danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli, majerankiem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru. Dodać cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć, mieszając. Wrzucić grzybki i lekko podsmażyć. Dodać
Kuchnia Pokoleńpotrzeby curry możemy zagęścić mąką ziemniaczaną, którą rozrabiamy z odrobiną wody i pomału wlewamy ciągle mieszając. Całość doprawiamy sosem sojowym. Gotowe curry ozdabiamy chipsami z marchewki i podajemy z ryżem. Chipsy z marchewki: Marchewkę myjemy, obieramy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plasterki i delikatnie smarujemy olejem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie solimy. Wstawiamy
Oryginalny smaksosu z patelni i wymieszać. Następnie powoli ciągle mieszając wlać wszystko na patelnię. Chwilkę jeszcze podgrzewać, mieszając. Na koniec dodać posiekany koperek lub natkę pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem. To było pycha, polecam
Kuchnia PokoleńJapońskie kanapki ryżowe Składniki: 250 g ryżu do sushi 3 łyżki octu ryżowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 arkusze sprasowanych wodorostów nori 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 ogórek … Czytaj dalej Onigiri
czarrna od kuchnidoprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku. Wylać sos na mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli
Kuchnia Pokoleńpieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem
czarrna od kuchniPyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Obsypać suszonym oregano. Na każdym płacie mięsa położyć kawałek mozzarelli i suszony pomidorek. Zawinąć w rulonik i obwinąć kawałkiem szynki parmeńskiej. Na patelni rozgrzać olej i położyć roladki
Kuchnia PokoleńCoś dla smakoszy krewetek i kalmarów Składniki 2 szklanki ryżu 250 g mieszanki owoców morza 2 filety z udka kurczaka 1 czerwona papryka 2 szalotki 1/2 młodej cukinii 1 puszka … Czytaj dalej Hiszpańska paella z owocami morza
czarrna od kuchniLekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Risotto ze szparagami
czarrna od kuchnigotować około 30 minut. Wlać trochę śmietany, wymieszać. Śmietanę można pominąć, ale tak mnie nauczyła mama, że sos do gołąbków musi zawierać trochę śmietany. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego
Kuchnia PokoleńSałatka przygotowana z dodatków do sushi Składniki 3/4 szklanki ryżu 100 g paluszków surimi 1/2 ogórka 1/2 awokado 1/2 puszki grzybów shitake 2 fileciki anchois 1 łyżeczka wasabi 1 łyżka … Czytaj dalej Sałatka a’la sushi
czarrna od kuchniwywar, Wymieszać i zagotować. doprawić do smaku solą, jeśli nie jest wystarczająco doprawione. Zmniejszyć gaz i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z kluseczkami, ryżem lub makaronem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńpieprzem. Ponownie włożyć mięso do śmietany, obłożyć pieczarkami. Nagrzać piekarnik do 200 C i zapiekać mięso godzinę i 15 minut. Naczynie żaroodporne powinno być przykryte. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami. Smacznego
Kuchnia PokoleńPomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito
czarrna od kuchniwino, zamieszać. Smażyć następne 30 sekund do minuty. Alkohol musi wyparować, a zostanie tylko aromat. Wlać śmietanę, wrzucić ogórki, zamieszać. Podgrzewać kilka minut, mięso musi być przesmażone. Podawać z ryżem lub makaronem. Można też serwować z chlebkiem lub bułkami. Pychotka
Kuchnia Pokoleń