Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy np ryżem lub fasolą (żeby spód nie wyrósł). Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Wyciągamy, zdejmujemy ryż z papierem do pieczenia i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie razem zagniatamy. Jabłka przekładamy na upieczony spód i posypujemy kawałkami przygotowanej kruszonki. Wkładamy do piekarnika
My Culinary Artbiałego wina 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie 4 łyżki ketchupu) 2 łyżki oleju 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Sok z ½ pomarańczy *Ryż jako dodatek do dania Kurczaka myjemy pod bieżącą wodą oraz kroimy w kostkę. Czosnek obieramy oraz przeciskamy przez praskę dodając do pokrojonego kurczaka. Całość zalewamy ciemnym sosem sojowym. Mieszamy składniki(...)minut, często mieszając na średnim ogniu. Jeśli sos jest za rzadki dodajemy nieco mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie, jeśli zbyt gęsty dolewamy nieco ciepłej wody. Podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem koniecznie na ciepło. Smacznego
Kolizje Smakówukładamy po przekrojonej truskawce. Obsypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy schłodzone. Smacznego J *Na zdjęciu ciastka obciążone są ryżem, ale nie polecamy tego. Bardzo nie praktyczne, kiedy ryż się rozsypie
Kolizje Smakówdynię) lub poddusimy na oliwie. 5. Zamiast fasoli możemy użyć ciecierzycy lub soczewicy . 6. Na koniec do zupy dodajemy drobny makaron (dowolny kształt) i posypujemy parmezanem . Możemy też podać ryż lub grzanki z chleba. Ciekawym dodatkiem zwieńczającym zupę jest łyżeczka sosu pesto, jak we włoskiej Minestrone alla Genovese lub prowansalskiej zupie soupe au pistou . Letnia zupa minestrone
Chilli Czosnek i Oliwapodanych składników wychodzi ok.10 gołąbków. Farsz do gołąbków można zrobić z samego mięsa ale zazwyczaj dodaje się jeszcze ryż lub kaszę np. gryczaną. Zmielone mięso jest na tyle lepkie, że nie potrzeba dodawać ani jajek ani tym bardziej bułki tartej. Ważny jest więc rodzaj mięsa o czym za chwilę. Gołąbki wolę robić(...)piekarniku ale zawsze można włożyć je do sporego garnka i gotować w rosole lub sosie pomidorowym na małym ogniu. Składniki : główka białej kapusty pół kilograma mięsa szklanka ryżu cebulka lub 2 ząbki czosnku sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodziepikantne i doskonale komponuje się z sosem jogurtowym czosnkowo-koperkowym. Takie mini kebaby w warunkach domowych można upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej. Można podać je z ryżem , oraz z dodatkiem sałatki. Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (4 porcje- 8 sztuk ) 500 g mięsa ( u mnie szynka wieprzowa ) - 4 łyżki sosu chili Winiary - świeży tymianek(...)mięso mielone nabiera zupełnie innego smaku niż tradycyjne kotlety mielone. Smażymy kebaby na posmarowanej olejem rzepakowym patelni grillowej, obracając mięso, tak aby się równomiernie zrumieniło. Mini kebaby podajemy z ryżem parboiled z ryżem dziki, sosem jogurtowo-koperkowym i sałatką letnią. The post Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso, doprawione kuminem i chilli. Chilli con carne to aromatyczne, meksykańskie pikantne danie o głębokim aromacie. Podaje się do tego dania, chleb ryż lub tortillę. Jest to idealne dla całej rodziny, gdyż jest szybkie w przygotowaniu i mało pracochłonne, wszystko przygotowuje się w jednym garnku. Aby stworzyć Chilli con carne wystarczy trochę(...)czasu mieszając, aż powstanie gęsty sos. Na koniec dodajemy odsączoną i przepłukaną fasolę, kukurydzę i gotujemy pod przykryciem przez ok.3 minuty. Chilli con carne podajemy na gorąco z białym ryżem, chlebem lub plackami tortilli. Smacznego! The post Chilli con carne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcebula - 1 puszka pomidorów - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka masła - imbir - 3 ząbki czosnku - 30g migdałów - natka pietruszki - ostra papryka - curry - ryż brązowy Krok 1: W garnuszku gotujemy pokrojony imbir, cebulę, czosnek, pomidory, migdały ok 15 min i blendujemy(...)Krok 2: Pokrojonego w kosteczkę indyka podsmażamy na oleju, dodajemy zblendowany sos. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę, śmietanę, masło, cukier i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem:) Smacznego
Niezły Młynekudka z kurczaka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kurczaka obrałam, pokroiłam w niedużą kostkę i wrzuciłam do miski. 2. Dodałam ostudzony ryż, kukurydzę, seler i wymieszałam razem z majonezem, jogurtem i musztardą. 3. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku. 4. Gotową sałatkę wstawiłam do lodówki na ok. godzinę
Kulinarny Pamiętniksól, pieprz ziołowy - przyprawa kebab – gyros - curry - olej Wykonanie Filety umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą kebab – gyros. Schłodzić godzinę, usmażyć na oleju. Makaron i ryż ugotować osobno w osolonej wodzie. Fasolę i kukurydzę osączyć. Paprykę pokroić w niewielkie kawałki. Składniki sałatki wymieszać, dodać ketchup i majonez. Doprawić solą, pieprzem i curry. Życzę smacznego
Świat Smakustrony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Ryż ugotować na sypko. Szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Ananasa osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem . Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Uwaga – sprawdzona
Świat Smakudusimy 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy. Następnie gotujemy ryż. Wodę do ryżu doprawiamy 1 płaską łyżką soli, 1 łyżką curry, kurkumy i 2 owocami kardamonu. Wszystko gotujemy 20- 30 min . Gdy mamy wszystko gotowe, wykładamy na talerz. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąodtworzenia smaku, który poznałam w jednej z poznańskich restauracji. I udało się! Danie jest lekkie, choć sycące i bardzo wakacyjne. Delikatni pikantne. Wyraziste. Po prostu pyszne. Świetnie pasuje czerwony ryż, z którym podałam curry. Czerwona pasta curry jest zdecydowanie łagodniejsza niż zielona, dlatego by wyczuć lekką pikanterię, trzeba dać jej znacznie więcej. Nie bój się zaszaleć! Z pewnością gardła(...)mleczko kokosowe, doprowadzam do wrzenia. Wrzucam groszek i owoce liczi, duszę około 5-6 minut. Doprawiam pieprzem i ewentualnie jeszcze pastą curry. Podaję z ugotowanym na sypko czerwonym ryżem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiPomysł na... przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu i polałam nim dorsza. Całość zapiekłam w 150st. przez 40min. Brokuła opłukałam, podzieliłam na różyczki i zapiekłam przez 30min. Ryż ugotowałam na miękko. Całość wyszła
bastalenaPomysł na takie śledzie znalazłam tutaj ..zrobiłam je dziś po raz pierwszy...do marynaty wykorzystałam olej z ryżu , który zawiera korzystny skład kwasów tłuszczowych, w tym nienasyconych (Omega 3 i 6) oraz gamma - oryzanol. Duża zawartość witaminy E i naturalnych przeciwutleniaczy poprawia cyrkulację krwi i wspaniale wpływa na kondycję skóry.Dodałam również różowy pieprz ziarnisty z zalewy ..szczerze mówiąc(...)pierwszy mam do czynienia z takim pieprzem..No i dodatek cynamonu w śledziach trochę mnie zdziwił..ale postanowiłam wypróbować..zapowiada się pysznie...olej z ryżu jest delikatny i łagodny w smaku..a cynamon i goździki ..od razu był wyczuwalny ich zapach.. 250 g solonych śledzi (odmoczonych w wodzie i osuszonych) 200 ml oleju z ryżu 1 kawałek kory cynamonu
Moje domowe kucharzenie