rzodkiewka - 1500 przepisów (strona:39/100)

Pyszny paleo twarożek z migdałów, bez glutenu 116

drugi posiłek do pracy. Można go przechowywać w lodówce przez kilka dni bez obawy o to, że się zepsuje. Potrzebne składniki: szklanka migdałów woda mineralna niegazowana sól pieprz szczypiorek rzodkiewka Przygotowanie: Migdały wrzucamy do wody na noc. Kolejno obieramy je ze skórki, wrzucamy do blendera i miksujemy w trakcie dolewając wodę, aż do uzyskania konsystencji zbliżonej do twarożku. Doprawiamy zielona(...)cebulką i rzodkiewką. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Artykuł Pyszny paleo twarożek z migdałów, bez glutenu pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Sałatka z porem, rzodkiewką i jajkiem 155

kompozycję z warzyw, sera i jajek. Bardzo nam smakowała! Właśnie teraz jest okazja, by przepis wypróbować, do czego bardzo Was zachęcam... Składniki: 2 pory 5-6 jajek pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 4-5 korniszonów 3 łyżki majonezu ok. 150 g żółtego sera 2 łyżki kwaśnej śmietany kilka kropel soku z cytryny łyżeczka musztardy Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pora przekroić(...)dużą szczyptę soli. Zalać wrzątkiem, a po 10 minutach odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać ostudzone i pokroić tak jak korniszony i ser w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki umieścić w dużej salaterce i dokładnie wymieszać z majonezem, śmietaną, musztardą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić min. 2 godziny przed

Czerwień i błękit
Zielona sałata z rzodkiewką 150

Bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do drugiego dania. Trochę wiosny na talerzu bo za oknem jeszcze zimno i ponuro. główka zielonej sałaty pęczek rzodkiewek pęczek koperku mały jogurt naturalny lub śmietana sól Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem. Podawać

Smakołyki Asi
Sałatka z serka wiejskiego (wersja nr 2) 146

sałatka jest ulepszoną wersją sałatki z groszkiem, ogórkiem i koperkiem :) Mój mąż wzbogacił ją o kilka dodatkowych składników: czerwoną paprykę, szynkę, kiełki rzodkiewki, ocet balsamiczny, a ogórek małosolny zastąpiony został kiszonym. Muszę przyznać (jak zwykle zresztą), że sałatka wyszła mu perfekcyjnie! Ten, kto próbował wersji poprzedniej (podstawowej) na pewno nie zawiedzie się na smaku TEJ sałatki :) Koniecznie musicie spróbować. Polecam(...)Składniki: 500 g serka wiejskiego 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka ok. 80-100 g szynki np. konserwowej ok. 20 g kiełków rzodkiewki 1 średni ogórek kiszony pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Wykonanie: Serek wiejski odsączamy i umieszczamy w misce. Groszek dokładnie odcedzamy z zalewy. Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy gniazdo

MyCookBook.pl
Sałatka z serka wiejskiego (wersja II) 10847

sałatka jest ulepszoną wersją sałatki z groszkiem, ogórkiem i koperkiem :) Mój mąż wzbogacił ją o kilka dodatkowych składników: czerwoną paprykę, szynkę, kiełki rzodkiewki, ocet balsamiczny, a ogórek małosolny zastąpiony został kiszonym. Muszę przyznać (jak zwykle zresztą), że sałatka wyszła mu perfekcyjnie! Ten, kto próbował wersji poprzedniej (podstawowej) na pewno nie zawiedzie się na smaku TEJ sałatki :) Koniecznie musicie spróbować. Polecam(...)Składniki: 500 g serka wiejskiego 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka ok. 80-100 g szynki np. konserwowej ok. 20 g kiełków rzodkiewki 1 średni ogórek kiszony pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Wykonanie: Serek wiejski umieszczamy w misce. Groszek dokładnie odcedzamy z zalewy. Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy gniazdo nasienne

MyCookBook.pl
Sałatka wiosenna 133

Bomba witaminowa w środku zimy :D Składniki: kilka liści sałaty 3 jajka 1 pęczek rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki kukurydzy konserwowej pęczek posiekanego szczypiorku 50 g sera żółtego 50 g szynki 1/2 zielonego ogórka sól pieprz oliwa  Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Liście sałaty ułożyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić(...)ćwiartki. Rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidorki koktajlowe na pół/ćwiartki. Szynkę, ser żółty i ogórka pokroić w kostkę. Całość wymieszać w salaterce razem z kukurydzą i szczypiorkiem, Skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Wszystko przełożyć na talerz z liśćmi sałaty. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Błyskawiczna pasta z bryndzy, szprotek i jajka + film 256

doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku czarny mielony pieprz przepis Odsączone z oleju szprotki przekładamy do miski, dodajemy masło oraz bryndzę i wszystko miksujemy(...)blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy starte na małych oczkach ugotowane na twardo jajko i rzodkiewkę oraz  majonez, całość doprawiamy szczyptą pieprzu oraz mieloną papryką i dokładnie mieszamy

Smakowite Dania
POMIDORY FASZEROWANE - PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500KCAL. 140

takie dania i im zasmakują. Danie ma 336 KCAL. 2 małe pomidory 20 dag. 3 łyżki chudego twarogu 150 g. 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 g. 5 rzodkiewek 50 g  0.5 op.kiełków np.sojowych lub innych 25 g. 2 wafle ryżowe naturalne 18 g. 2 plasterki kiełbasy krakowskiej parzonej 20 g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ************************************************************* Pomidory myjemy,kroimy(...)pół wszerz i usuwamy miąższ że środka.Twaróg Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojonymi w talarki lub kostkę rzodkiewkami , i kiełkami.Masą faszerujemy pomidory.Na wafle nakładamy po plasterku kiełbasy krakowskiej i Podajemy z pomidorami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Surówka witaminka 163

środku zimy to rarytas :) Składniki 1 średni ogórek 1 pomidor 3-4 rzodkiewki garść kiełków 3 łyżki jogurtu sól, pieprz   Sposób przygotowania Ogórka i rzodkiewkę zetrzeć na … Czytaj dalej Surówka witaminka

czarrna od kuchni
Sałata z grillowanym kurczkiem i papryką 164

samo zdrowie na talerzu. około 4 porcji   -1 pierś z kurczaka (podwójna) - 1 czerwona papryka - 1 czerwona cebula -mała/średnia główka sałaty lodowej  -1 awokado - garść kiełków rzodkiewki - kilka młodych pędów groszku (opcjonalnie)  - 1 łyżeczka wędzonej papryki -1 łyżeczka kuminu  - 2-3 łyżki oleju (np. ryżowego) -  sól   dressing - 5 łyżek oliwy z oliwek(...)małe kawałki. Polewamy ją dressingiem, a następnie wykładamy na nią zawartość patelni oraz pokrojone w plasterki awokado, które możemy delikatnie skropić sokiem z cytryny  . Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki oraz ewentualnie pędami groszku. Smacznego

Simple Dish
pasta rybna z prażoną cebulką 116

cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest  wspaniale chrupiąca.  Składniki: 1 wędzona makrela  2 kostki serka fromage z cebulą (po 100 g) kilka rzodkiewek łyżka majonezu pieprz  3-4 łyżki prażonej cebulki Makrelę przebrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Dodać serki, majonez i pieprz. Rozgnieść wszystko widelcem i dokładnie wymieszać. Rzodkiewki umyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Portorykańska zapiekanka 156

gotuje ) 1 mała cukinia 2 marchewki średniej wielkości 1 duża cebula lub dwie mniejsze kilka pieczarek około 8 szt 1 papryka słodka -czerwona , najlepiej w typie Ramiro garść kiełków rzodkiewki 1 puszka krojonych pomidorów 1 kubek 400 ml jogurtu greckiego około 150 g żółtego sera do utarcia sól do smaku 1 płaska łyżeczka , mielonej ,ostrej papryki 1 płaska łyżeczka cukru(...)stawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temperaturze 160 C przez około 45-55 minut , w razie potrzeby przykrywamy wierzch folią , żeby nie przypalić zapiekanki . Podajemy posypaną kiełkami z rzodkiewki lub innymi Smacznego !   Post Portorykańska zapiekanka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Lekka sałatka z komosą, winogronami, miętą i ciecierzycą 195

miasto.  Składniki 1 szklanka komosy ryżowej (ugotowanej zgodnie z instrukcją na opakowaniu) 400 g ciecierzycy w puszce  1,5 łyżeczki cynamony 1 łyżka oliwy pęczek rzodkiewki 1 mała czerwona cebula pół papryczki chilli garść świeżej mięty 2 garście świeżych winogron czerwonych  0,5 szklanki suszonej żurawiny 0,5 szklanki prażonych migdałów grubo posiekanych(...)Ciecierzycę odsączoną wymieszaj z oliwą i cynamonem, następnie obsmaż ją na patelni ciągle mieszając tak aby powstała chrupka powłoka ok 7 minut. Odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj kaszę, rzodkiewkę pokrojoną w cienkie krążki, posiekaną w kostkę cebulę, posiekaną chilli i mietę, żurawinę , migdały i ciecierzycę. Wszystko połącz z sosem i dodaj winogrona przecięte na pół.  Smacznego

Niezły Młynek
Śniadanie w stylu vege. Mini kanapeczki z vege pastą w stylu francuskim i zielonymi dodatkami. 174

Tłustym Czwartkiem. A na deser polecam Wam waniliowo-jagodowy deser kremowy z tofu. Składniki: (porcja na 1 osobę) 1 rogalik kilka liści mini sałaty rzymskiej 1-2 łyżki kiełków rzodkiewki Vege Pasta w stylu francuskim od Polsoja Przygotowanie: Na talerzu rozkładamy liście mini sałaty rzymskiej.  Rogalika kroimy na mini kromeczki. Każdą smarujemy Vege Pastą w stylu francuskim. Wierzch każdej(...)mini kromeczki posypujemy kiełkami rzodkiewki. Tak przygotowane kromeczki układamy na liściach sałaty. Smacznego

Słodkie okruszki
Łososiowo- chrzanowa pasta kanapkowa 159

więc zajadałam się nią bez kręcenia nosem. Składniki: 6 ugotowanych żółtek jaj 1 łyżka chrzanu tartego ostrego 100g wędzonego łososia 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy stołowej 3 duże rzodkiewki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku ewentualnie- drobno posiekane białka jaj Sposób przygotowania: Ugotowane żółtka przepuszczamy przez sitko. Dodajemy tarty chrzan, drobno posiekanego wędzonego łososia, posiekaną rzodkiewkę

Kuchnia w czekoladzie