Przepis na : obiad
Tego typu potrawki to zdecydowanie mój ulubiony patent na obiady w środku tygodnia. Mięso można sobie pokroić wieczorem, przyprawić i odstawić na noc do lodówki, a następnego dnia przygotować resztę. Obiad robi się szybko i bezproblemowo i co najważniejsze, bardzo dobrze smakuje. Dodatek do pomidorowego sosu kilku łyżek mascarpone nadaje mu delikatności. Ja uwielbiam! Jeśli Wy również, odsyłam Was też do przepisu na kurczaka w podobnym sosie, podanego z oliwkami (przepis o TUTAJ-KLIK ). 2 pojedyncze piersi ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...