Ryż po meksykańsku z czerwoną fasolą. Świetny dodatek do wielu dań. PRZEPIS

Ryż po meksykańsku z czerwoną fasolą. Świetny dodatek do wielu dań. PRZEPIS

Ryż po meksykańsku z czerwoną fasolą. Świetny dodatek do wielu dań. PRZEPIS

Można go dodać do burrito, podać z mięsem, a nawet zjeść jako samodzielne danie. Mamy dla was przepis na ryż po meksykańsku. Przepis na ryż po meksykańsku z czerwoną fasolą Składniki: 200 gramów białego ryżu , 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 puszka czerwonej fasoli, łyżka papryki w proszku, olej, sól, pieprz. Jak zrobić ryż po meksykańsku? Ryż ugotuj na sypko. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, rozgrzej, wsyp paprykę w proszku i od razu wymieszaj, aby dokładnie połączyła się z tłuszczem. Dzięki tej pro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.