ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:64/236)

Pieczony pstrąg z muślinowym sosem oraz zielona sałatka ze szparagów i fasolki z pistacjowo-szałwiowym pesto 143

uzyskania piany. Do piany wlewać powoli masło dalej ubijając, aż uzyskamy gęsty sos. Zdjąć z ognia. Trochę ostudzić. Kremówkę ubić mikserem do uzyskania puszystej masy. Powoli wmieszać ją w sos. Podawać od razu z upieczonym pstrągiem i sałatką.Zielona sałatka ze szparagów i fasolki:2 pęczki szparagów400 g zielonej fasolki szparagowej100 g obranych pistacjigarść listków świeżej szałwii75 ml oliwy(...)fasolkę umyć i obrać. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Przygotować pesto z pistacji, szałwii, oliwy z oliwek i octu. Polać nim ugotowane szparagi i fasolkę. Podawać z rybą. Smacznego

Food Square
Sum cytrynowo-pomarańczowy pieczony, z ziemniaczkami 179

bardzo bogate w łatwo przyswajalne, pełnowartościowe białko, a także witaminę A. Mięso suma przypomina nieco w smaku cielęcinę. Dodatkowo nie posiada ono ości. Sprawia to, że cenią je smakosze ryb – kto raz go spróbował, na pewno do niego wróci.Skóra suma nie posiada łusek, co ułatwia jego oporządzanie i skraca czas pracy przy przygotowywaniu potrawy.I ja sobie tego suma posatnowiłam(...)oraz pieprzem czerwonym. Ułóż na wierzchu suma.Posyp całośc świeżo mielonym pieprzem prosto z młynka. Dodaj resztę pietruszki, posyp sumakiem.Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny. Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek. Powstanie sos podczas duszenia, który nie odparuje,ale cały sum tym nasiąknie, dając nam dużo zdrowia!Tak przypawiona rybę, zawiń w papier, można

Z Kuchni Do Kuchni
Delikatny morszczuk z parowaru 249

obciążające żołądka. Sięgnęłam w głąb szafki i wyciągnęłam parowar, który był używany może z pół roku temu. To zestawienie przypraw, które znajduję się ppniżej, używam do każdego typu ryb. Jeżeli ktoś lubi pikantne smaki można dorzucić chili. Na drugim talerzu znalazła się świeżo złowiona troć, sezon rozpoczął się początkiem stycznia. Do tego podałam biały ryż, który musi być gotowany(...)również z parowaru, czas dla niej to 20 minut. Nie myślcie tylko sobie, że moim postanowieniem noworocznym jest przejście na dietę :P. Do ryżu podałam sos czosnkowy, żeby ilość kalorii podwyższyć :)Składniki, 1 porcja ryby:1 filet z morszczuka1 duży ząbek czosnku1 łyżeczka posiekanej natki pietruszkikilka kropel soku z cytryny1 łyżeczka oliwy z oliwek0,5 pół łyżeczki ulubionej przyprawy

cooklife
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 291

łososiem -  Kliknij po przepis.  23. Frykasy -  Kliknij po przepis.  24. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  26. Sos tatarski -  Kliknij po przepis.  27. Sos koperkowy -  Kliknij po przepis.  28. Ostry sos -  Kliknij po przepis. 29. Sos majonezowo czosnkowy

W kuchni u Moniki
Karp po genewsku 103

warzywa, zioła i przyprawy. Karpia polałem winem, posoliłem, przykryłem folią aluminiową. Formę umieściłem na środkowym poziomie piekarnika, piekłem 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Rybę wyjąłem z piekarnika, przykryłem, aby nie wystygła. Sos z pieczenia przecedziłem przez gęste sito, zagotowałem. Dodałem resztę masła wymieszanego z mąką, zagotowałem jeszcze raz, cały czas mieszałem. Polałem karpia sosem

R'n'G Kitchen
Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki 179

Teriyaki to metoda przygotowywania jedzenia, która powstała w Japonii. Technika ta polega na marynowaniu mięs i ryb w specjalnej zalewie, która składa się z sosu sojowego, słodkiego miodu i aromatycznego imbiru. Oto przepis na kurczaka marynowanego w tym ciekawym sosie, który w towarzystwie warzyw podbije niejedno podniebienie. Składniki 250 g piersi z kurczaka 200 g zielonej fasolki szparagowej

My Chcemy Jeść
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 128

wszystko mieszając, aby składniki dobrze się połączyły. Odstawić do wystygnięcia. Filety ze śledzia odcedzić z wody, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę układać w szklanym naczyniu, na przemian z sosem. Odstawić do lodówki, żeby się "przegryzły

Kuchnia w opałach
Ryba z warzywami sezonowymi według Pascala 162

koncentrat. Smażymy od czasu do czasu mieszając. Gdy pomidory się rozpadną wlewamy pól szklanki wody. Do rondla wkładamy ryby i dusimy je ok 20 minut, od czasu do czasu mieszając - aż ryba całkowicie się ,,zetnie", wtedy wyjmujemy je z sosu pomidorowego i odstawiamy. Do sosu pomidorowego dolewamy pół litra wody i wrzucamy resztę warzyw. Dusimy często mieszając. Gdy marchewka

sierotka maRysia w kuchni
SZASZŁYKI Z PIERSI KURCZAKA 144

smażę na grillowej patelni. Piersi z kurczaka można podawać z sosem typu tzatziki: jogurt grecki,kiszony ogórek,czosnek,koperek,ser feta,pieprz. Składniki miksujemy. Sos idealnie pasuje do pieczonych mięs a także ryb. Smacznego

potrawyregionalne
Sałatka z grillowanych batatów, paprykii i cukiniii z kiełkami brokułu 158

schłodzić. Sałatę i listki szpinaku dokładnie umyć. Sałatę rozdzielić na listki, wraz ze szpinakiem ułożyć na talerzu lub salaterce. Wyłożyć grillowane warzywa, polać sosem i posypać kiełkami. Podawać do grillowanych mięs, ryb lub samodzielnie

Czerwień i błękit
Odkrywamy kalifornijskie wina II 147

otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie

królestwo garów
Rolex :) 129

zarówno nowoczesny styl gotowania z angielskimi, arabskimi oraz indyjskimi wpływami. Wiele tradycyjnych dań zawiera różne warzywa, ziemniaki, banany i innne tropikalne owoce oraz świeże ryby, mięso. Główne dania zwykle opierają się na sosach i gulaszach na bazie orzeszków ziemnych, fasoli lub mięsa. Jako dodatek używa się często ugali (papka z mąki kukurydzianej) lub matooke (gotowane i gniecione zielone banany

noteskulinarnyfiga
Ryba w sosie pomidorowym, czyli sałatka wg Babci Jańci 357

jajka razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na 3 cm kawałki, maczamy w powstałym cieście i smażymy na złoty kolor. Wystudzoną rybę układamy warstwami w salaterce, polewając każdą warstwę sosem. Podajemy na zimno. Smacznego

Miksturownik
Ryba w cieście 191

jajka-2 łyżki oleju-pieprz ziołowy-warzywko-0,5 cebuli-1 dkg drożdży-0,5 łyżeczki cukru-1 łyżka wody   Rybę z obu stron posypujemy przyprawą do ryb i skrapiamy olejem.Odstawiamy na 1 godzinę.   W tym czasie przygotowujemy ciasto.W szklance rozcieramy drożdże z cukrem i łyżką ciepłej wody.Nie muszą rosnąć.   Do miski wsypujemy(...)stron rybę.   Ryba na patelni musi być w ostępach, ponieważ ciasto urośnie.Polewamy wszystkie filety częścią ciasta tak, aby spłynęło na patelnię i czekamy chwilę,aby się zapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę.   Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.   Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania