Jeśli nie macie jeszcze sprecyzowanych planów co do zupy na wigilijnym stole, to polecam kresową zupę migdałową. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a w wigilię to istotny szczegół 😉 Przepis ma ponad 100 lat. W oryginale używa się mleka krowiego, które można spokojnie zamienić napojami roślinnymi. Mnie najbardziej smakuje na bazie napoju owsianego. Obecnie łatwo dostać zmielone migdały, więc warto z tego skorzystać, przy czym wybierajcie te grubo zmielone, a nie mąkę. Zupa pięknie pachnie migdałami, cynamon... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)