ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:18/63)

Sałatka śledziowa - wersja dietetyczna z jogurtem 2903

śledzia? – świętokradztwo niesłychane! Rzodkiewka i ogórek? - co za wymysły? A niesłusznie, bo wyjątkowo ciekawie kontrastują one ze słoną rybą.   Składniki na porcję dla 1 żarłocznej osoby - czyli mnie - lub 2 mniej głodnych: 1 płat śledzia solonego z zalewy (100g)   4-5 dużych rzodkiewek (90g)   2 średnie ogórki gruntowe (85g po obraniu) 3 łyżki posiekanego szczypiorku

Grunt to przepis!
SAŁATKA ŚLEDZIOWO - BURACZKOWA 145

Sałatka śledziowa jest nie zastąpiona na większych przyjęciach i świętach. Dzisiaj przygotowałam ją z dodatkiem groszku i buraczków a podałam ją udekorowaną w kształcie ryby(...)SKŁADNIKI :  3 jajka ugotowane na twardo 3 ziemniaki 1 mała cebula 1 marchewka 1 buraczek 1/2 puszki groszku konserwowego 2 puszki śledzia Graal w zalewie olejowej sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu dodatkowo ciemne oliwki, natka pietruszki

Kulinarne Fantazje Marioli
Śledzie w śmietanie. 185

mojego męża połączenie dość kontrowersyjne, dla mnie idealne :) Zdecydowanie bardziej wolę rybę w wersji marynowanej w occie, a nie solonej. To już kwestia gustu :) W dzieciństwie drażnił mnie dodatek cebuli, teraz już tak nie jest. No cóż, z czasem smaki się zmieniają, jednak śledzie z zalewy octowej w dalszym ciągu górą! ;) Polecam. Składniki: 4 płaty śledzi marynowanych w occie(...)cebula 1 opakowanie kwaśnej śmietany 18% świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Śledzie w razie potrzeby oczyścić, pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do miski przełożyć cebulę, ryby i śmietanę. Doprawić pieprzem i delikatnie wymieszać. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinach

zadanie-gotowanie
AROMATYCZNA RYBA W BRZOSKWINIACH 210

ustach i smakuje naprawdę cudownie. I co ważne - jest świetna zarówno na ciepło jak i na zimno. Przekonajcie się sami!:) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 600-800 g filetów z ryby (użyłam dorsza, może to być również morszczuk lub mintaj) 1 puszka brzoskwiń 1 cebula 3 łyżki ketchupu pikantnego oliwa z oliwek lub dobry olej sok z cytryny sól świeżo zmielony(...)łyżek) . Przełóż rybę na talerz.  Na patelnię po rybie dolej jeszcze 1-2 łyżki oleju i wrzuć na nią posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmaż ją przez 1-2 minuty (uważaj, żeby się nie zrumieniła), a następnie dolej około 0,5 puszki soku z brzoskwiń, zamieszaj.  Teraz dodaj do niej odsączone z zalewy i pokrojone w grubą

Słodko-Słony Świat Ilony
Świeży śledź w tempurze 152

prostu nie lubicie karpia i tym podobnych do niego ryb to mam dla Was coś extra! Całkiem niedawno stałam się posiadaczką sporej ilości świeżego śledzia, którego przenigdy nie jadłam w takiej postaci. Tak jak pewnie większość znam jedynie słonego lub mocno tłustego śledzia z zalewy. Postanowiłam pójść w stronę smażonego śledzia, jednak w tempurze. Dzięki temu stał się(...)chrupiący, pikantny i wręcz idealny! Oboje z narzeczonym zakochaliśmy się w tym daniu od razu i uznaliśmy, że jest to świetna przekąska na każdą imprezę i zachwyci nawet niejadka ryb. Myślę, że nada się również na wigilijny stół jako taka odmiana od standardowych świątecznych dań. Składniki (na 15-20 śledzi w tempurze): 7-10 świeżych śledzi bez głowy, oprawionych

Mango Papaja
Estragonowe śledzie z cebulą i papryką. 277

             Na Wigilię nie może zabraknąć śledzia. Robi się na różne sposoby w zalewie octowej, śmietanie, pomidorach itp

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Śledź smażony w zalewie 177

Kolejna porcja świątecznego śledzia już gotowa, śledź smażony w zalewie octowej. Bardzo popularne danie w Szwecji ale i spotykane w niektórych regionach Polski. Szwedzkie

codojedzenia
Polędwica z dorsza pieczona z marchewką i suszonymi pomidorami 165

kiszoną kapustą. Składniki: 700 g polędwicy z dorsza przekrojonej na pół - dwie duże porcje 1 średnia marchewka 2 suszone pomidory 2 plastry cytryny ze skórką 3 łyżeczki oleju z zalewy z suszonych pomidorów (ewentualnie oliwa z oliwek) sól, świeżo zmielony pieprz (jak nie macie pieprzu może być świeżo zmielona czarnuszka) Przygotowanie: Kupiłam duży kawał polędwicy z dorsza(...)folii aluminiowej, w które miałam owinąć dwa kawałki ryby; marchewkę obrałam, starłam na tarce o większych oczkach; na kawałku folii układałam kawałek polędwicy, przyprawiłam solą i pieprzem z obu stron, nałożyłam na wierzch tartą marchewkę, ułożyłam plaster cytryny i po suszonym pomidorze, polałam po 1,5 łyżeczce oleju z zalewy z suszonych pomidorów (lub oliwy); zawinęłam szczelnie

Zasmakuj Kuchni
Najlepsza sałatka z tuńczyka 3200

twardo i odstawiamy do wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z sosu, a kukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można podawać samą lub z chlebem razowym. Tuńczyk to ryba morska zamieszkująca Atlantyk. Korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy

My Chcemy Jeść
Smażone filety śledziowe w sosie ze świeżych pomidorów 160

słoikach. Zalewać wrzącym sosem. Słoiki zakręcić i odstawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Po 3-4 dniach ryby nabierają smaku sosu. Jeśli lubicie śledzie, to może spróbujecie także i takich: Śledzie w suszonych pomidorach Opiekane śledzie marynowane w zalewie octowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryba marynowana 135

Rybka panierowana w cieście naleśnikowo-majonezowym i zamarynowana w lekkiej zalewie octowej. Przygotowuje się ją dzień wcześniej, idealna jest więc na imprezy bo wyjmujemy gotową na stół. Składniki: • 1 kg filetów ryby – u mnie sola • sok z 1 cytryny • sól, biały pieprz Panierka • 3 jajka • 3 łyżki majonezu

To co kocham
ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU 887

być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi   Składniki: 1/2 kg sledzi puszka groszku zielonego 1 jabłko 1 cebula 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI  wody Wykonanie: Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 224

zioła – możecie odłożyć kilka listków czy gałązek do dekoracji. Drobniutko siekamy kapary wyłowione z zalewy i jajka ugotowane na twardo. Wszystko razem przekładamy do miski z twarożkiem, musztardą, sokiem z cytryny i majonezem, dokładnie mieszamy, dopieprzamy. Solenie zazwyczaj nie jest już potrzebne bo i ryba, i twaróg i kapary bywają słone – spróbujcie, i tylko jeśli paście tego potrzeba – dosólcie(...)odcieku) 1 opakowanie twarożku kanapkowego (150g) 1 mała szalotka lub 1/3 czerwonej cebulki 2 jajka M ugotowane na twardo 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka drobnych kaparów z zalewy 2 płaskie łyżki majonezu 3-4 gałązki grubego szczypioru 1 pełna łyżka siekanego kopru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy Dijon pieprz Zapisz

Karo in the Kitchen
Pieczony dorsz w śródziemnomorskim stylu - w dwóch odsłonach! 308

Bardzo lubimy ryby, wręcz je uwielbiamy. Moglibyśmy jeść je codziennie! Dziś przestawiamy przepis na szybki obiad. Zapiekana ryba z panierką, a w niej ... same pyszności! Oliwki, czosnek, natka pietruszki, ser! Jest chrupiąco i soczyście! A to lubimy :)  Składniki: 2 kawałki dorsza atlantyckiego, 3-4 łyżki bułki tartej, 3-4 suszonych pomidorów w zalewie, 1 ząbek czosnku(...)Dobrze wymieszać i dodać oliwę z oliwek - kilka łyżek. Rybkę wyłożyć na blaszkę lub naczynie żaroodporne, powstałą panierkę umieścić na rybie, lekko docisnąć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut, w zależności od grubości ryby! Panierka musi się zrumienić.  Najlepiej podawać ze świeżymi warzywami i/lub pieczonymi ziemniaczkami! Druga propozycja! Jeśli zamiast pomidorów dodamy

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania