Po powrocie z pracy myślimy wyłącznie o smacznym i pożywnym obiedzie i takim które zrobi się na jednej dużej patelni . Takie jest właśnie risotto. Wariacji
Wanilia i KardamonSuszona cieciorka wymaga namoczenia przez około 8 godzin przed gotowaniem, aby zmiękła. Jeśli wybierzesz konserwowaną, upewnij się, że opłukasz ją pod bieżącą wodą, aby pozbyć się nadmiaru soli lub zalewy. Szybkie i Smaczne Przepisy z Cieciorką Cieciorka w Sosie Pomidorowym Składniki: 1 puszka ciecierzycy, odcedzona 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, przeciśnięte Przyprawy: sól(...)smażyć steki? Batat jak gotować ? Jak smażyć jabłka? Kasza sorgo jak gotować ? Jak usmażyć boczek ? Kasza owsiana jak gotować ? Ciecierzyca jak gotować szybko Jak gotować w parowarze ? Grenadier ryba jak smażyć mrożona biała kiełbasa jak gotować Kiszka ziemniaczana jak smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj
Podstawy GotowaniaPyszna słodka brzoskwinia, słony śledź i ugotowane ziemniaczki i tyle i aż tyle, bo to w zupełności wystarczy. Sałatka ze śledziem ziemniakami i brzoskwinią to nie
globuskulinarnyRolada buraczkowa ze śledziami to moje tegoroczne odkrycie. Połączenie buraków i śledzi jest bardzo popularne dlaczego więc nie zestawić tego w nieco inny, bardziej elegancki sposób
Pieguskowa KuchniaDzisiaj mam dla Was przepis na koreczki śledziowe , które świetnie sprawdzają się jako zimna przekąska na wszelakich przyjęciach. Ta przekąska nie jest za bardzo wyszukana, a
MeCooksŚledzie muszą być przede wszystkim dobrej jakości – nie za bardzo żółte, ponieważ może to świadczyć o tym, że nie są zbyt świeże. Warto też z pewnością przyjrzeć się zalewie w której są zanurzone, nie może być zbyt mętna. Śledzie o mięsie nienaturalnie białym oczywiście też nie są dobrym rozwiązaniem, ponieważ może być tak, że są wybielane chemicznie(...)jest dużo mniej słony, ma krótszy termin przydatności do spożycia, trzeba go praktycznie spożywać na bieżąco, przez to jest dużo bardziej mniej praktyczny. W Polsce nie dostaniemy jednak takiej ryby. To co kupujemy w sklepie to po prostu zwykły śledź który nie ma prawa nazywać się matiasem, często natomiast nazywany jest a’la matias i wszyscy dobrze wiedzą co ukrywa
Ania gotujeOstatnio, jak nigdy, mam fazę na zupy. Mogłabym je jeść na okrągło, co faktycznie w moim przypadku nie jest zbyt często spotykanym zjawiskiem Aby zaspokoić potrzebę
Smaki Na TalerzuJuż za kilka dni Andrzejki a zaraz po tym święta i Sylwester-postanowiłam więc zebrać w jeden post wszystkie przepisy z mojego bloga na uwielbiane
Swojskie jedzonkoSardynki i tuńczyk na pizzy? A dlaczego nie! Miałam ochotę, dodałam i smak zaskoczył nas bardzo pozytywnie. Sardynki w sosie paprykowym dały fajny posmak papryki. Dziecko
Blondynka GotujeOkrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym
Karo in the KitchenTę zapiekankę z cukinią właściwie można nazwać lazanią bo płaty cukinii pełnią tu funkcje makaronu, przełożonego tuńczykiem, kaparami, chrupiącą bułką i mozzarellą oraz sosem beszamelowym. Taka
Smaczny zeszytDobry wieczór Kochani. Piękna niedziela powoli mija. Podgryzam Dobrodzieja Orkiszowego i nie mogę się oderwać. Upiekłam 100 % naturalny , bezstresowy chleb z gotowej mieszanki od Naturalnie
Z Kuchni Do Kuchniprzez praskę oraz koperek i odrobinę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Z łososia usuwamy skórę, a następnie kroimy w większą kostkę. Umieszczamy w misce z marynatą i obtaczamy w niej rybę. Miskę zakrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. (ja oczywiście o tym zapomniałam i przypaliły się). Cytrynę dokładnie(...)mini mozzarelli ok. 10 pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek sól rozmaryn sos balsamiczny posiekany szczypiorek Wykonanie: Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na pół. kuleczki mozzarelli odsączamy z zalewy i również kroimy na pół. Pieczarki obieramy, myjemy i dokładnie osuszamy. W każdej pieczarce umieszczamy po dwie po trzy połówki pomidorków i trzy połówki mozzarelli, ułożone na przemian. Wierzch lekko skrapiamy
Kuchnia MagdaLeny