dodaje sie również imbir czy gałkę muszkatołową. Smak przyprawy mocno zdominowany jest przez anyż, dzięki temu jest ona tak bardzo aromatyczna. Ja używam jej do zupy pho, makaronów azjatyckich, ryżu z kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym i wielu innych. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPonieważ przepis pochodzi z książki "Tapas. Zakąski z hiszpańską tradycją i temperamentem", jest to przekąska rodem z Hiszpanii. Przepyszne pulpeciki z daktylami są idealną
Moje Małe Czarowaniektórym bardzo często serwuję udka z kurczaka to sos tzatziki . Po upieczeniu podaję udka z kurczaka tylko i wyłącznie z tymże sosem, nie serwuję dodatkowo do nich ziemniaków, ryżu bądź innych ekstra dodatków. Inne dodatki z jakimi podać można pikantne udka z kurczaka to surówki na przykład z kapusty kiszonej , Colesław, sałaki typu do grilla bądź sosy takie
MeCooksRyż z jabłkami i mnóstwem cynamonu to pyszna i bardzo sycąca propozycja na podwieczorek lub słodki obiad. Całość posłodziłam miodem prawdziwym i oprószyłam mnóstwem pachnącego cynamonu
Izabelawkuchniszpinaku opakowanie białej fasoli konserwowej 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki czosnku suszonego 200ml śmietany kwaśnej 1 łyżeczka przyprawy curry szczypta przyprawy chilli pieprz, sól *Dodatkowo 2 porcje makaronu lub ryżu Wykonanie: Mięso smażyć kilka minut na rozgrzanej patelni. Doprawić drobno posiekanym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Dodać szpinak i delikatnie podsmażać około 2 minut. Następnie dodać pozostałe składniki i doprowadzić
MohiellaKurczak Teriyaki z warzywami i frytkami to propozycja na szybki i bardzo orientalny obiad. Kurczaka zamarynujemy w specjalnie przygotowanej marynacie, która jest pełna aromatu, smaku. Całość
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ta sałatka jest w modnym trendzie zero waste, bynajmniej nie dlatego że lubię być trendy ale dlatego, że nie lubię gdy coś się marnuje, a
Cynamonowe szczęścieJak podaje Jamie panissa to mniej elegancka kuzynka risotta. A że my risotto zawsze i wszędzie czem prędzej wykorzystaliśmy przepis. Pochodzi on z książki Jamiego Olivera
Moje Małe Czarowaniekrewetek, potrzebujesz tylko kilku prostych dodatków, a całe danie przygotujesz w kilkanaście minut! Krewetki świetnie będą smakować podane nie tylko z podpieczoną bagietką, ale też na przykład z brązowym ryżem. Warto też pamiętać o dodaniu świeżej, a nie suszonej natki pietruszki. Owoce morza uwielbiają cytrynę i dlatego nie warto jej żałować. Podaj również chrupiącą bułkę lub chleb do maczania
Kuchnia Na Wypasie