łyżka oregano, sól, pieprz, łyżeczka cukru, szklanka wody Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso, kapustę, cebulę, mannę, ryż, jajka, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać
Mój pomysł naodcinamy twardą część z liści i odstawiamy na chwilkę , a między czasie zajmujemy się naszym mięsem. Do miski przekładam mięso mielone , dodaję pokrojoną cebulę w kostkę , dodaję jajka , ryż ugotowany , i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem , następnie bardzo dokładnie mieszamy . Kiedy nasze mięso jest dokładnie wymieszane , zabieramy się za nasze liście kapusty , do każdego liścia przekładam łyżkę naszego
Mój SmakZajadam ze smakiem :) OBIAD Na obiady zazwyczaj przygotowuję jakieś warzywne kotleciki z dodatkiem mięsa lub ryby. Do tego dużo warzyw (zarówno surowych, jak i gotowanych) i ewentualnie kasza lub ryż. Często też gotuję pożywne zupy krem, które(...)starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam cukiniowe mielone (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze ząbek czosnku. Moje kotleciki podałam z ryżem i surówką pt. ,,wszystko co znajdziesz w lodówce" - sałata lodowa, kapusta kiszona, marchewka, ogórek kiszony i pomidor. Posypałam rukolą. KOLACJA Na kolację również za wiele nie kombinuję. Przeważnie przygotowuję sobie
Kuchnia Elliesłoiczki marynowanych pieczarek (2 razy po 290 g) puszka kukurydzy konserwowej długi ogórek szklarniowy 2 pęczki koperku sos 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Kukurydzę odsączamy na sitku. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy
Pobite gary Barbarydwóch łyżkach oliwy, na małym ogniu podsmażać cebulkę, aż będzie szklista i miękka, dodać czosnek a następnie pokrojonego w kostkę (2x2 cm) bakłażana i mieszając chwilę podsmażyć. Dodać ryż a po chwili wlać bulion. Zagotować, dodać przecier, resztę oliwy, pomidory obrane ze skórki i drobno pokrojone, cukinię pokrojoną w kostkę podobną jak bakłażan, sól, pieprz. Chwilę pogotować
Moja Mama Gotujeselera obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę i chwilę podsmażamy na rozgrzanym maśle i oliwie. Dodajemy pokrojony seler i smażymy na małym ogniu 5 minut. Dodajemy ryż i przesmażamy przez około 2 minuty. Następnie dolewamy partiami bulion co chwilę mieszając. Jednorazowo po około ½ szklanki. Kolejną partię wlewamy gdy cały płyn zostanie wchłonięty. Trwa to około
Moja Mama Gotujetemperatury 200 stopni. Fenkuł kroimy na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony seler i smażymy na małym ogniu 5 minut. Wsypujemy ryż, mieszamy i smażymy przez 1 minutę. Następnie wlewamy po ½ szklanki bulionu. Mieszamy i gotujemy do momentu aż cały płyn zostanie zredukowany. Dodajemy kolejne porcje bulionu, postępując jak poprzednio. Trwa
Moja Mama Gotujełyżka oregano, sól, pieprz, łyżeczka cukru, szklanka wody Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso, kapustę, cebulę, mannę, ryż, jajka, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać
coolinarnyobsmażone piersi. Gotować na palniku o średniej mocy ok. kwadransa - przez pierwsze 5 minut pod przykryciem, a potem bez pokrywki, by alkohol odparował. Podawać z ryżem (u mnie niedoprawiany ryż z czarną fasolą - przepis wkrótce) i surówką, np. kimslaw . Wkrótce na ekrany kin wchodzi film pt. "Chata" nakręcony na podstawie książki Williama Paula Younga pod tym samym tytułem
Weekendy w domu i ogrodziemałym rondelku podgrzewamy passate, doprawiamy czosnkiem, bazylia, oregano ostra i słodką papryką do smaku. Cukinię, cebulę i ziemniaki kroimy w plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy nie ugotowany ryż, na to połowę sosu pomidorowego i układamy naprzemiennie warzywa. Na wierzch wykładamy resztę sosu. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach, po tym czasie, posypujemy rozdrobnioną w palcach mozzarellą i pieczemy
Delusional Trinewykonania którego używamy połączenia mięsa kurzego z kaczym. Dzisiaj mam propozycję na zupę na bazie rosołu tylko i wyłącznie z mięsa kaczego. Zupa serwowana jest z ryżem a nie makaronem jakby to było przy tradycyjnym rosole. Dodatkowym atutem są też pyszne klopsikami z mięsa kaczego i odrobina kremu z ostrej papryki. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam(...)marchewki 1 duży seler 1 por 2 pietruszki 1 biała cebula 1 łyżka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 litry wody kadłub z kaczki bądź 2 piersi szklanka ugotowanego ryżu krem z pikantnej papryki Pulpety: ugotowane kacze mięso z rosołu 1 bułka 1 jajko 1/4 łyżeczki soli pieprz Zupa: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane warzywa i mięso. Gotujemy do momentu
mecookspieprz, listki i sól. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ogórki i kumin. Smażymy około 10 minut. Gdy ziemniaki będą al dente dodajemy ogórki z sokiem i wsypujemy surowy ryż. Gotujemy całość na wolnym ogniu około 15 minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącej zupy i wlewamy z powrotem do całości. Przed podaniem posypujemy koperkiem
Qchnia po prostuWyszło bardzo smaczne danie :) Na dno naczynia wykładamy ugotowany ryż... przekładamy żółtym serem... następnie dodajemy paprykę, cebulę, ja dodałem jeszcze pokrojone parówki... potem przykrywamy wszystko kolejna warstwą ryżu... nakładamy sporo majonezu i wówczas dajemy brokuły... przykrywamy jeszcze raz żółtym serem i dodajemy co nam jeszcze zostało :) można posypać oregano, pieprzem, papryką ... zapiekamy
chleba naszego