ryż smażony - 6533 przepisów (strona:320/436)

Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym ze szpinakiem 166

Nasz dzisiejszy przepis jest szybki, niewymagający i po prostu pyszny. Zainspirowaliśmy się przepisem na pieczonego łososia z Delicious Magazine Uk, zmieniliśmy sposób przygotowania i składniki. My naszego łososia smażyliśmy, żeby było szybciej i bez konieczności nagrzewania piekarnika, ale wy możecie zrobić takiego łososia również w piekarniku. Składniki: ok. 300-400 g świeżego łososia, 400 ml śmietanki kremówki, 2 łyżeczki musztardy(...)przegotowujemy razem. Następnie dodajemy łososia, a po minucie dorzucamy umyty szpinak i gotujemy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy posiekany koperek - podajemy z dowolnym dodatkiem, u nas akurat był brązowy ryż, ale sprawdzą się ziemniaczki lub makaron. Smacznego

Plate of Joy
Faszerowany bakłażan, danie wegetariańskie 158

Dla mnie bomba, smaki super ze sobą współgrają. Bardzo mi smakowało i na pewno będę robiła to częściej. Przygotowanie bakłażana – umyć i przekroić na pół

Kuchnia Pokoleń
Orientalna wołowina 212

wszystkie warzywa i mięso. Makaron ryżowy lub ryż będą wspaniałymi dodatkami. Koniecznie spróbujcie. Orientalna wołowina porcja dla 2 osób Składniki: około 100 g makaronu ryżowego lub 3/4 szklanki ryżu białego/basmati około 100 g wołowiny 1/2 papryki 1/3 cukinii 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki świeżo startego imbiru 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody 1/2 łyżki(...)cukier. W szklance rozpuścić w wodzie mąkę i wlać do garnka. Dokładnie wymieszać i zagotować. Odstawić z ognia. Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 2 minuty a następnie dodać paprykę i cukinię. Smażyć przez 3 minuty na dużym ogniu. Następnie dodać wołowinę i smażyć dość krótko przez około 5 minut. Jeśli będziemy smażyć

Jaglusia
Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami (bezglutenowa zasmażka) 159

Smaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Przeważnie robię go z samymi warzywami, ale tym rzem postawiłam na pieczarki. Taki gulasz idealnie smakuje z ryżem, dowolną kaszą - czy ziemniakami.  Ostatnio podawałam go też z plackami ziemniaczanymi.  1/2 kg żołądków drobiowych 7-8 pieczarek 1 marchewka 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego(...)minut. W międzyczasie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Całość przełożyć do mięsa.   Przygotować zasmażkę. Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka (mieszając) wraz z majerankiem, papryką i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotować - aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku i opcjonalnie posypać posiekaną zieleniną

Di gotuje
Wegański placek po węgiersku 197

węgle, tofu- białko, orzechy to wartościowe tłuszcze, które ułatwiają przyswajanie witamin, a poza tym w tą jesienną pluchę to balsam dla żołądka ps. Sos będzie smakował z każdą kaszą, ryżem czy makaronem. Składniki na 4 duże placki i sos, który wystarczy na 6 porcji: placki ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 1 batat (około 200 g) 50 g mąki kukurydzianej 2 czubate(...)puszki garść nerkowców (około 50 g) opcjonalnie: 1 ostra papryczka i 2 łyżki mąki kukurydzianej do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Zacznij od przygotowanie placków ziemniaczanych, po gdy będą się smażyć to będziesz mieć wystarczająco dużo czasu, aby przygotować sos, i gdy uporasz się już z ostatnim plendzem to możesz podawać obiad. Zetrzyj ziemniaki na najdrobniejszych oczkach tarki, po czym umieść

greenscarf
Błyskawiczna zupa pomidorowa 156

przecieru pomidorowego (passaty) kilka ziaren pieprzu listek laurowy 500-700ml bulionu warzywnego (lub 500ml bulionu i 200-300ml wody) oregano bazylia majeranek sol, pieprz oliwa/masło do smażenia Przygotowanie :  W garnku rozgrzać oliwę i/lub masło i przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobna kostkę, rozgnieciony czosnek oraz drobno pokrojony seler naciowy. Gdy cebula się zeszkli, dodać pomidory(...)świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać przybraną śmietaną, lub w lżejszej wersji - jogurtem naturalnym. Aby zupa była bardziej sycąca można podać do niej ulubione pieczywo np. chrupiącą bagietkę lub ryż. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami 380

Zapiekanka to danie, które można przygotować praktycznie ze wszystkiego co akurat mamy w lodówce. Możemy wykorzystać do nich ziemniaki, makaron czy ryż. Reszta zależy od naszej inwencji twórczej. Ja jestem fanką wersji z makaronem i dużą ilością sera. Zapraszam zatem do wypróbowania mojego przepisu na zapiekankę z mięsem mielonym i warzywami.   Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym(...)makaronu, następnie przelewamy go zimną wodą i zostawiamy do ostygnięcia. Czosnek i cebulkę siekamy drobno i podsmażamy na oleju lub oliwie. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy mielone mięso i smażymy przez około 10 minut. Papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy mięso sosem sojowym, sosem worcestershire, ziołami, papryką i pieprzem. Następnie dolewamy przecier pomidorowy i całość trzymamy

Mania Gotowania
Włoski sos bolognese 202

naszym kraju popularne stało się podawanie go do spaghetti, choć niektórzy twierdzą, że bardziej pasuje do tagliatelle. Ja polecam go nie tylko do makaronów, ale również do …ryżu …kasz …placków …klusków …lasagne. W składzie jest mleko, jednak jeśli masz alergię lub nietolerancję pokarmową, zastąp je mleczkiem kokosowym lub innym mlekiem roślinnym. Zamiast sera, po wierzchu(...)oliwy lub masła do posypania: tarty parmezan   Gałązki selera, cebulę, marchewkę oraz boczek pokrój w drobną kostkę. W głębokiej patelni lub rondelku rozgrzej tłuszcz, wrzuć pokrojone składniki i smaż przez ok. 5 minut. Dodaj mięso mielone. Smaż je przez 5-10 minut, aż straci surowy wygląd. W czasie smażenia rozdrabniaj je rozgniatając widelcem. Dodaj wino, przecier pomidorowy i listki

Kulinarny S.O.S.
Piątek: Curry z krewetkami i mango 135

Pęczek szczypioru Pęczek kolendry 1 łyżka oleju Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej łyżkę oleju w dość dużym rondlu lub garnku. Umyj i posiekaj drobno szczypior. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż na średnim ogniu przez minutę mieszając od czasu do czasu. Krok 2 Dodaj do rondla pastę curry i rozmieszaj ze szczypiorem, a następnie wlej mleko kokosowe i bulion oraz(...)Krok 5 Obierz mango i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak batata. Posiekaj kolendrę i razem z mango dodaj do sosu. Chwilę gotuj. Dopraw sokiem z limonki. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! Artykuł Piątek: Curry z krewetkami i mango pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 134

Dziś swoje smaki skierowałam gdzieś w okolice Meksyku ( tak, marzy mi się Tulum! ) i przygotowałam dla Was pyszne burrito. Nie jest to jednak klasyczne, meksykańskie burrito wypełnione mięsem i ryżem, a moja autorska, nieziemsko pyszna wersja. Placki pszennej tortilli ( sama je zrobiłam! ) wypełniłam świeżymi warzywami i chrupiącym Złotymi paluszkami rybnymi FRoSTY. Złote paluszki rybne FRoSTY idealnie komponują się z sałatką(...)główki * biała cebula – 1 szt * por – 3-4 cm * chili – 1 szt * jogurt naturalny gęsty * sól, pieprz, papryka słodka * oliwa z oliwek ( do smażenia i do sałatki ) lub olej tłoczony na zimno ( do sałatki ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Czerwoną kapustę drobno szatkujemy ( w piórka ), dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz chili. Zalewamy oliwą lub olejem tłoczonym na zimno, doprawiamy solą

Ostra na Słodko
Kantońskie stir fry z łaty wołowej – z aksamitnym sosem i jajkiem 219

mięso do miseczki, powtarzamy operację z pozostałym olejem i drugą porcją mięsa.   Łączymy obie porcje mięsa w woku, dodajemy czosnek, starty imbir i białe części szczypioru. Mieszamy i smażymy razem 10-20 sekund do czasu, aż czosnek straci mocny surowy zapach. Wlewamy rosół, dodajemy cukier, ciemny i jasny sos sojowy, sos ostrygowy i zmielony w moździerzu pieprz. Mieszamy(...)wstążki, zamiast dużych ściętych fragmentów jak w jajecznicy. Gotujemy całość aż jajka się zetną, ale zostaną miękkie – około 40 sekund do minuty. Podajemy od razu – z ugotowanym na sypko ryżem, posypaną jeszcze dodatkowo odrobiną szczypioru, sezamu i skropioną olejem sezamowym.   Więcej przepisów z wykorzystaniem łaty wołowej /bavette znajdziecie TUTAJ SKŁADNIKI na 2 porcje MIĘSO I MARYNATA 1 stek

Karo in the Kitchen
Klopsiki w sosie słodko kwaśnym 302

było w przypadku klopsików. Miały to być mięsne klopsiki w sosie do ryżu na sypko. Gdzieś między obieraniem imbiru, a przeciskaniem czosnku przez praskę zaczęłam wątpić w ryż. Doszłam do wniosku, że klopsiki w sosie będą ciekawsze z noodles z batatów . Nie musiałam myśleć dwa razy. Od razu zaczęłam szukać mojego weggie twister …O dziwo małżonek włożył(...)porcji 800 g mielonego mięsa, wieprzowo wołowego 1 łyżka świeżego imbiru, utartego 1 mały czosnek solo sól i pieprz do smaku 1 jajko 2 łyżki masła do smażenia Sos słodko kwaśny 1 puszka ananasa, ok.400 g 1 puszka pokrojonych pomidorów 3 łyżki jabłkowego octu 1 łyżka brązowego cukru 2 szalotki 1 czosnek solo 200 ml gęstego ketchupu 1 łyżeczka suszonych

codojedzenia
Pulpeciki rybne w sosie słodko-kwaśnym 184

choć ilość przypraw można dać według własnego uznania. Pulpeciki przygotowałam z mrożonego morszczuka, ale równie dobrze można je zrobić z innej ryby. Można je podać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Inspiracją do zrobienia pulpetów był przepis Jamiego, w wersji oryginalnej są z kalmarów i mrożonych krewetek, ja wolę jednak białą rybę :) W wersji bezglutenowej bułkę tartą należy zastąpić np. mąką(...)Dodać żółtko, mąkę ziemniaczaną, natkę, sól i pieprz. Wszystko zmiksować. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą 5 smaków. Z masy rybnej formować małe kulki, obtaczać w bułce z przyprawą i smażyć na patelni na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce oleju. Ananasa pokroić w małe kawałki (ja użyłam połowy ananasów z puszki), paprykę pokroić w większą kostkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
29.Niedzielny obiad z symfonią smaków: czyli pieczone piersi kaczki z pomidorkami koktajlowymi! 215

ręcznikiem papierowym. Na bardzo mocno rozgrzanej patelni umieszczamy masło - klarujemy je, a kolejno układamy piersi skórką do dołu i smażymy ok. 4minuty. Następnie piersi przekładamy na drugą stronę i smażymy ok.3 minuty i ponownie przewracamy na stronę ze skórką obsmażając ją jeszcze ok 3 minuty. Do żaroodpornego naczynia wlewamy marynatę (tak, aby zostało nią pokryte całe dno) kolejno(...)Piersi pieczemy kolejne 60minut (jeśli mamy możliwość przy ostatnich 10minutach zmienamy program na funkcję- pieczenie od góry). Dodatki komponujemy wedle uznania. Do kaczki pasuje zarówno chrupka bagietka jak i ryż, czy pieczone ziemniaki!  Smacznego! (; Po upływie tego czasu kaczka będzie jeszcze lekko różowa w środku, ale taki stopień wypieczenia jest na ogół najbardziej preferowany. Jeśli jednak wolisz mocniejszy

Symfonia Smaków
Polędwiczki wieprzowe w młodej kapuście 200

papryki sól, pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki myjemy, odcinamy wierzchnią, białą błonkę i przekrawamy wzdłuż na pół a następnie kroimy w paski. W dużym garnku rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy na nim oprószone solą i pieprzem mięso.  Gdy polędwiczki będą ścięte ze wszystkich stron, dodajemy do nich poszatkowaną dymkę (cebulki w krążki, szczypior na drobne kawałki). Gdy dymka będzie(...)mieszamy. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem oraz octem winnym. Na sam koniec gotowania do potrawy wsypujemy poszatkowany koperek.  Podajemy na ciepło z gotowanymi ziemniakami, ryżem lub pieczywem

Qchnia po prostu
Proste leczo cukiniowe. 199

wahania - u mnie leczo zawsze jest zupą! Jem je zawsze łyżką z talerza lub miski i nie uznaję żadnych dodatków. Jeśli chciałbym zrobić jakąś gęstszą wersję do podania z ryżem lub kaszą, to nazwałbym ją potrawką (i tak zrobię!;)). No a nieklasyczne? No cóż, to jest z mojej strony duży kompromis. Pewne ułatwienie i uproszczenie nazewnicze. Ale spodziewam się(...)koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól i pieprz Wykonanie: Cebulę posiekać, oprószyć solą i zeszklić na oleju z suszonych pomidorów. Dodać posiekany czosnek i suszone pomidory (również posiekane). Smażyć około 5 minut - pod koniec wymieszać z papryką w proszku. Dodać pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i smażyć kolejne 10 minut. Następnie dodać cukinię pokrojoną w półplasterki i smażyć

zadanie-gotowanie
FOODBOOK #1 - Co jem w ciągu dnia? 221

starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam  cukiniowe mielone  (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze ząbek czosnku. Moje kotleciki podałam z ryżem i surówką pt. ,,wszystko co znajdziesz w lodówce" - sałata lodowa, kapusta kiszona, marchewka, ogórek kiszony i pomidor. Posypałam rukolą. KOLACJA Na kolację również za wiele nie kombinuję. Przeważnie przygotowuję sobie(...)roztapiam masło, wrzucam drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Chwilę podsmażam,solę i podlewam niewielką ilością wody, tak by składniki chwilę się podgotowały. Wlewam na patelnię jajeczną masę i wciąż smażę*. Posypuję serem i jeszcze doprawiam. Na sam koniec zdejmuję z ognia i ozdabiam rukolą.  Zjadam z tostami z chleba razowego i warzywami. :) * i czasem nieświadomie rymuję NAPOJE I PRZEKĄSKI

Kuchnia Ellie
Roladki drobiowe ze szpinakiem i wędzonym serem w sosie cebulowo-śmietanowym 262

plastry boczku. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut. Na patelni po mięsie dodaj masło (1-2 łyżki) i po rozgrzaniu wrzuć cebulę. Zeszklij ją. Wrzuć czosnek i smaż jeszcze chwilę. Wlej nieco wody i wymieszaj. Zdejmij z ognia. Dodaj śmietanę i dobrze połącz. Jeśli zostało Ci trochę farszu lub uciekł z boków rolad przy ich zwijaniu(...)dobrze wymieszaj. Roladki są soczyste i pyszne. Pierwszy raz takie robiłam, ale na pewno nie ostatni. I Zuzi, i mężowi bardzo smakowało. Sos też pierwsza klasa. Polecam do ryżu i do klusek śląskich. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script

Anioszek w kuchni
Faszerowana biała papryka z sosem pomidorowym 153

prozdrowotnych, witamin i innych składników odżywczych. Idealnie nadaje się do faszerowania. Jej delikatny smak nie dominuje, a podkreśla smak farszu. A farsz postanowiłam zrobić podobny jak do gołąbków, zamiast ryżu dodałam kaszy jęczmiennej pęczak. Przy stole zasiedli tym razem mężczyźni, czyli ojciec z synem J Przepis powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw(...)minut. Kasza powinna napęcznieć, a woda zupełnie wsiąknąć. Można dodać do kaszy łyżeczkę masła.   Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle, w trakcie smażenia wciskamy ząbek czosnku i podsmażamy razem przez chwilę.   W dużej misce łączymy kaszę jęczmienną pęczak, mielone mięso i podsmażoną cebulkę z czosnkiem.   Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

bistro mama
Klopsiki w sosie myśliwskim 297

ogórek kiszony (lub 2 mniejsze) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół szklanki mąki pszennej 2 liście laurowe przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, cukier olej do smażenia     *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, majeranek, papryki w proszku oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Dokładnie mieszamy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Z mięsa(...)cukrem ( cukru użyłam zaledwie pół łyżeczki) *** *** Jeżeli sos będzie zbyt rzadki możemy zagęścić go łyżką mąki wymieszanej z niewielką ilością zimnej wody *** *** Klopsiki możemy podać z kaszą, ziemniaczkami, kluskami, ryżem lub makaronem ( ja serwowałam je z kaszą gryczaną) *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Gołąbki z wołowiną i grzybami 248

Gołąbki z kapusty włoskiej, a w nich farsz z dodatkiem wołowiny, warzyw i grzybów leśnych. Smaczne, rozpływające się w ustach i aromatyczne. Przepyszne z sosem grzybowym

https:KKuchniaMniam
Rozgrzewająca zupa z dyni z imbirem, kardamonem i gałką muszkatołową 183

bulionu warzywnego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1 łyżeczka sproszkowanego kardamonu, Szczypta papryczki chili lub według uznania Duża szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej Oliwa lub olej do smażenia Do smaku sól, pieprz, odrobina cukru Na oliwie podsmażamy cebulę i imbir. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojona marchewkę oraz ziemniaka i chwilę dusimy. Warzywa zalewamy niewielką ilością bulionu warzywnego i gotujemy(...)tłoczonym na zimno np. z pestek dyni, z orzechów laskowych lub oliwą extra vergine. Można też dodać kleks śmietany. Zupa idealnie smakuje z ziołowymi grzankami, groszkiem ptysiowym, bagietką lub ryżem. Smacznego

Korniszonki
Risotto z groszkiem cukrowym i marchewką 241

30 min Szybki, prosty i dietetyczny przepis na obiad. Risotto z groszkiem cukrowym i marchewką. Mało składników, ale za to jak smacznie. Polecam gorąco! Czas przygotowania

Fit&Fast Kitchen
Gulasz mięsny z pak choi 202

prawa się znudzić. Nieważne jakie mięso użyjemy gulasz mięsny z warzywami zawsze świetnie się komponuje. Z czym podać gulasz mięsny? Przyznam, że moi domownicy najbardziej lubią gulasz z ryżem lub ziemniakami. Ja jednak najbardziej lubię gulasz z kaszą….Ho, ho…Jeszcze kilka lat temu raczej bym się nie podpisała pod jakąkolwiek kaszą. Obecnie smakują mi wszystkie rodzaje kasz(...)mąki ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki masła 500 ml wrzątku lub bulionu mięsnego Podziel mięso na małe kawałki, oprósz mąką i pieprzem. Rozgrzej masło i wrzuć mięso. Smaż aż mięso lekko się zrumieni i przestanie być krwawić. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę, smaż jeszcze przez kilka minut. Wlej bulion lub wrzątek, dopraw solą, przykryj pokrywką

codojedzenia
Kasza bulgur z aromatycznym tofu i suszonymi owocami 140

razem danie z kaszą, użyłam bulgur, ale każda kasza się tu sprawdzi, a nawet ryż. Jest to dosyć nietypowe połączenie wędzonego aromatu ze słodkim smakiem, ale tworzy to naprawdę smaczne połączenie. Nie muszę chyba dodawać, że smakuje również na zimno? Składniki na 4 duże porcje (czyli standardowo, zostanie porcja dla mnie do pracy na kolejny dzień) 2 kostki wędzonego(...)Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju roślinnego i podsmaż na złoto tofu pokrojone w 1 cm kostkę, po czym dodaj do niego cebulę pokrojoną w półplasterki. Smaż razem 3-5 minut. Dodaj przyprawy, wymieszaj i smaż 30 sekund cały czas mieszając (delikatnie). Dorzuć do tego rodzynki i pokrojone morele. Na samym końcu dodaj całą zawartość puszki z mlekiem

greenscarf
Kuskus z warzywami z patelni 214

wielu uważany jest za kaszę, pozyskiwany jest z pszenicy durum. Obecnie coraz częściej gości na stołach Polaków jako dodatek do dań obiadowych. Z powodzeniem może nam zastąpić kaszę gryczaną, ryż czy chociażby ziemniaki. Przygotowanie kuskus jest bardzo szybkie - wystarczy zalać go gorącą wodą i odczekać chwilę. W tym wpisie chciałbym Wam pokazać w jaki sposób przygotować kuskus z warzywami(...)następnie na patelni przesmażamy " warzywa na patelnię ". W międzyczasie wrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus ok. 1-2 cm ponad powierzchnię kaszy. Kaszę, kurczaka dodajemy do podsmażonych warzyw i całość smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy z sałatką z roszponki i kiełek rzodkiewki . Smacznego! Post Kuskus z warzywami z patelni pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak tikka masala 301

byłam, ale mam nadzieję, że pewnego dnia uda mi się obejrzeć kawałek świata i wypróbować oryginalne kuchnie, gdyż uwielbiam jeść. Ja podałam to danie z chlebkami Naan i z ryżem oraz jogurtem naturalnym, od wyboru do koloru Inspirację na to danie zaczerpnęłam od Asi . Składniki: Marynata: • 150 g jogurtu naturalnego • 1 łyżka oliwy • po 1 łyżeczce: startego imbiru, sproszkowanego cynamonu(...)pieprzem, włożyć do miski ze wszystkimi składnikami marynaty, wymieszać i odstawić na minimum 30 minut (choć lepiej na dłużej – kilka godzin lub nawet całą noc do lodówki). Przed smażeniem ocieplić w temperaturze pokojowej. Kurczaka wyjąć z marynaty i papierowymi ręcznikami usunąć jej nadmiar. Mięso zgrillować na patelni grillowej lub obsmażyć na zwykłej patelni z każdej strony po minucie

dom-agi.pl