smaku solą i pieprzem. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia, dodać szparagi, zalać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 35-40 minut. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńciecierzycę odcedzić i dodać do kurczaka, wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 10 minut. Podawać z makaronem lub ryżem lub bułeczkami. Sos można zagęścić odrobiną mąki rozmieszaną w małej ilości wody. następnie wlać do gotującego się sosu, wymieszać i zagotować. Smacznego
Kuchnia PokoleńSkładniki: 3/4 szklanki ryżu 1/2 kg dyni, waga po obraniu 20 dkg brukselki kilka liści jarmużu sól, pieprz słodka papryka curry Przygotowanie: Dynię pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać 2 … Czytaj dalej Jesienne risotto
czarrna od kuchniPolecam to danie, możesz serwować z makaronem, ryżem lub indyjskim chlebkiem. Jest ostre i pyszne. Mięso pokroić na podłużne kawałki o grubości 1 x 1 cm. Doprawić solą i papryką wędzoną. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek lekko się przesmaży. Cebulę obrać posiekać drobno, czosnek obrać i posiekać, paprykę i chilli umyć wyciąć
Kuchnia Pokoleńpatelni, podlać trochę wodą. Sos zagęścić mąką wymieszaną w małej ilości wody. Tak rozmieszaną mąkę powoli wlać do gotującego się sosu. Wymieszać i gotowe. Podawać z ziemniakami, makaronem ryżem lub kopytkami. Smacznego
Kuchnia PokoleńTakie danie możecie podać z kaszą, ryżem czy makaronem. super także do chlebka. Polecam było pyszne, nawet dla mojego męża który lubi mięsko. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek obrać i pokroić drobno. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Świeże pomidorki naciąć u góry na krzyż
Kuchnia Pokoleńgreckim. Gdyby sos był za rzadki zagęścić go mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Następnie powoli wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu. Można podać to danie z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Ja ugotowałam młode ziemniaki w skórkach. Ugotowane ziemniaki podałam na talerzu razem z mięskiem i sosem. Pycha, polecam
Kuchnia Pokoleńsezam i cukier brązowy, by poprawić nadać jeszcze większego słodkiego aromatu. Po chwili dodajemy nasze kurczaki. Obtaczamy je w sosie. Gotowe! Naszego kurczaka możecie podawać na trzy sposoby: z ryżem; z groszkiem cukrowym; ze szparagami. Koszt: 18 zł (porcje dla dwóch osób) Przygotowanie: 30 minut Kurczak teriyaki Kurczak teriyaki Kurczak teriyaki Szukasz dobrej patelni do smażenia – sprawdź propozycje tutaj
Kuchennyviral.plfasoli i pomidorów z dodatkiem aromatycznych przypraw. Danie jest intensywne w smaku i niesamowicie smaczne, a odgrzane na drugi dzień jest jeszcze lepsze. Chili con carne podaje się z ryżem lub plackam i tortilli i guacamole. Pochodzenie tej potrawy jest kwestią sporną. Jedni uważają, że jest to potrawa kuchni amerykańskiej a inni, że meksykańskiej. Dlatego też dodałam ten przepis
Oryginalny smakmusi być miękkie. Zagęścić sos mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu i zagotować. Wlać śmietanę, dodać pozostały koperek, wymieszać. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem. Smaczny obiadek, polecam
Kuchnia PokoleńSkładniki: 1 szklanka ryżu kawałek cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora ok. 2 szklanki bulionu 250-300 g mrożonych, mieszanych owoców morza 2 ząbki czosnku szalotka 2 łyżki masła + 2 … Czytaj dalej Kolorowe risotto z owocami morza
czarrna od kuchniobiad, a na dodatek zawiera stosunkowo mało tłuszczu. Dziś chciałbym wam przedstawić propozycję gulaszu z jelenia, który dzięki dodaniu papryczki chilli jest nieco ostry. Świetnie pasuje zarówno do ryżu, kaszy, jak i pieczywa. Tak przygotowane mięso jest doskonałym źródłem białka zwierzęcego, witamin oraz aminokwasów egzogennych. Składniki 600 g udźca z jelenia 200 g pieczarek 100 g mrożonego, zielonego groszku
Programista w kuchniZrobiłam je na lunch do pracy. Bardzo wygodne do przygotowania w pracy, tylko podgrzać i gotowe. Podawać z ryżem lub indyjskim chlebkiem. Piersi kurze pokroić w kawałki o grubości palca. Cebulki pokroić drobno, czosnek posiekać i lekko zmiażdżyć. Imbir oskrobać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulki i smażyć chwilkę. Muszą lekko zmięknąć. Dodać imbir, kolendrę
Kuchnia Pokoleńtymianek, połowę posiekanego koperku i vegetę. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Mięso powinno być już miękkie. Wlać śmietanę i resztę koperku, wymieszać. Serwować z ugotowanym makaronem lub ryżem. Obsypać potartym serem. Nie jest to konieczne. Możecie ugotować makaron nitki i potraktować to danie jako spaghetti z sosem grzybowym. Smacznego
Kuchnia PokoleńSkładniki: 1/2 kg odgotowanych, drobno pokrojonych grzybów leśnych, u mnie mrożone 2 cebule 1/3 szklanki ryżu 1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki … Czytaj dalej Kotlety grzybowe
czarrna od kuchni