Papryka faszerowana z mięsem,mozzarelą i parmezanem 155czosnek posiekany drobno,startą cebulę majeranek ,dwie szczypty soli, trochę pieprzu , wyciśniętą bułkę Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Pozostawiam w lodówce na ok. 2 godziny Gotujemy ryż,gdy już będzie dobry,po ostygnięciu dodajemy do mięsa,i łączymy w jedną całość. W miedzy czasie zabieramy się za oczyszczenie i mycie papryki. Ucinamy górę tak by później
Viola cooks with passion
Cukinia faszerowana pieczarkami i ryżem 295cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż do miękkości na niewielkiej ilości tłuszczu.Dopraw solą i pieprzem do smaku. Po chwili zalej bulionem i duś przez 5 min aż płyn odparuje. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy dodaj do pieczarek i duś jeszcze razem przez 5 min. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną natkę pietruszki. W zagłębienia
Fit & Healthy Life
Kotlety ryżowo-mięsne z brokułem 253pieprz czarny zioła dalmatyńskie papryka ostra olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów Do miski wykładamy mięso mielone, ryż i brokuł. Wszystko razem rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Gdy masa będzie w miarę jednolita (brokuł musi zostać dobrze rozdrobniony) wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia
peggiwkuchni
Ryżowe kluski z śliwkami 182Została mi torebka ugotowanego ryżu postanowiłam go jakoś wykorzystać i tak powstały smaczne ryżowe kluski ze śliwkami Składniki • 1 torebka ugotowanego ryżu • 1 jajko • ok 1 szklanki mąki ziemniaczanej • szczypta soli • troszkę na czubku łyżeczki kurkumy • śliwki • cynamon • cukier • 2 -3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. Do ryżu dodać jajko i mąkę szczyptę soli i troszkę kurkumy. Zagnieść
W królestwie smaków Beaty
“Śniadanlove” – recenzja 190zrobić osoba, która nie umie gotować. Każde śniadanie ma podobną strukturę: owoc lub warzywo w dużych ilościach drugi owoc i drugie warzywo zboża np. płatki, nasiona konopii, ryż białka np. orzechy, ser, mięso posypki np jagody goji, mak dressingi np. jogurt, pure z banana Najwięcej jest owoców, dużo mniej zbóż i odrobina pozostałych składników. Przepis składa się(...)miseczce. Niektóre powstałe tak połączenia wyglądają nieco dziwnie np. chleb żytni + banan + grapefruit + mięta, ale część wygląda bardzo smakowicie np. połączenie borówki z ogórkiem, arbuza z pomarańczą czy awokado, ryżu i krewetek. Niektóre przepisy zawierają składniki, których raczej nie chciałoby mi się przygotowywać rano np. drylowane wiśnie, ale skoro David mieszka w Londynie, to jestem pewna, że tam można kupić
Ugotowane pozamiatane
Sałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem czyli To nie jest sałatka z robalem! 222Wygląda niepozornie... jedni widzą w niej mięso, inni robale. Nic z tych rzeczy! to wege sałatka z dzikim ryżem i fasolą pinto :) Odświeżona wersja tzw. ostrej sałatki :) Sałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem puszka fasoli pinto 1 czerwona papryka 1 por 1 puszka ananasa 120 g sera żółtego + 1/2 łyżeczki ostrej papryki 80 g majonezu 1 torebka(...)ryżu (mieszanka białego z dzikim) Ryz gotujemy i studzimy. Fasolę odcedzamy i płuczemy. Paprykę kroimy w drobna kostkę, pora siekamy. Ananasa odcedzamy i kroimy w drobne kawałki Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, zasypujemy papryką mieloną, mieszamy. W misce łączymy wszystkie składniki. Mieszamy i chłodzimy w lodówce ok godziny przed podaniem
Dzieje kuchennej Wiewióry
Co jeść przed treningiem? 189produkty o wysokiej zawartości błonnika, które mogą powodować wzdęcia i niekomfortowe uczucie pełności. Najwięcej energii dostarczają węglowodany złożone czyli na przykład pełnoziarnisty makaron, brązowy ryż, kasza gryczana, nasiona strączkowe i warzywa korzeniowe. Kolejnym ważnym składnikiem odżywczym jest białko, budujące tkankę mięśniową. Wysiłek fizyczny przyśpiesza metabolizm, dlatego rośnie zapotrzebowanie na białko. Uzupełniamy je jedząc półtłusty
Menmagazine
Gołąbki z pomidorowym nadzieniem 139mięso, tak aby było „sypkie”. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki), podsmażamy cebulę, dodajemy passatę, koncentrat pomidorowy, bazylię i dusimy 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ryż gotujemy na sypko. Kapustę sparzamy, oddzielamy liście, studzimy i usuwamy zgrubiałe części (nerwy). Na każdy liść kładziemy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy bulionem warzywnym i zapiekamy
R'n'G Kitchen
Rozgrzewająca zupa z kaczki 160sojowy. Zalewamy wodą (1,2 l), dodajemy liść kaffiru, posiekany czosnek i imbir. Wrzucamy paski grzybów mun i mięso kaczki. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 min. Następnie dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchen
Co jeść przed treningiem? 201produkty o wysokiej zawartości błonnika, które mogą powodować wzdęcia i niekomfortowe uczucie pełności. Najwięcej energii dostarczają węglowodany złożone czyli na przykład pełnoziarnisty makaron, brązowy ryż, kasza gryczana, nasiona strączkowe i warzywa korzeniowe. Kolejnym ważnym składnikiem odżywczym jest białko, budujące tkankę mięśniową. Wysiłek fizyczny przyśpiesza metabolizm, dlatego rośnie zapotrzebowanie na białko. Uzupełniamy je jedząc półtłusty
Menmagazine
Bakłażany faszerowane kurkami 263rozgrzałam 3 łyżki oliwy. Wrzuciłam cebulę, żeby się zeszkliła. Dodałam pokrojone kurki. Podsmażyłam do odparowania płynu. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam natkę pietruszki, bułkę tartą a następnie ryż. Wymieszałam. Bakłażany wydrążyłam z miąższu zostawiając brzegi. Miąższ pokroiłam i podsmażyłam na patelni na łyżce oliwy. Dodałam go do przygotowanego farszu. Wymieszałam i wyłożyłam na wydrążone łódeczki
Kuchnia u Krysi
Pulpety masala z fasolką szparagową 171pyszną odmianę naszych klasycznych pulpetów, czyli na pulpety masala z fasolką szparagową. Przygotowałam je na bazie mięsa indyczego z dodatkiem orientalnej nuty, czyli przyprawy garam masala. Do tego ugotowany ryż i pyszny i lekki obiad mamy gotowy. Zachęcam do wypróbowania ! Pulpety masala z fasolką szparagową Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1/2 pęczka mięty(...)mięsa, wlewamy pomidory, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki surową fasolkę . Mięso dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Podajemy z ryżem posypane tajską bazylią
Kulinarne przygody Gatity
Curry z cukinii i czerwonej soczewicy 196danie. Przygotowanie zajmuje w sumie 30 minut, a jak nagotujecie sobie gar, to macie obiad na dwa dni. Składniki na 3-4 porcje (gdy podane jako samodzielne danie, dodając ryż wystarczy nawet dla 6 osób): 2-3 młode, średniej wielkości cukinie 200 g marchewki (2-3 średniej wielkości, ja użyłam odmiany Paryskiej, czyli takich małych okrągłych marchewek) 1 średnia
greenscarf
Kiełbasa chorizo z patelni 147przywiezioną z Madery. Składniki kiełbasa chorizo ok 300g 1 szt żółtej papryczki peperoni 1 cebula 250 g ryżu thaibonne oliwa z oliwek pół czerwonej papryki Przygotowanie Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem. Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki. Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno
R'n'G Kitchen
Ryba w sosie curry czyli bardzo spóźnione Środowe Rybki 65 280pokrojona na 2 cm kawałki, delikatnie mieszamy. Smazymy minutę, zalewamy pomidorami, wsypujemy sól. Przylrywamy i dusimy pod przykryciem ok 8 minut. W tym czasie gotujemy ryż. Podajemy z ryżem, posypane natka kolendry i udekorowane papryczkę chili
Dzieje kuchennej Wiewióry