Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenWitajcie w Nowym Roku 2017 ! Przed Nami nowe wyzwania... Chciałabym Wam życzyć zdrowia bo ono jest najważniejsze, ale też szczęścia, radości, miłości i aby ten rok
Kuchnia MagdaLenyPiękna sałatka z małymi krakersami, selerem konserwowym oraz tuńczykiem z puszki, serem i jajkiem. Jeśli szukasz odpowiedniego przepisu i zastanawiasz się: Jaką sałatkę podać na Sylwestra
Kuchnia Na WypasieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenUwielbiam gotować i improwizować nigdy ściśle nie trzymam się żadnego przepisu , wolę do każdego dołożyć swoje trzy grosze , czasem jest to przyprawa a czasem składniki
Wanilia i KardamonKiedyś uważałam, że zrobienie sushi to trudne i czasochłonne zajęcie, więc chęci do tego zbierałam... z pół roku jak nie dłużej. I uwierzcie "nie
Di gotujewarzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można(...)koniec dodajemy wszystkie rodzaje papryk i znowu chwilę smażymy. Wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dorzucamy pomidory z zalewą, ocet, sól i pieprz. Gotujemy bez przykrycia do redukcji płynów (nie odparowujcie wszystkiego maksymalnie, kasza wchłonie jeszcze trochę tych dobroci), często mieszamy. Pod koniec wrzucamy ugotowaną kaszę, poszatkowany koperek, jeszcze
KardamonovySkładniki : 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula szklanka wody 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka cukru 2 łyżki suszonych jagód Goji ½ średniego jabłka 5
kulinarnyswiatdomimleczkiem kokosowym. Lubicie curry? Ja uwielbiam, u Nas latem jest minimum raz w tygodniu, a zima i jesienią 3-4 razy, robię tą potrawę na sto różnych sposobów, z rybą, owocami morza, kurczakiem, indykiem i zawsze oczywiście robię ją inaczej. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na takie szybkie dania jednogarnkowe. Zerknijcie do zakładki Kuchnia chińska i kuchnia azjatycka(...)mleka kokosowego - 1/2 świeżego ananasa - 1/2 pęczka pietruszki lub kolendry - olej rzepakowy do smażenia - świeży imbir wedle uznania (1 cm korzenia wystarczy!) - 2 łyżki posiekanego imbiru marynowanego + 2 łyżki zalewy dodatkowo: 1/2 paczki makaronu ryżowego Przepis i wykonanie curry Na oleju smażymy cebulkę i czosnek - nie mogą być brązowe, mają się zeszklić, dodajemy pokrojonego w kostkę indyka i przyprawy
SMYKWKUCHNIŚledzie po kaszubsku czyli na słodko. Jak to się mówi ?...ze słodyczy to ja najbardziej lubię śledzie. Ja lubię słodycze i śledzie. Polecam poniższy przepis,zwłaszcza
potrawyregionalneLekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu
Niedzielny kucharzJak wiosna to wiosenne warzywa. W sklepach mamy już od jakiegoś czasu kalarepkę. Oprócz faszerowania czy gotowania warto ją też marynować! Taką marynowaną kalarepkę polecam dzisiaj
Delicious PlaceLekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu
Niedzielny kucharzChyba zwariowałam, że się na to zgodziłam… Ale tak byłam zajęta gotowaniem a Małżonek przekonywał… i przekonywał… aż wreszcie się zgodziłam i właściwie
UgotujmyTo.plcytrynę chodzi. O kwaśność chodzi ;) *** Możesz zamienić część lub całą oliwę na inny olej neutralny w smaku. Jeśli do sałatki planujesz użyć suszonych pomidorów, wykorzystaj olej z zalewy do sosu - będzie pycha i NO WASTE! **** Majonez dodawaj na etapie mieszania miodu i musztardy, żeby nie powstały grudki. Jeśli dodasz go później - powstaną majonezowe gluty. Zgadnij skąd to wiem, haha(...)wielu składnikach, należy skupić się szczególnie na kwasach omega-3, a tych najwięcej znajdziemy w oleju lnianym (z czterokrotną przewagą omega-3 vs. omega-6) oraz w tłuszczu ryb - tranie (proporcja omega-6 do -3 wynosi tutaj ok. 1:10). Inne oleje o korzystnych proporcjach omega-6 do omega-3 to: olej rzepakowy, olej konopny, olej z pestek dyni
Gary Bez dna