ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:55/236)

Kotleciki z soczewicy tuńczyka i fety 162

Soczewica coraz częściej jest wykorzystywana jako bogaty w białko zamiennik mięsa. W połączeniu z tuńczykiem i fetą jest smaczną alternatywą także dla piątkowej panierowanej ryby. Kotleciki z soczewicy podane z sosem grzybowym albo czosnkowo-jogurtowym to szybki sposób na smaczny obiad. Składniki na 12 kotlecików: 100 g soczewicy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g sera feta

Trzeci talerz
Twarogowa pasta kanapkowa z wędzonym łososiem i papryką 147

Prosty przepis na smaczną pastę do kanapek. Może być atrakcją śniadania lub kolacji, a podany na krakersach lub kawałkach pumpernikla  przekąską niewielkiego przyjęcia. Lubię fantazje

Smaki Ewy
Sos bearneński 128

Zastosowanie : Głównie do ryb. Składniki 2 posiekane szalotki 2 łyżeczki estragonu 2 żółtka 120 g masła Sól i pieprz 1/3 szklanki octu winnego Przygotowanie Szalotkę

R'n'G Kitchen
Tortilki ziemniaczane z boczkiem i pieczarkami 380

razu do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut, posypujemy serem, zapiekamy dalsze 5 minut. 5. Podajemy gorące, jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa czy ryby. Według mnie najlepiej smakują z sosem zaziki, ale możemy podać z czym lubimy - pasuje tu prawie każdy sos: paprykowy, pomidorowy, chili, BBQ, jogurtowy... Koniecznie wypróbujcie

Kuchnia Prezydentowej
Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem 205

możemy wydłużyć czas zapiekania. *kremowa baza do jasnych sosów WINIARY jest rewelacyjna, jedna torebka daje wiele możliwości. Możemy przygotować sosy o różnych smakach: musztardowy, chrzanowy, beszamelowy. Sosy świetnie komponują się z mięsem, rybami, czy też warzywami. POLECAM.   The post Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią 142

Pieczone pomidory mogą być przystawką, śniadaniem, kolacją dodatkiem do większych dań głównych w tym mięs i ryb, ale także mogą być składnikiem sosów czy musów do tart. Zamiast kupować gotowe przeciery pomidorowe do zup, możemy w jeden wieczór upiec pomidory i na następny dzień mamy pyszny przecier do sosu bolońskiego, czy podstawę sosu do domowej pizzy. Lista inspiracji

KreatywnePiny
Słownik kulinarny: Pomidory cherry 115

pomidorów cherry zaliczamy pomidory: cherry, piccolo, sycylijskie piccolo, cherry gałązka, cherry sycylijskie, cherry śliwkowe, śliwkowe mini, cherry mix Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: sosów, sałatek, makaronów, zapiekanek, krewetek, zakąsek, ryb, pizzy, kanapek, mięs i marynat Źródło: MAKRO Cash & Carry

WojnaNaSmaki.pl
Śledzie w sosie ogrodowym 184

Śledzie w sosie ogrodowym. Szybkie i proste danie. Ja przygotowując je niestety nie miałam szczypiorku, więc mój ogrodowy sos jest jakby ubogi, ale i

Jadło i czytadło
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 180

Kolejna smaczna,szybka i łatwa w przygotowaniu pasta. Pasuje zarówno na śniadanie jak i kolację. W okresie świątecznym faszeruję nią jajka na twardo i podaje na

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta twarogowa z rybą w oleju i cebulką dymką. Pyszne smarowidło do pieczywa. 167

Chyba już pisałam, że pasty i wszelkiego rodzaju smarowidła do pieczywa cieszą się u mnie w domu wielkim powodzeniem. Jest u mnie na blogu już ich

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta z wędzonych brzuszków łososia. Pasta łososiowa na kanapki. 306

Kolejna szybka i bardzo smaczna pasta do smarowania pieczywa. A przy tym bardzo zdrowa, brzuszki z łososia jak i sam łosoś zawierają bardzo cenne dla naszego

Kuchnia z widokiem na ogród
Ryba po grecku 222

Bardzo lubimy ryby, dlatego też przynajmniej raz w tygodniu staram się je przygotowywać. Ryba po grecku nie jest trudna do przygotowania ale bardzo smaczna i

Krakowskie smaki Ani
Wrapy z łososiem 193

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś zapraszam was na pyszne i bardzo zdrowe wrapy z łososiem i warzywami. Zrobione są z domowych

Marta Gotuje
Warzywna zapiekanka 152

ziołami.Zapiekam 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 st. C, wyjmuję posypuję serem i zapiekam jeszcze 15 – 20 min w 200 st. Wybornie smakuje z sosem czosnkowym z jogurtu. Do mięsa, ryby lub jako samodzielne danie

pieprzny smaczek
Szkoła Gotowanie 156

książką dla osób zaczynających swoją przygodę z gotowaniem.  Książkę można kupić tutaj.    Książka jest podzielona na 10 działów: poradnik; zupy i potrawy jednogarnkowe;sosy i dipy; sałaty i sałatki; ryby i owoce morze; mięso; potrawy z jaj; warzywa; ziemniaki; ryż i potrawy z mąki; oraz słodkie potrawy i desery. W każdej części znajdziemy poradnik, składający

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania