ryż - 22970 przepisów (strona:483/1532)

Jesienna zupa z brukselki 172

garnka zalałem 2 litrami wody, dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do prawie miękkich warzyw dodałem brukselkę, posoliłem, gotowałem do miękkości. Zabieliłem śmietaną. Osobno ugotowałem ryż, który dodałem do ugotowanych warzyw. Posypałem pokrojonym koperkiem

R'n'G Kitchen
Pikantna tajska zupa z kurczakiem i papryką 226

zupę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pierś z kurczak, usmaż, dodaj do garnka z zupą i gotuj na małym ogniu. Szczypiorek posiekaj i dodaj do zupy pod koniec gotowania. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu i podawaj z gotową zupą. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 764,8 kcal Białko: 106,3 g Tłuszcze: 66,6 g Węglowodany

ale Pysznie
Zupa z marakui i białej czekolady 173

czekoladą połamaną na kawałki aż czekolada się rozpuści. Nie gotujemy. Marakuje kroimy na połówki i wygrzebujemy łyżką miąższ. Dodajemy do zupy. Jeśli chcemy, żeby była bardziej sycąca dodajemy ryż. Podajemy ciepłą.     Artykuł Zupa z marakui i białej czekolady pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
76 przepisów na jesienne obiady 171

cytrusami Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem

Moja smaczna kuchnia
Pudding ryżowy gotowany w wolnowarze 179

dzisiaj zrobić znowu. No cóż...idę po ryż i gotuję :) Przyznam się, że sama też chętnie zjem :) Polecam wszystkim posiadaczom wolnowaru! Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 150 g ryżu 70g cukru 1,65 litra mleka 30g masła 2,5g gałki muszkatołowej Misę wolnowaru wysmarować masłem. Wlać mleko, dodać resztę składników i wymieszać. Przykryć naczynie i gotować na poziomie

kuchnia doski
KRUPNIK Z RYŻEM 194

kolorowym pieprzem. Gotuję aż mięso będzie miękkawe. Marchewkę oraz pietruszkę obieram, myję i kroję w plastry. Łodygę selera naciowego kroję w pół i dodaję do zupy. Gotuję i wsypuję ryż. Gotuję aż wszystko będzie miękkie

Gotowanie Patki
KLOPSIKI Z KOPERKIEM I SOSEM ŻURAWINOWYM 199

sojowego / można pominąć SOS ŻURAWINOWY 2 łyżki dżemu żurawinowego ze słoiczka 125 ml śmietanki 30% 125 ml bulionu lub wody z 1 łyżką sosu sojowego DO PODANIA : ugotowany biały ryż, posiekany koperek do dekoracji WYKONANIE Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy (na 1 łyżce oliwy i 1 łyżce masła) przez około 7 minut, na średnim ogniu, często mieszając(...)mieszamy. Chwilę gotujemy, aż płyn lekko odparuje i dolewamy śmietankę. Mieszamy i gotujemy sos bez przykrycia, aż całość lekko zredukuje się i zagęści. Posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami

cool and minty
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 173

woreczek ) 100 gram sera żółtego Garść grzybów suszonych 1 jajko Sól Pieprz Papryka słodka i ostra Sos grzybowy lub pieczeniowy ( torebka ) olej Wykonanie: Grzyby namaczamy w gorącej wodzie. Ryż gotujemy. Gdy się wystudzi dodajemy do mięsa. Ser ścieramy na tarce warzywnej i również dodajemy do farszu. Grzyby odsączamy i drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy

Smaki Ewy
Roladki z kurkami, serem i pietruszką 251

Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut

VioletoweKucharzenie
Papryka faszerowana dynią i mielonym mięsem 242

obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki . Na rozgrzanej patelni podsmażamy na złoty kolor dynię , razem z cebulą i wyciśniętym ząbkiem czosnku . Studzimy , przekładamy do miski , dodając nie ugotowany ryż , mielone mięso , 1 łyżeczkę papryki ostrej , 1 łyżeczkę papryki słodkiej , sól do smaku i całość wyrabiamy na gładka masę . Papryki myjemy , odcinamy górną część i pozbawiamy nasion . Tak przygotowane

Ogrodnik w podróży
Błyskawiczny piątek - Słoiczek z łososiem 180

ugotowanego ryżu białego * papryka czerwona * cukinia  * czerwona cebula * 300g świeżego łososia  * sól, pieprz, oregano * oliwa z oliwek  * sok z połowy cytryny  Przygotowanie : W słoiczkach rozłożyć ryż. Na oliwie przesmażyć pokrojone warzywa, oprószyć oregano, solą i pieprzem. Przełożyć do słoiczków. Łososia przyprawić, polać sokiem z cytryny i przesmażyć na złoty kolor, ułożyć w słoiczkach. Całość przyprawić

Magiczne Życie Marty
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 247

ryżu pół papryki czerwonej, pół żółtej garść świeżej pietruszki puszka tuńczyka czerwona cebula olej i sok z cytryny, ja miałam gotowy olej Kujawski z cytryną i bazylią sól, pieprz Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy tuńczyka. Doprawiamy, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Wstawiamy na godzinę

Czerwona Porzeczka
Zupa krem brokułowo-szpinakowa 137

Składniki – 4 porcje: Brokuły – 1 sztuka Szpinak – 250g Ziemniaki – 200g Marchew – 2 sztuki Woda lub wywar jarzynowy – 250-300ml Serek mascarpone – 1 łyżka Ser feta – 2-3 łyżki Ryż dziki Risana – 200g Sól, pieprz, czosnek Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do nich różyczki brokułów i umyty szpinak. Całość zalać wodą lub bulionem(...)zmiksować i w razie potrzeby uzupełnić wodą lub wywarem. Zupę zabielić serkiem mascarpone i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i dzikim ryżem

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka ryżowa z kalmarami 203

kukurydzy - pęczek szczypiorku - 1 słoik papryki wiśniowej w zalewie (280g) - 3 – 4 ogórki kiszone - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - sól i pieprz do smaku Do miski przekładamy ugotowany ryż. Dodajemy odsączone z oleju i pokrojone w krążki kalmary oraz ośmiorniczki. Kolejno dodajemy kukurydzę, pokrojony szczypior oraz ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez – mieszamy. Spód tortownicy wykładamy folią

mojewypiekiinietylko
pomidorowa z pomidorów... 186

główka, masło 1 łyżka, oliwa 6 łyżek, cukier 1 łyżka, pomidory 1 kg/dojrzałe, kucharek 2 łyżki, oregano 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, ryż ugotowany - ile potrzeba, makaron ugotowany - ile potrzeba śmietana gęsta - ile potrzeba na oliwie z winogron i z masłem zeszklić pokrojone w kostkę cebule i wyciśnięty w prasce czosnek posypane cukrem(...)minut na większym ogniu, wlać wodę i zagotować wsypać przyprawy i gotować z 5 minut na średnim ogniu, na koniec wsypać koperek posiekany podawać do wyboru z ryżem i z makaronem, można dać śmietanę lub jogurt...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię