ryż smażony - 6533 przepisów (strona:315/436)

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym 186

drobiowego, indyk lub kurczak - 2 pęczki koperku - 2 jajka - 1 czerstwa bułka namoczona w mleku lub dwie kromki chleba - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - bułka tarta - olej lub smalec do smażenia Sos: - 1/2 szklanki słodkiej śmietanki, 12 % lub 30 % - 2 łyżki mąki - sól - pieprz - koper 1. Koper drobno siekamy. Mięso łączymy z lekko odciśniętym z mleka chlebem, jajkami, przyprawami i większością(...)Dusimy wszystko ok. 10 minut. Pod koniec doprawiamy do smaku i wsypujemy resztę kopru. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy wody. Pulpety podajemy gorące z każdym rodzajem kaszy, ryżem lub z ziemniakami.  W wersji na szybko idealnie będę smakować również z chlebem. Smacznego

Apetyczna babeczka
Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny 124

mięso i smażymy na dosyć dużym ogniu przez kilka minut, mięso musimy obracać, tak aby wszystkie pory w mięsie się pozamykały. Następnie dodajemy cebulę oraz wszystkie przyprawy i kontynuujemy smażenie przez kolejnych kilka minut, aż woda pochodząca z mięska praktycznie odparuje, a cebulka i przyprawy ładnie się podprażą. Wrzucamy paprykę i zalewamy całość wodą, mieszamy, przykrywamy pokrywką, zagotowujemy, zmniejszamy ogień(...)konsystencję (czas gotowania uzależniony jest od indywidualnych preferencji, wydłużmy go jeśli preferujemy gulasze mniej płynne lub skróćmy go jeśli wolimy gulasz w wersji bardziej płynnej). Gulasz podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. Przepis na Paprykowy gulasz z dziczyzny w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Papryka z mięsem i serem na patelni 148

Uwielbiam to szybkie i efekttowne danie. Nie tylko wygląda pięknie i kolorowo , ale ma także niepowtarzalny smak i zapach. Podane z ziemniakami lub gotowanym ryżem urozmaici monotonię codziennego gotowania.☺ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 1 lub 2 papryki  około 200g mięsa mielonego 10g tartego sera ( niekoniecznie ) 50g żółtego sera sól ,pieprz 3 łyżki oleju z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Tym razem(...)środku ułożyć 1 warstwę mięsa mielonego, kawałek żółtego sera (można i bez ) potem 2 warstwę mięsa mielonego i docisnąć . Ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem i smażyć z każdej strony na rumiano. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli papryka jest jeszcze twardawa dodać pół nalewki wrzątku i dusić pod przykryciem przez około 1-2 minuty - do miękkości papryki. SMACZNEGO

zielonacukinka
Kurczak w curry 145

kurczaka 3 łyżki pasty curry (może być przyprawa jeśli nie mamy) 300 g pieczarek papryka czerwona lub zielona 450 g mleka kokosowego cebula kurkuma pieprz i sól olej do smażenia Przepis Pierś kroimy na ok. 2 cm kawałki. Następnie kroimy w pieczarki w plastry, paprykę w ok. 2 cm paski, a cebulę w kostkę. Do przygotowania potrzebujemy garnek najlepiej ceramiczny(...)czasie dodajemy pastę curry, mleko kokosowe i pozwalamy dalej gotować potrawę przez 15 minut. Po tym czasie można już raczyć się pyszną azjatycką potrawą, którą podajemy wraz z ryżem. Koszt: 26 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: 35 minut Gotowy kurczak w curry Gotowy kurczak w curry Gotowy kurczak w curry Artykuł Kurczak w curry pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Kurczak w curry 174

kurczak w curry podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki pasty curry 300 g pieczarek papryka czerwona lub zielona 450 g mleka kokosowego cebula kurkuma pieprz i sól olej do smażenia Przepis Pierś kroimy na ok. 2 cm kawałki. Następnie kroimy w pieczarki w plastry, paprykę w ok. 2 cm paski, a cebulę w kostkę. Do przygotowania potrzebujemy garnka najlepiej ceramicznego(...)czasie dodajemy pastę curry, mleko kokosowe i pozwalamy dalej gotować potrawę przez 15 minut. Po tym czasie można już raczyć się pyszną azjatycką potrawą, którą podajemy wraz z ryżem. Koszt: 26 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: 35 minut Gotowy kurczak w curry Gotowy kurczak w curry Gotowy kurczak w curry Artykuł Kurczak w curry pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Curry z pomidorkami koktajlowymi z dorszem i aromatycznym bulgurem 116

szklanki mleka kokosowego  20 pomidorków koktajlowych  szczypta soli sok z połowy cytryny  kawałki cytryny do dekoracji, kolendra lub inne świeże zioła  Aromatyzowana kasza bulgur (lub ryż, kasza jaglana, komosa ryżowa): 1 szklanka kaszy bulgur + 1 i 3/4 szklanki wody  sok z 1/2 cytryny  skórka otarta z 1 cytryny  solidna szczypta soli(...)curry, pieprzu ziołowym, papryce słodkiej i czosnku w proszku oraz szczypcie soli. Odstawiam na 30 minut do lodówki. W tym czasie cebulę, imbir, chili oraz czosnek siekam drobno i smażę na oleju sezamowym do delikatnego zarumienienia. Dodaję pastę curry i smażę całość kilka chwil. Wlewam sok pomidorowy oraz mleko kokosowe i gotuję sos przez 20- 12 minut. Po tym czasie

Mango Papaja
Chili sin carne - czyli Chili con carne w wersji bezmięsnej 141

szklanka suchego granulatu sojowego 1 czerwona papryka  1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, chili, kminek Wykonanie: 1. W pierwszej kolejności obieramy, myjemy i kroimy w kostkę cebulę, smażymy do czasu zeszklenia. 2. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę dodajemy do cebuli i dusimy.  3. Do papryki i cebuli przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy lekko(...)własnych smaków. :) 7. Trzymamy jeszcze na małym ogniu przez jakieś 30 minut aż wszystkie smaki się ze sobą połączą, co jakiś czas mieszając.  Podajemy z ulubionym pieczywem, ryżem, lub z czym tylko mamy ochotę zjeść taką dobrą potrawkę. Dla złagodzenia smaku możemy sobie polać odrobinę śmietany roślinnej lub zwierzęcej

Mój pomysł na
Zupa pomidorowa z pomidorów i gałązek krzewu pomidora 161

dobra zupka, dodając liście krzewu pomidorowa wzbogacamy aromat zupki. Można zrobić tą zupę bez mięsa lub na mięsku z kurczaka. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić posiekaną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka lekko się zarumieni. Mięso pokroić na małe kawałki, wrzucić do garnka i zlać wodą z rozmieszaną w niej kostką rosołową. Można dodać zamiast wody i kostki rosołowej wywar(...)plasterki. Następnie dodać do zupy. Gałązki krzewu pomidorowego umyć i wrzucić do garnka. zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmniejszyć gaz i gotować 10 minut. Następnie wsypać ryż i gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Wyjąć liście krzewu pomidora i wyrzucić. Wlać zupę na talerze, udekorować łyżką kwaśnego jogurtu greckiego i obsypać natką pietruszki

Kuchnia Pokoleń
Gulasz z indyka 151

pokroić w pióra, a czosnek w plasterki. Z indyka jeśli mamy już pokrojonego, to ewentualnie powybierać żyłki. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć, następnie dodać mięso z indyka, wymieszać i dusić pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać marchew i przyprawy (bez soli i pieprzu), dusić pod przykryciem około 15 minut.  Gdy marchew(...)staram się redukować płyn poprzez odparowanie w czasie gotowania, bez dodatkowego zagęszczania. Gulasz jest sam w sobie bardzo dobry, gdyż zawiera warzywa lecz można do niego podać ugotowany ryż

Kuchcik gotuje
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 166

łyżeczka suszonego) * pędy bambusa- 3-4 kopiaste łyżki * czosnek- 1 ząbek * sos sojowy- 2 łyżki * olej ryżowy- 4 łyżki * przyprawy: sól, pieprz, papryczka chili, słodka papryka * cukier- ewentualnie * ryż- 150 g (dodatkowo) Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem soli, pieprzu, chili oraz 2 łyżkach oliwy (minimum 30 minut). Na patelni rozgrzać pozostałe(...)ananasa oraz sok pomidorowy i dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie odkryć, dodać pokrojonego w kostkę ananasa, pędy bambusa, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje. W razie konieczności sos dosłodzić cukrem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z paprykowym kurczakiem i kuskusem 168

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy, kroimy w paski, a czosnek w plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy paski kurczaka i plasterki czosnku oraz słodką paprykę, smażymy, aż mięso będzie miało złoto-brązowy kolor. Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski. Do kapusty przesypujemy kuskus i przekładamy z patelni kawałki kurczaka, dodajemy szpinak i czarne oliwki, skrapiamy aromatyzowaną oliwą

Moja smaczna kuchnia
KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ Z CZARNUSZKĄ I SEREM 162

Smaczne i zdrowe kotlety z kaszy jaglanej. Szybkie do zrobienia pod warunkiem , że wcześniej ugotowaliśmy i dokładnie ostudziliśmy kaszę - polecam wykorzystać tę pozostałą z obiadu. Z

cool and minty
Jarmuż z curry i kaszą żytnią 153

Składniki: jarmuż (10 dag) pieczarki (10 dag) cebula dymka (1 szt.) czerwona fasola z puszki (3 łyżki) kasza żytnia (3/4 szklanki) woda (2 szklanki) curry sól

Weganka gotuje
Pierś z kurczaka pieczona z pesto i mozzarellą 73

Pierś z kurczaka pieczona z pesto to fantastyczny przepis na obiad w środku tygodnia, poradzą sobie z nim nawet początkujący w kuchni. Świetnie smakuje z sałatą lub prostą surówką, ryżem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na obiad z kurczakiem :) Zobaczcie również mój przepis na kurczaka pod pierzynką: Kliknij tu, by subsk rybować mój(...)zielonego), kulka mozzarelli (ok. 125 g) Pierś z kurczaka pieczona z pesto i mozzarellą, przygotowanie: Każdą pierś przekroić tak, by powstały cieńsze kotlety (4 lub 6). Każdy oprószyć przyprawami, smażyć krótko, do zarumienienia na niewielkiej ilości tłuszczu (powinny być wciąż surowe w środku). Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Każdy płat mięsa posmarować obficie pesto, nałożyć plastry mozzarelli. Piec

Lekcje w kuchni
Sos pieczarkowy ze śmietaną 118

pieprzem i chwilę pogotować. Gdy sos się lekko zagęści, jest gotowy. Taki sos będzie pasował do bardzo wielu dań , jest idealny do domowych klusek na parze , kopytek , makaronu, ryżu, kaszy, itd. Czasem jemy go tylko z chlebem. Uwielbiamy sosy z grzybów, szczególnie polecam przepis na najlepszy sos grzybowy , oraz przepis na kurki w śmietanie . Szybki sos pieczarkowy ze śmietaną, składniki(...)śmietaną i natką pietruszki: Pieczarki płuczemy na durszlaku, osuszamy na ręczniku papierowym. Pieczarek nie obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło lub olej, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy chwilkę bez pokrywki. Dodajemy prażoną cebulkę, posiekany czosnek i doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość około 5 minut. Mieszamy i smażymy bez pokrywki, aby płyn odparował. Wlewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania