23.06.2023 Magda Uwielbiamy z mężem sushi, jednak nie jadamy go zbyt często. Jak mam zrobić w domu, to zawsze się narobię, bo najlepiej już robić w
Smaczna Stronawarzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można(...)kategorii candida będą dla Was inspiracją. Tylko inspiracją. Lub aż. Składniki: 1 duży kubek gęstego jogurtu naturalnego (u mnie 390 g) 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżeczka suszonego oregano oliwa extra virgin (opcjonalnie) sól pieprz Pomidory kroimy w mniejsze kawałki. I teraz w sumie opcje są trzy (w zależności od tego jakie roboty kuchenne posiadacie
Kardamonovykaszubsku. To ciekawe połączenie śledzi i suszonej śliwki. Śledź w oleju składniki Mi udało się kupić matiasy, ale możecie przygotować to danie także ze śledzi a’la matias. Do ryby najlepszy jest biały pieprz, jeśli go nie macie to nie przejmujcie się i użyjcie czarnego. Śledź w oleju przepis Zaczynamy od spróbowania kawałka śledzia, dzięki temu będziemy wiedzieli jak bardzo(...)czarnego pieprzu to polecam oprószać nim śledzie. Na warstwie śledzi znów układamy cebulę, następnie śledzie i pieprz. Ja liście laurowe układam na cebuli co drugą warstwę. Tak, aby nasza zalewa i śledzie za mocno nie przeszły smakiem liścia laurowego. Jak ułożymy śledzie i cebulę zapełniając cały słoik, to przyszła pora na wlanie do słoika oleju. Ja używam oleju rzepakowego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka ziemniaczana w wersji świątecznej, z dodatkiem śledzi, ogórków kiszonych oraz jabłka, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Prosty przepis z kilku podstawowych składników
Kuchnia MagdaLenySałatka ziemniaczana w wersji świątecznej, z dodatkiem śledzi, ogórków kiszonych oraz jabłka, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Prosty przepis z kilku podstawowych składników
Kuchnia MagdaLenyŚledzie z Ibizy Ten rok, pod koniec okazał się dla mnie niezbyt fartowny , mnóstwo kłopotów w pracy i niestety także w domu . Jeden z moich synów
Ogrodnik w podróżyKiedyś na stołówce zamówiłam sobie danie o nazwie penne z pomidorami i tuńczykiem . Gdy dostała owy specjał, spróbowałam i pomyślałam, że danie jest tak śmiesznie proste
sierotka maRysia w kuchniSmaczna i sycąca sałatka śledziowa, to propozycja np na kolację ale też i na Święta. Mamy tutaj śledzie, ziemniaki, czerwoną fasolę oraz ogórki konserwowe. Oglądając zdjęcia
Smaki Na TalerzuTo, że uwielbiam domową pizzę to już wiecie! I doskonale wiecie o tym, że robię ją z różnymi dodatkami. Cienkie ciasto i pyszne dodatki tworzą smaczną
VioletoweKucharzeniePrawdę powiedziawszy nie miałem do tej pory zielonego pojęcia czy Japończycy znają śledzie. Sprawdziłem - znają. Czy podają je w taki sposób jak zrobiłem to ja? Mam
zadanie-gotowanieSkładniki: filet śledziowy 1,5 kg, kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona 1
W Mojej Kuchni LubięHo, ho, ho! Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi. Proponuję przepis zza morza, śledź w koprze. Śledź w koprze to marynowany śledź typowy dla szwedzkiej
codojedzeniaSałatka z soczewicy i tuńczyka to mój pomysł na dzisiejszy obiad z rybą w roli głównej. Choć główną rolę w tym przypadku skradła soczewica. Do przygotowania tej sałatki wybrałam czarną soczewicę Beluga, która ma piękny kolor i fakturę. Czarna soczewica przypomina mi trochę kawior. Wiem, że rzadko można ją spotkać w sklepach, ale jak spotkacie, kupcie i wypróbujcie, jest(...)więcej jeśli ktoś bardzo lubi zapach i smak kolendry (tu ukłony w stronę Karola Okrasy ). W dużej misce wymieszać ugotowaną i ostudzoną soczewicę, pokrojone warzywa, tuńczyka odsączonego z zalewy, posiekaną kolendrę i dokładnie wymieszać. Zalać dressingiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Podawać na liściach sałaty, udekorować świeżymi listkami kolendry. 1 porcja to ok. 225 kcal , węglowodany
DietologPyszna przekąska śledziowa z marynowanymi grzybami, papryką i cebulą jest to bardzo dobry pomysł na prosty przysmak na święta czy inne okazję, kiedy spotykamy się w
e-PrzepisyKulinarneNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen