Ostatnio, jak nigdy, mam fazę na zupy. Mogłabym je jeść na okrągło, co faktycznie w moim przypadku nie jest zbyt często spotykanym zjawiskiem Aby zaspokoić potrzebę czy zachciankę na zupę, zrobiłam prostą zupę z marchewką, papryką, kukurydzą, cebulą i ziemniakami i dołożyłam do niej pod koniec gotowania pokrojonego na kawałki łososia. Do tego dużo zieleniny w postaci posiekanej natki i dymki. Wyszło pysznie, sycąco i zdrowo. Kiedy patrzę na listę składników wydaje się, że zupa jest wymagająca, pracochłonna i... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...