PULPETY Z BRĄZOWYM RYŻEM W SOSIE WARZYWNYM

PULPETY Z BRĄZOWYM RYŻEM  W SOSIE WARZYWNYM

PULPETY Z BRĄZOWYM RYŻEM W SOSIE WARZYWNYM

Kolejna odsłona moich ulubionych pulpetów.  Tym razem mięso wzbogaciłam brązowym ryżem (zamiast namoczonej kajzerki), a sos aromatycznymi warzywami.  Wyszło lekko i pysznie :)) Składniki: 600g mięsa mielonego (u mnie zmielona w domu łopatka) 1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu (100g) 1 jajko 1 cebula 2 marchewki kawałek pora 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki mąki sól pieprz liść laurowy ziele angielskie majeranek koperek śmietana 18% olej Wykonanie:  Cebulę  kroimy w kostkę, podsmażamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.