Nasi goreng czyli indonezyjski smażony ryż

Nasi goreng czyli indonezyjski smażony ryż

Nasi goreng czyli indonezyjski smażony ryż

Przepis na : obiad

To danie to wspomnienie naszej podróży do Indonezji. To ich sztandarowe danie oprócz bami goreng czyli taka sama wersja tylko z makaronem. W każdej knajpce, na ulicy, wszędzie gdzie jest podawane jedzenie jest ono w karcie. Nasi goreng czyli smażony ryż z kurczakiem i warzywami. I praktycznie tym się żywiliśmy cały czas podczas naszego pobytu. Mąż wybierał nasi goreng a ja z makaronem bami goreng. Danie jest bardzo proste i praktycznie ze składników, które najczęściej mamy w naszej kuchni, więc nie wymaga sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.