Przepis na : sałatka
Prosta sałatka ryżowa z chrupiącą papryką czerwoną i zieloną, ogórkiem konserwowym, porem oraz jajkami. Sałatka ładnie prezentuje się na talerzu i moim zdaniem jest dosyć uniwersalna. Ja tym razem przygotowałam do niej sos majonezowo-ketchupowy, ale myślę, że sos z TEGO przepisu również mógłby się fajnie sprawdzić. 1 szkl. ryżu 5 jajek 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 por 6 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Po pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...