ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:109/125)

Śledzie ze skorzonerą 155

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Śledzie w sosie musztardowym 321

Składniki : 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu 250 g śmietany 12 % 3 łyżki majonezu 2

kulinarnyswiatdomi
Smażone filety śledziowe 217

Śledź przez wielu z nas uważany jest za rybę wykorzystywaną tylko do przygotowania przystawki na przyjęcie. To bardzo błędne pojęcie, jest to ryba trochę zapomniana i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada jarmużowa z tuńczykiem 179

Z ogródkowych warzyw w gruncie zostały jeszcze jarmuż, kapusty toskańskie i pietruszka naciowa. Inne mróz ściął :( Po świątecznym objadaniu się głównie słodkościami, pomyślałam o przekąsce wytrawnej

Weekendy w domu i ogrodzie
Ośmiornica z ziemniakami i kaparami 136

Ośmiornica podana z ziemniakami to tradycyjna hiszpańska przystawka, znana także jako sałatka galicyjska / ośmiornica po galicyjsku (pulpo a la gallega). To wyjątkowo prosta receptura. Idealnie sprawdza

Poezja smaku
Sałatka z tuńczykiem i jajkami 104

         Sałatka z tuńczykiem i jajkami, sprawdzony przepis na pyszną sałatkę z prostych składników. Idealny zestaw na świąteczny stół, rodzinne spotkania, kolację

Dieta moja pasja
Naleśnikowe wrapy 153

Takie warpy mogą być podane jako danie obiadowe lub kolacje. Dodatek świeżego koperku do ciasta sprawia, że są aromatyczne i wytrawnie smakują. Zrobiłam w

Kulinarne przemyslenia
Pulki ze śledziem 256

Pulki ze śledziem Jak się mieszka na Kaszubach , to w piątki je się pulki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Marokańskie burgery z ciecierzycy i pieczonej marchewki 190

Nawet myśleli, że mięso jest w quesadilli i moich burgerach ;) Myślę, że to wystarczająca rekomendacja dla tego przepisu. Spróbuj także: burgery z bakłażanem w orzechowej panierce pity z rybą i surówką po marokańsku burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną cebulką Kotlety z ciecierzycy i pieczonej marchewki to przepis uniwersalny, który robiłam już w różnych wersjach smakowych (np. indyjskiej(...)wszystkie przyprawy (kolendrę, kmin, imbir i ras el hanout) i przesmaż je z warzywami przez 1 minutę. Zdejmij patelnię z ognia.  Do miski wrzuć połowę ciecierzycy odsączonej z zalewy, połowę marchewki i całą cebulę z czosnkiem i przyprawami. Przy pomocy ręcznego blendera zmiksuj wszystko na gładką pastę. Teraz dodaj pozostała ciecierzycę i marchewkę oraz orzechy i ponownie zmiksuj

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos z marynowanego zielonego pieprzu. Klasyczny francuski sos do steków 363

kroku, tak żeby wyszedł już zawsze i każdemu – bez rozwarstwiania, bez grudek – gładki i kremowy. Mocny i wyrazisty sos nie tylko do steków i frytek, ale i do ryb: łososia czy tuńczyka , do jagnięciny, baraniny i do drobiu. Musicie go umieć! Sos z marynowanego pieprzu należy do sosów kremowych. Przy tego typu sosach bardzo ważna jest kolejność i określony moment(...)Dodajemy do tłuszczu z cebulką i pieprzem mąkę, dokładnie mieszamy – potrzebna nam jasna zasmażka, smażymy mąkę kilkanaście sekund. Wlewamy na patelnię, stale mieszając jej zawartość, naszykowany wcześniej bulion i zalewę z pieprzu. Gotujemy całość na małym ogniu, aż sos widocznie zgęstnieje.   Wlewamy na patelnię śmietankę i pozostałe masło, całość bardzo dokładnie mieszamy, próbujemy – dosalamy i dopieprzamy mielonym pieprzem. Gotujemy

Karo in the Kitchen
Wegetariański paprykarz z kaszą jaglaną 23

tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta(...)koniec dodajemy wszystkie rodzaje papryk i znowu chwilę smażymy. Wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dorzucamy pomidory z zalewą, ocet, sól i pieprz. Gotujemy bez przykrycia do redukcji płynów (nie odparowujcie wszystkiego maksymalnie, kasza wchłonie jeszcze trochę tych dobroci), często mieszamy. Pod koniec wrzucamy ugotowaną kaszę, poszatkowany koperek, jeszcze

Kardamonovy
Kiszona papryka chili 71

rondelku zagotuj wodę z solą i cukrem. Kiedy sól i cukier się rozpuszczą, wyłącz płomień i odstaw zalewę do przestudzenia. Powinna mieć temperaturę pokojową. 2. Papryczki umyj, odkrój zielone części. Jeśli kisisz papryczki w całości to ponacinaj każdą w kilkunastu miejscach, aby zalewa mogła dostać się do środka.  Zalej papryczki solanką. 3. Przełóż papryczki do słoika lub pojemnika(...)przede wszystkim bogactwo sezonowych warzyw przyrządzanych na setki sposobów, aromatycznych ziół, pożywnych zup, jak słynny na całym świecie barszcz, chleby na zakwasie, pierogi,wspaniałe ciasta i oczywiście mięsa i ryby. I właśnie takie  dania znajdziecie w tej książce. Spodobał Ci się przepis na kiszoną paprykę chili ? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz. Udostępnij ten przepis w mediach społecznościowych

Cztery Fajery
Piccata z piersi kurczaka – obiad w 30 minut 252

zdjęcia nie patrzeć – wszystko się zgadza, prawda? ;) Cytryna, masło i kapary to podstawa tego dania we Włoszech. Mięso? Cieniutkie kotlety cielęce, wieprzowe (schab) lub drobiowe (kurczak, indyk) albo… mięso ryb (pamiętacie o poisson meuniere ?). To najprostszy i najszybszy sposób na kotlety. A masło z przyprawami, cytryną i kaparami tylko podkreślają ich smak. Tutaj zamknęłam i zaokrągliłam te smaki sosem – kremowym(...)150ml śmietanki 30% tłuszczu albo mleka (w wersji FIT), lub oba wymieszane pół na pół 300ml rosołu drobiowego 35-40g startego parmezanu 2 łyżki stołowe drobnych kaparów z zalewy 4-5 cieniutkich plasterków cytryny, ze skórką 1 pełna łyżeczka skrobi + 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz

Karo in the Kitchen
Niedzielny obiad w stylu świątecznym z niemieckim winem 133

oczyszczonych pieczarek – zostawiamy kilka kilka kapeluszy do dekoracji pół kilo podgrzybków – mogą być mrożone 2 łyżki masła łyżka cukru 2 ząbki czosnku posiekane puszka ciecierzycy odsączona z zalewy 2 twarde pierniczki (np. starte na tarce katarzynki lub piernik gastrononiczny) do dekoracji 2 średnie cebule drobno posiekane 4 łyżki sosu sojowego ocet balsamiczny por Olej do głębokiego smażenia(...)wiaderku (na sernik) łyżeczka żelatyny rozpuszczona w gorącej wodzie 50 ml śmietany tłustej 36% 2 łyżki chrzanu pół łyżeczki miodu szczypta soli Przepis na mus chrzanowy do polania ryby Mieszamy ser z chrzanem, śmietaną i ostudzoną rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Doprawiamy solą i miodem i wkładamy na stężenie do lodówki Pęczak z suszonymi owocami cebula drobno pokrojona kostka masła

Ugotowane pozamiatane