ryż - 22970 przepisów (strona:751/1532)

Kolorowy gulasz wołowy 167

danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli, majerankiem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru. Dodać cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć, mieszając. Wrzucić grzybki i lekko podsmażyć. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki 161

potrzeby curry możemy zagęścić mąką ziemniaczaną, którą rozrabiamy z odrobiną wody i pomału wlewamy ciągle mieszając. Całość doprawiamy sosem sojowym. Gotowe curry ozdabiamy chipsami z marchewki i podajemy z ryżem. Chipsy z marchewki: Marchewkę myjemy, obieramy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plasterki i delikatnie smarujemy olejem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie solimy. Wstawiamy

Oryginalny smak
Obaid z piersi kurzych w 15 minut, pycha 152

sosu z patelni i wymieszać. Następnie powoli ciągle mieszając wlać wszystko na patelnię. Chwilkę jeszcze podgrzewać, mieszając. Na koniec dodać posiekany koperek lub natkę pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem. To było pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Onigiri 183

Japońskie kanapki ryżowe Składniki: 250 g ryżu do sushi 3 łyżki octu ryżowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 arkusze sprasowanych wodorostów nori 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 ogórek … Czytaj dalej Onigiri

czarrna od kuchni
Piersi kurze w sossie Bruschetta z makaronem 142

doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku. Wylać sos na mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli

Kuchnia Pokoleń
Orientalny gulasz z ryżem 200

pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem

czarrna od kuchni
Pałki kurze nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami 153

Pyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Obsypać suszonym oregano. Na każdym płacie mięsa położyć kawałek mozzarelli i suszony pomidorek. Zawinąć w rulonik i obwinąć kawałkiem szynki parmeńskiej. Na patelni rozgrzać olej i położyć roladki

Kuchnia Pokoleń
Hiszpańska paella z owocami morza 160

Coś dla smakoszy krewetek i kalmarów Składniki 2 szklanki ryżu 250 g mieszanki owoców morza 2 filety z udka kurczaka 1 czerwona papryka 2 szalotki 1/2 młodej cukinii 1 puszka … Czytaj dalej Hiszpańska paella z owocami morza

czarrna od kuchni
Risotto ze szparagami 162

Lekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Risotto ze szparagami

czarrna od kuchni
A la gołąbki, szybko i pysznie 191

gotować około 30 minut. Wlać trochę śmietany, wymieszać. Śmietanę można pominąć, ale tak mnie nauczyła mama, że sos do gołąbków musi zawierać trochę śmietany. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Sałatka a’la sushi 175

Sałatka przygotowana z dodatków do sushi Składniki 3/4 szklanki ryżu 100 g paluszków surimi 1/2 ogórka 1/2 awokado 1/2 puszki grzybów shitake 2 fileciki anchois 1 łyżeczka wasabi 1 łyżka … Czytaj dalej Sałatka a’la sushi

czarrna od kuchni
Curry z jagnięciną 134

wywar, Wymieszać i zagotować. doprawić do smaku solą, jeśli nie jest wystarczająco doprawione. Zmniejszyć gaz i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z kluseczkami, ryżem lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Karkówka zapiekana z pieczarkami 120

pieprzem. Ponownie włożyć mięso do śmietany, obłożyć pieczarkami. Nagrzać piekarnik do 200 C i zapiekać mięso godzinę i 15 minut. Naczynie żaroodporne powinno być przykryte. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Rybne burrito 194

Pomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito

czarrna od kuchni
Potrawka z indyka, pyszna 270

wino, zamieszać. Smażyć następne 30 sekund do minuty. Alkohol musi wyparować, a zostanie tylko aromat. Wlać śmietanę, wrzucić ogórki, zamieszać. Podgrzewać kilka minut, mięso musi być przesmażone. Podawać z ryżem lub makaronem. Można też serwować z chlebkiem lub bułkami. Pychotka

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania