ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:110/125)

Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 215

Na ogół staram się unikać żywności puszkowanej. Nie mam tu nawet na myśli gotowych dań czy mięsnych lub rybnych wieloskładnikowych konserw – tych nie jadam w ogóle

Even Better Food
Śledzie po kaszubsku przepis 132

Śledzie po kaszubsku Sprawdzony przepis na śledzie po kaszubsku w pysznym lekko kwaśnym sosie pomidorowym z podsmażoną cebulką i suszoną śliwką. Śledź po kaszubsku to klasyczna

Kuchnia Na Wypasie
Tatar – klasyczny befsztyk tatarski z sardynką i włoskimi dodatkami 292

jestem fanem zabijania smaku mięsa, tylko jego podkreślania. Ta ilość dodatków zawartych w przepisie idealnie współgra z befsztykiem swoją kwaśnością, słonością i słodyczą. A dodane do tatara wędzona ryba, suszone pomidory i tarty parmezan budują piąty smak – czyli umami. Dla mnie to niebo na talerzu. Ostatnio kupujemy gotowe mięso z przeznaczeniem na befsztyk – jest już drobno zmielone, zapakowane próżniowo(...)SKŁADNIKI 2 porcje mielonego mięsa wołowego po 200g (u mnie tatar Beef Master) 2 ultraświeże jajka M lub L 1 mała puszka sardynek w oleju 1 łyżeczka kaparów z zalewy 3-4 pomidory suszone z oliwy 4-5 grzybków marynowanych w occie, u mnie podgrzybki 2 cebulki szalotki 2 ogórki kiszone średniej wielkości 5 małych korniszonków (wielkości damskiego małego

Karo in the Kitchen
Bez owijania...w kapustę! GOŁĄBKI INACZEJ. 217

Kłamstwo. Czym właściwie jest takie "kłamstwo"?Wiadomo, świadomym mówieniem nieprawdy, fałszem, niezgodą zrzeczywistym stanem rzeczy, owijaniem w bawełnę, kolorowaniemfaktów, zatajaniem, bla, bla bla...Wszyscy wiedzą.I

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA LEŚNY MECH Z TUŃCZYKIEM (keto, redukcja) 87

Oceń ten przepis Sałatka leśny mech z tuńczykiem to mój autorski przepis, który niewątpliwie skradnie serce niejednej osoby! Znakomicie wygląda, dzięki czemu doskonale sprawdza się podczas

Ola la LCHF
Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami na kanapki 154

było to trudne bo jakoś nigdy za mięsem nie przepadałam, lubiłam je jeść okazyjnie, wtedy też poświęcałam dużo czasu na jego przygotowanie, ale zdecydowanie lepiej się czuje kiedy jem ryby, nie obciążam mojego przewodu pokarmowego. A po drugie no cóż kupno dobrej jakości mięsa w dzisiejszych czasach nie jest łatwe, ale czasami przy dużych staraniach mi się udaje(...)zanim zrobisz kolejnego tosta z żółtym serem spojrzysz na skład. Zostawiam Ci przepis na pyszną pastę rybną! PASTA RYBNA Z TUŃCZYKIEM I SARDYNKAMI - 1 puszka tuńczyka ( u mnie w zalewie) - 1 puszka sardynek - 3- 4 łyżki białego sera - 4 jaja - 1-2 łyżki majonezu wedle uznania - 1 łyżka jogurtu greckiego - pieprz świeżo mielony - 4 łyżki kaparów - kiełki rzodkiewki

SMYKWKUCHNI
Wiosenna sałatka z tuńczyka i awokado w domowych bułkach. 177

Brak pomysłu na obiad, śniadanie czy kolację? Zdarza się. Też tak czasami mam. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z pyszną propozycją, która doskonale sprawdzi się i

Izabelawkuchni
Sałatka z kuskus, selerem i szynką 369

Zazwyczaj na każde przyjęcie przygotowujemy „jakąś” sałatkę. Bardzo często jest to tradycyjna sałatka warzywna, warto jednak zaskoczyć czymś naszych gości i przygotować jakąś inną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
3 pomysły na… pasty do pieczywa 142

Dzisiaj na tapecie będą pasty do pieczywa. Wszyscy bardzo je lubimy, ale często ograniczamy się do tej tradycyjnej, jajecznej ze szczypiorkiem lub do pasty z tuńczyka

Analiza Smaku
Ciecierzyca jak gotować szybko 78

możliwość regulacji temperatury. Przygotowanie Ciecierzycy do Szybkiego Gotowania Wszystko zaczyna się od odpowiedniego przygotowania ciecierzycy. Jeśli używasz ciecierzycy z puszki, dokładnie ją opłucz, aby pozbyć się nadmiaru soli lub zalewy. Jeśli natomiast decydujesz się na suchą ciecierzycę, konieczne będzie namoczenie jej przez noc, co pozwoli skrócić czas gotowania. Pamiętaj o odcedzeniu i opłukaniu ciecierzycy przed umieszczeniem jej w parowarze(...)elementor-widget-video{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)} Poznaj inne artykuły: Ciecierzyca jak gotować szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Soczewica zielona jak gotować ? Fasolka

Podstawy Gotowania
Pan bagnat – kanapka nicejska nadziewana sałatką z tuńczykiem 268

wolno do pan bagnat używać majonezu, ogórków, kukurydzy i jakichkolwiek sałat! Pierwotnie szykowana była z samymi sardelami (anchois) – były one znacznie tańsze niż tuńczyk. Dzisiaj to tuńczyk jest tańszą rybą, a anchois (albo tapenadę przygotowaną z oliwek i anchois) dodaje się jedynie dla wzmocnienia jego smaku. W oryginale pan bagnat wykorzystuje czerstwe pieczywo – warzywa, sos, ocet i oliwa mają(...)100g serc karczochów, marynowanych w oleju, ze słoika 2 jajka M ugotowane na twardo 2 małe cebulki szalotki ½ małej, czerwonej papryki 10 czarnych oliwek 1 łyżka drobnych kaparów z zalewy 2 łyżki natki pietruszki 10-12 listków bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy   SOS WINEGRET 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 4 łyżki oliwy z oliwek

Karo in the Kitchen
Makaron razowy z tuńczykiem, groszkiem i suszonymi pomidorami 64

Wpis trochę nieplanowany, dość wyjątkowy. Powinnam już dziś publikować przepisy świąteczne, ale postanowiłam przemycić Wam jeszcze coś innego. I nie, to nie jest wpis sponsorowany. Parę

Kardamonovy
Makaron razowy z tuńczykiem, groszkiem i suszonymi pomidorami 71

Wpis trochę nieplanowany, dość wyjątkowy. Powinnam już dziś publikować przepisy świąteczne, ale postanowiłam przemycić Wam jeszcze coś innego. I nie, to nie jest wpis sponsorowany. Parę

Kardamonovy
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 124

Chile. Długa linia brzegowa oraz czyste wody powodują że Chile jest potęgą w rybołówstwie, szczególnie w produkcji pstrąga i łososia. Zimny prąd Humbolta opływający wybrzeże sprzyja występowaniu wielu gatunków ryb: anchois, makrele, sardynki, ostroboki, krewetki, mątwy, kałamarnice, miętusy, jeżowce, morszczuki, małże czy słuchotki to tylko niewielka część tego z czego słynie Chile. W południowej części kraju w sprzyjającym wilgotnym klimacie(...)rejonu Chiloe) – owoce morza, mięso, ziemniaki, kiełbasy i warzywa duszone tradycyjnie w dole przygotowanym w ziemi, wyłożonym liśćmi i rozgrzanymi kamieniami 6 - Sopaipillas pasadas: placki sopaipillas w zalewie z nierafinowanego cukru, pomarańczy i cynamonu, danie na chłodne zimowe dni 7 - Borgoña: koktail z czerwonego wina, truskawek i cukru

królestwo garów
5 obiadów za 10 zł każdy 121

jest taka, że ceny poszły w górę. Najbardziej podrożały warzywa – tu wzrosty są naprawdę spore. Podobnie jest z owocami. Mięso trzyma tę samą cenę. Droższe są za to ryby. Gdyby człowiek poprzestał na jedzeniu schabowego i pulpetów, to dałby radę utrzymać rachunki w ryzach. Przepisy ciut bardziej ekstrawaganckie, jak pieczona kapusta już napędzają koszty. Wiemy, że zmieszczenie się(...)mąki chlebowej (około 80 g) 1,5 zł ½ szklanki soczewicy 1 zł Dodatki 2 szklanki passaty pomidorowej 7 zł Sok z połowy cytryny 1 zł 2 suszone pomidory z zalewy 2 łyżki musztardy Dijon (może być delikatesowa, sarepska) 2 łyżki octu jabłkowego (lub winnego, albo soku z cytryny 2 łyżki miodu Olej Przyprawy ½ łyżeczki tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki

Niedzielny kucharz