jedzenie można urozmaicić chrupiącą sałatką. Ponad 70 proc. Polaków jako dodatek do dań z grilla wybiera właśnie sałatki. Najlepsza do tego będzie salaterka z odpornego na uszkodzenia tworzywa sztucznego. Salaterka jest lekka i nie będzie ciężarem w podróży. Cena: 4,90 zł Gdzie kupić: sklep.dajar.pl(...)Cena: 139 zł Gdzie kupić: www.ministerstwogadzetow.com Prasa do hamburgerów RED Prawie 18. proc. Polaków lubi burgery z grilla. To małe urządzenie ułatwi przygotowanie burgerów – mięsnych i warzywnych. Prasa składa się z wyjmowanego dna i pokrywki z przyciskiem. Dzięki temu przyrządowi zaoszczędzimy czas, a burgery będą ładne i równe. Prasa przyda się także w codziennym gotowaniu, zwłaszcza fanom burgerów. Cena
My Chcemy JeśćPomidory jemy teraz w każdej postaci. Najczęściej w sałatce, ale też w postaci sosów, razem warzywami zapiekanymi z kurczakiem i jako zupę. Ta zupa z pieczonych pomidorów z soczewicą jest treściwa, ale lekka, ja lubię przełamać jej słodki smak łyżką śmietany albo jogurtu. Szczególnie pasują do niej grzanki ziołowe albo serowe, ale nawet z kromką chleba smakuje wybornie. Polecam(...)pomidorowa z nutą wędzonej papryki Toskańska zupa pomidorowa z serem Pomidorowa zupa z soczewicą Zupa z pieczonych pomidorów z soczewicą Składniki: 1kg pomidorów (najlepiej gruntowych, mięsistych) 0,5l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 100ml śmietany (12-18%) albo jogurtu greckiego sól, pieprz, ostra papryka, słodka wędzona papryka natka pietruszki Pomidory
Obiad gotowyKrem z dyni z mlekiem kokosowym zagościł w naszym menu całkiem niedawno, ale został zaliczony do grona najsmaczniejszych jesiennych zup. Przygotowanie tej pysznej, bardzo pożywnej i
Cztery FajeryZaczyna się sezon ogórkowy, więc grzechem byłoby nie zrobić zupy na własnoręcznie ukiszonych ogórkach. Tym razem jako inspiracja posłużyła nam " studencka zupa ogórkowa " Eryka Wałkowicza, na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzez pierwsze 6 miesięcy życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku(...)pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju
Figa S-makiemprzez pierwsze 6 miesięcy życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku(...)pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju
Figa S-makiemprzez pierwsze 6 miesięcy życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku(...)pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju
Figa S-makiemprzez pierwsze 6 miesięcy życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku(...)pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju
Figa S-makiemRozsmakowałam się w tych porannych koktajlach ! Przy diecie to bardzo fajne rozwiązanie, taki gęsty napój zapycha na żołądek, jest bardzo zdrowy, a przy okazji jest też
Kulinarne przygody Gatity