Czerwony ryż zasmażany z warzywami i indykiem

Czerwony ryż zasmażany z warzywami i indykiem

Czerwony ryż zasmażany z warzywami i indykiem

Tajski czerwony ryż to niekleisty, częściowo oczyszczony ryż długoziarnisty. Jest bogaty w witaminy B1 i B2, żelazo i wapń. Gotuje się go dłużej niż ryż biały, a najlepiej smakuje i ma najwięcej wartości odżywczych, jeśli zrobi się to metodą absorpcji. W tym celu jedną szklankę ryżu zalewa się dwiema szklankami zimnej wody, doprowadza do wrzenia, po czym zmniejsza ogień do minimum i pod przykryciem gotuje ok. 40 minut. Następnie ryż zestawia się z palnika i (wciąż nie odkrywając) pozostawia jeszcze na 5 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, sosy, mielone, indyk, pierś z indyka, pierś, piersi, sos sojowy, fasolka szparagowa, fasolka, cukinia, sos do mielonego , warzywa, ryż z warzywami, sos do ryżu, ryż smażony, mielone z warzywami, dania z piersi indyka

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję