ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:53/442)

Tykwa faszerowana ryżem i warzywami 144

ząbek czosnku łączymy z olejem i tymiankiem.Smarujemy obie połówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15- 20 minut. 3. Warzywa podsmażamy a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy. Dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką ostrą w proszku(...)Gotowym farszem faszerujemy połówki tykwy i posypujemy startym serem. Zapiekamy około 15 minut aż ser dobrze się roztopi. Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: czosnek , pieczarki , ryż , ser , tykwa , warzywa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasztet z Warzyw 127

Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki (korzeń) 1 seler 1 szklanka ryżu 1 szklanka fasoli 2 jajka3 - 4  łyżki mąki sól pieprz czubrica suszone liście kolendry Wykonanie: Warzywa, fasolę i ryż ugotować, przełożyć do dużego naczynia i zemleć tłuczkiem do ziemniaków., Dodać przyprawy i wszystko wymieszać. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić nba sztywną pianę. Żółtka i mąkę dodać(...)warzyw i wszystko wymieszać. Dodać pianę z białek i ponownie delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 o około 45 minut. Do tak upieczonego pasztetu można przygotować ulubiony sos lub podawać bez dodatków

Mama Gotuje
Ryż z Kurczakiem i Warzywami 105

SKŁADNIKI: - 280g ryżu (nieugotowany) - 250 g piersi z kurczaka - 1 łyżka przyprawy do drobiu - opakowanie warzyw na patelnię -pół łyżeczki curry -pół łyżeczki kurkumy - 5-6 szkl. rosołu lub bulionu drobiowego (lub więcej, tyle ile wchłonie ryż) -szczypta pieprzu - szczypta soli - 3łyżki oleju do smażenia WYKONANIE : Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wsypuję surowy ryż, podsmażam ok. 2 minut(...)całość na niewielkim ogniu, aż jarzyny będą miękkie. Gdy ryż wchłonie cały płyn, dodaję przyprawy (curry,kurkumę, sól, pieprz), mieszam dokładnie. Na koniec łączę ugotowany ryż z usmażonym kurczakiem i warzywami

Dziś Ja gotuje
Ryż z kurczakiem i warzywami 89

SKŁADNIKI: - 280g ryżu (nieugotowany) - 250 g piersi z kurczaka - 1 łyżka przyprawy do drobiu - opakowanie warzyw na patelnię -pół łyżeczki curry -pół łyżeczki kurkumy - 5-6 szkl. rosołu lub bulionu drobiowego (lub więcej, tyle ile wchłonie ryż) -szczypta pieprzu - szczypta soli - 3łyżki oleju do smażenia WYKONANIE : Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wsypuję surowy ryż, podsmażam ok. 2 minut(...)całość na niewielkim ogniu, aż jarzyny będą miękkie. Gdy ryż wchłonie cały płyn, dodaję przyprawy (curry,kurkumę, sól, pieprz), mieszam dokładnie. Na koniec łączę ugotowany ryż z usmażonym kurczakiem i warzywami

Dziś Ja gotuje
Bento – hambagu 118

Grillowana młoda kapusta: Nieduża główka młodej kapusty 2-3 łyżki sosu sojowego 2-3 łyżki oleju z prażonego sezamu Ryż do sushi + sos do ryżu, czarny sezam, sos sojowy jasny Kiszona młoda kapusta „Warzywa na patelnię” – w tym przypadku użyłam tych z „przyprawą orientalną” Przygotowanie: Zaczniemy od ryżu do sushi, gdyż jego przygotowanie zajmie nam najwięcej czasu. Niezaprawionym(...)sosu sojowego i czekamy, aż lekko się skarmelizuje. Zdejmujemy z patelni i przestudzamy. Taką przestudzoną kapustkę polewamy niewielką ilością oleju z prażonego sezamu. „Warzywa na patelnię” przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W pudełeczku umieszczamy ryż, który dodatkowo polewamy niedużą ilością sosu sojowego i posypujemy czarnym sezamem, nasze hambagu, grillowaną młodą kapustkę, kiszoną kapustkę oraz inne warzywa

Kate's Kitchen
Risotto z kurczakiem 186

masło Pierś z kurczaka pokroić, wymieszać z vegetą i odstawić na minimum godzinkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone mięso i smażyć, następnie dodać mieszankę  warzyw. Po kilku minutach wsypać ryż, wymieszać, smażyć 2-3 minuty i wlać wino. Kiedy wino zostanie wchłonięte przez ryż, dodawać stopniowo  gorący bulion. Mieszać do wchłonięcia płynu, aż ryż

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki wołowe z boczkiem parzonym z szybkowaru 140

gotuj cały czas na maksymalnej mocy palnika do momentu, aż ryż wchłonie całą wodę (trwa to parę minut) ostudź ryż wszystkie składniki: wołowinę, boczek, warzywa, przyprawy i zimny ryż połącz w dużej misce i wymieszaj z gotowego farszu mięsnego zrób maleńkiego i cienkiego kotlecika, podsmaż go na patelni, skosztuj i w razie konieczności dopraw cały

Szybko Szybkowar
15 przepisów na dania z papryką 223

Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki czosnkowe

Moja smaczna kuchnia
Kurczak w paprykowej marynacie z grilla 196

Kurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krupnik I 193

dokładnie umyć, wrzucić do wody, razem z przyprawami, gotować przez 10 minut. Po tym czasie dorzucić obrane warzywa (poza natką i porem). Gotować kolejne 10 minut, wyjąć warzywa i wrzucić ryż. Gotować mniej więcej 20 minut, po tym czasie wrzucić starte na tarce warzywa oraz pokrojonego drobno pora i natkę. Smacznego i zdrowego! A w gratisie mały, krupnikowy potwór

Przepysznik - BLW i nie tylko
Faszerowana cukinia 135

maggi Wykonanie: 1.Cukinie myjemy, suszymy, odcinamy kapelusze i drążymy łyżką środki. Przy tradycyjnym kształcie cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środki. 2. Podgotowujemy kaszę i ryż w lekko osolonej wodzie. Warzywa jeśli dajemy świeże również obgotowujemy do stanu al’dente. 3. Wstawiamy piekarnik na 180 stopni. 4. W dużej misce mieszamy składniki na farsz: ryż, kaszę(...)mięso mielone (surowe), warzywa, czosnek, przyprawy, bulion. Mieszankę nakładamy do cukinii.Zakładamy odcięte kapelusze. 5. Cukinie wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy na dno szklankę wody. Układamy wszystko w odkrytym rondlu i wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Tak nadziane cukinie mi najlepiej smakują z sosem pieczarkowym. Dla chętnych przepis tutaj: https://mamazmiasta.wordpress.com/2016/03/02/kotlety-ruskie/ Smacznego

Mama z miasta
Pyszna pomidorówka 184

pomidorówka zdrowa! Moja taka jest, gdyż chemii w niej nie ma. Za to jest smak i aromat suszonych warzyw, a sama zupa przygotowana jest na soku z 100% pomidorów. Składniki -Ryż z Pomidorami i Papryką od SYS    – danie gotowe, które wykorzystałam do zupy.Córka "zasugerowala mi" by zrobić misiowi zdjęcie z kartonem(...)Małgorzaty Skworcu , przyprawa wspomagająca odchudzanie – zamiast chemicznych kostek oliwa z oliwek Olitalia od  Index Food Zupa szybko się robi i nie trzeba jej kontrolować, gdyż mieszanka suszonych warzyw z dodatkiem ryżu jest idealnie wyważona i ma doskonałe proporcje! Zagotowałam sok pomidorowy. Dodałam do niego ziół Małgorzaty. Doprawiłam pieprzem ziołowym. Oraz dodałam łyżeczkę estragonu. Nie zapomniałam o aromatycznej bazylii

Z Kuchni Do Kuchni
Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 164

mięsa, wlać 1/2 szklanki wody, nałożyć pokrywę i dusić. Brokuł umyć, obrać w różyczki i dodać do warzyw, gdy już zaczną lekko mięknąć. Gdy już wszystkie warzywa będą miękkie, wyłączyć palnik. Ryż w torebkach wrzucić do wrzątku i gotować 10 minut. Po tym czasie wodę wylać, torebki rozciąć i wsypać ryż do garnka, zalać koncentratem bulionu drobiowego, dodać(...)suszone grzyby i gotować, aż ryż nie będzie twardy. W razie potrzeby dolać wody. Ugotowany ryż przełożyć do mięsa i warzyw, wymieszać i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Uwagi: Grzyby leśne można również zastąpić pieczarkami. #krakus, #smacznieiszybko

Passions hobbies life
Pak-choy - Chińska kapusta z patelni z groszkiem i kiełkami 143

Zdrowe proste i szybkie danie jakim są warzywa z patelni to bardzo modna ostatnio przekąska, dodatek do ryżu lub dania mięsnego z ryżem. Ważne aby warzyw z patelni nie poddawać zbyt długiemu podsmażaniu. Zachowają wtedy swoją chrupkość, witaminy i kolor. W ogóle podsmażane warzywa, które pozostają po podsmażeniu na wpół chrupiące są dużo bardziej smaczne. Do tej prostej potrawy skłoniła(...)kapusta chińska również nie potrzebuje długiego podduszania. Wyłączyć ogień, dodać pokrojone w plasterki rzodkiewki i kiełki. Wszystko wymieszać a na talerzu posypać ziarnem sezamowym. Podawać do potraw białego ryżu, białego ryżu z miętą lub do potraw mięsnych podawanych z białym ryżem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Risotto z kurczakiem i groszkiem 196

Risotto z kurczakiem i groszkiem to moja wersja popularnego w słonecznej Italii wersji tego dania. Do jego przygotowania wykorzystamy dosłownie kilka produktów. Co czyni zatem to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!