ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:61/358)

Grillowany łosoś w sosie ostrygowym 117

Grillowanie to nie tylko karkówka, kiełbaska i kaszanka. Grillowane ryby są przepyszne, tak samo jak warzywa i równie warte uwagi. A łosoś? Taki z rusztu jest najlepszy... Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki 1 porcja łososia 3 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego skórka z limonki limonka świeżo mielony pieprz marynowane szparagi Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki sosu ostrygowego mieszamy z sosem sojowym, skórą

Gotowanie i blogowanie
Pasta rybna + film 127

Smakowita pasta rybna ze śledzi lub szprotek w sosie pomidorowym, jajek na twardo, żółtego sera, ogórków kiszonych oraz cebuli to idealne smarowidło do świeżego pieczywa, pszennej bagietki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek.     składniki na 3 porcje puszka śledzi lub szprotek w pomidorach(...)żółtego sera 2 ogórki kiszone 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Rybę z puszki razem z sosem ( może to być śledź lub szprotki ) dokładnie rozgniatamy widelcem a następnie przekładamy do miski. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy po czym wrzucamy do ryby, dodajemy również starty

Smakowite Dania
Sałatka nicejska 171

należytą chrupkość. Do sałaty dodałem pokrojone w dwucentymetrową kostkę pomidory, pokrojonego w trzymilimetrowe plastry ogórka i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Całość wymieszałem. Następnie dodałem tuńczyka w sosie własnym, uważając, aby mięso ryby nie uległo nadmiernemu rozdrobnieniu, oliwki, filety z sardeli i pokrojone w ćwiartki ugotowane wcześniej jajka. Następnie przygotowałem sos vinaigrette. W małym naczyniu umieściłem łyżeczkę musztardy, łyżeczkę suszonego

Wyprawy kulinarne
Szczupak w sosie chrzanowym 189

często gościł na naszym stole. Dziadek z Tatą ( a potem Mąż ) byli zapalonymi wędkarzami więc ryb było zawsze sporo. Szczególnie szczupaków i węgorzy. I obie te ryby smakowały mi szczególnie w dwóch sosach - koperkowym i chrzanowym. Ostatnio robiłam szczupaka w koperkowym sosie - to teraz przyszła pora na chrzanowy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Paccheri z tuńczykiem botwinką i cukinią zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 184

Uwielbiam gotować   i improwizować nigdy ściśle nie trzymam się żadnego przepisu , wolę do każdego dołożyć swoje trzy grosze , czasem jest to przyprawa a czasem składniki

Wanilia i Kardamon
Mule w trawie cytrynowej/ Mussels in lemon grass 154

Jeśli lubicie mule, ten przepis na pewno Wam posmakuje. Jeśli nie lubicie - to jest dobry moment, żeby zacząć :) Aromatyczna trawa cytrynowa, sok z limonki i papryczki

Tajskie smaki
Śledzie w marynacie 274

wkładamy do lodówki przynajmniej na pięć dni. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Takie śledzie można podawać na różne sposoby np. w śmietanie, oleju, sosie musztardowym. Kategoria: Przystawki , Ryby , WIelkanoc

kuchcikownia
Dorsz z pesto i makaronem 191

naczyniu żaroodpornym, którego dno wysmaruj pozostałą oliwą wymieszaną z winem. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 20 minut. Ugotuj makaron al dente. Odcedź. Wymieszaj z sosem pozostałym z pieczenia ryby. Ja często dodaję jeszcze pesto jeśli trochę zostanie.Serwuj z cząstkami cytryny. Artykuł Dorsz z pesto i makaronem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Pulpety rybne w sosie chrzanowym 161

Pulpety rybne w sosie chrzanowym są doskonałą alternatywą dla smażonych ryb. To lekkie dietetyczne danie, smakuje doskonale z makaronem. Pulpety można przyrządzić w zasadzie z każdej ryby, ale ja preferuję tutaj ryby słodkowodne, które mają z reguły więcej takich drobnych ości. Zmielone w malakserze nie są już problemem i dodatkowo stanowią źródło wapnia. Najlepiej gdyby była to świeża ryba

Wiem co jem
Karp w marynacie 133

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} polecam inne dania z rybą w roli głównej: karp smażony karp w szarym sosie karp w galarecie jesiotr w galarecie ryba w pomidorach   oraz dania wigilijne Wigilia w królestwie garów   zastawa

królestwo garów
Szaszłyki rybne z przyprawą curry 129

Zostało mi od wczoraj trochę łososia. Nie chciałam znowu robić go w ten sam sposób więc wyczarowałam coś takiego. Z tym jogurtowym dipem wyszło bardzo dobre

Kuchnia Pokoleń
TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI 141

marchewki 30g masła szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku garść rukoli łyżeczka ziaren sezamu Wyciągnąć tuńczyka z lodówki i odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy

Dietolog
Śledzie w sosie musztardowym 203

  Długo czekały śledzie na publikację bo aż od świąt - jakoś nie było czas, chęci i weny do siedzenia przed komputerem i stukania w klawiaturkę. Ale

Świat Smaku
Kambodzański rybny amok 80

łyżeczka miodu 1 łyżeczka soli 1 papryczka chili bez nasion, posiekana sok z 1 limonki Reszta składników: 400 g ryby białej (dorsz, halibut- bez skóry, pokrojone) 100 g boczniaków pokrojonych wzdłuż blaszek 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu rybnego 200 g mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki soli 2 garście jarmuży lub szpinaku 1 jajko 2 posiekane liście kafiru 1 cebula(...)blendować aż powstanie gładka masa. Rozgrzać olej na patelni i dodać cebulę, chilli i dusić około 2 minut. Dodać wcześniej przygotowaną pastę, 1 łyżkę sosu rybnego, mleko kokosowe, liście kafiru, miód oraz sól. Dodać rybę, boczniaki, szpinak (jarmuż), dusić bez przykrycia około 3-4 minut (albo aż ryba będzie miękka). W oddzielnej miseczce rozbić jajko, dodać resztę sosu rybnego

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Szałołt ze makrelōm (Sałatka z makrelą) 130

Pomału 1 idzie lato, a ś nim 2 i coroz to ciyńsze 3 ôblecynia 4 . Bydzie ciepło- mōm 5 nadzieja- i niy bydzie nōm już potrzebnoł

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania