czasem problem ze zmiksowaniem świeżej marchewki. Ale banan? Serio? No serio. Szklany blender z porządną mocą. Ech… No więc koktajle, tak. Czasami dodaję do nich także resztki kasz, ryżów. Nie dość, że zużywam resztki produktów to ciut bardziej najadam się takim napojem. Ostatnio w kuchni używam komosy ryżowej, którą gotuję z myślą o My. I zostałam mi jej jakaś
KardamonovySzybki, prosty i zachwycający – kurczak z nerkowcami i groszkiem cukrowym w lepkim, słodki-ostrym sosie inspirowanym kuchnią tajską. Nie ukrywam, że najmocniejszą stroną tego dania
Cooking for Emilymasełku podsmażamy bułkę tartą. Po wyjęciu zapiekanki z piekarnika, polewamy gorącą, zrumienioną bułką. Przepis na zapiekankę z kalafiorem i kurczakiem, świetnie smakuje jako samodzielne danie, ale również z dodatkiem ryżu lub makaronu. Polecamy też przepis na kalafior zapiekany z szynką i serem , a także na kalafior w cieście . Pyszny i chrupiący jest też nasz kalafior pieczony w panierce oraz kurczak
Kuchnia Na WypasieOrientalny jednogarnkowy kurczak z ryżem Do miseczki wsypać kurkumę, mielony kminek, przyprawę curry, suszone oregano, mielony czarny pieprz, sól. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać
ememe kitchenPaprykarz z wędzoną makrelą Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Makrelę obrać bardzo dokładnie z ości i rozdrobnić. Marchewkę i pietruszkę obrać
ememe kitchengłówny posiłek dnia. Posiłek, który powinien sycić i oczywiście smakować. Kiedyś podstawą były dwa dania. Na pierwsze danie prosta, szybka, gorąca zupa. Najczęściej klasyczna pomidorowa z makaronem lub ryżem, rosół lub jakaś zupa jarzynowa. Potem oczywiście danie główne składające się z mięsa smażonego lub duszonego i odpowiedniego zestawu dodatków, np. ziemniaków, kaszy i surówek. Obecnie większość z nas jest bardzo
Słodkie okruszkiMożna go dodać do burrito, podać z mięsem, a nawet zjeść jako samodzielne danie. Mamy dla was przepis na ryż po meksykańsku. Przepis na ryż po
Kulinarna Polska(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Kurczak Kung Pao to obowiązkowy przepis dla osób, które lubią orientalne smaki. Przygotowywałam go pierwszy raz z okazji Chińskiego Nowego
Kuchnia Bazylii