mleko kokosowe, bataty i fasolkę, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut, aż ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki koktajlowe i gotuj przez 5 minut, aż ryba się zetnie. Dopraw sokiem z limonki, sosem rybnym i cukrem do smaku. Podawaj danie z makaronem ryżowym posypane kolendrą. Przygotowanie TCC: Do misy TCC wyposażonej w mieszadło dodaj olej, cebulę i czosnek(...)minuty. Dodaj bulion, mleko kokosowe, fasolę i ziemniaki i uruchom program P2 slow cook na 20 minut lub aż ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki i uruchom P2 slow cook na 5 minut. Dopraw sokiem z limonki, sosem rybnym i cukrem do smaku. Podawaj danie z makaronem ryżowym posypane kolendrą. Smacznego! English version Red curry with fish, beans and sweet
karmelowykaparami. Danie dość dietetyczne. Podaję składniki na dwie porcje. ok. 300 g filetu z łososia 1/2 cytryny sól łyżeczka suszonego tymianku 1 mała cebula 1/2 białej części pora Sos czosnkowy: 4 łyżeczki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: 2 łyżeczki kaparów Z fileta z łososia odkroić skórę i pokroić go w poprzek(...)Kawałki łososia układać na cytrynie, a na nich położyć cebulę wymieszaną z porem. Folię szczelnie zawinąć. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. W czasie kiedy ryba się piecze, przygotować sos. Jogurt wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i tymiankiem. Upieczonego łososia wyłożyć na talerze, posypać kaparami i podawać z sosem czosnkowym
BullioDodaj ser feta, przesiekane suszone pomidory, olej i miód. Zblenduj wszystko. Do sosu dorzuć bardzo drobniutko posiekane czarne oliwki, natkę pietruszki, dopraw papryką i pieprzem. Wymieszaj łyżką. Rybę podawaj na ciepło z sosem jogurtowym, ziemniaczkami (papas arrugadas - przepis tutaj ) i sałatą
Delicious PlaceTe małe klopsiki urzekły moje serce, są przepyszne. Można je podawać na przeróżne sposoby, dziś w sosie koperkowym. Idealne danie na sierpniowy dzionek, polecam. Pieczone klopsiki
Moje Małe Czarowaniesosie z serka śmietankowego z dodatkiem warzyw (sos w takiej wersji często przygotowuję w wersji z kurczakiem, ale tym razem postanowiłam zestawić go z tuńczykiem). Ten delikatny sos nie zabija smaku ryby, a nawet z nim współgra, tworząc smaczny posiłek. Steki z tuńczyka zamiast z makaronem, możecie podać również z lekką sałatką polaną z ziołowym dressingiem lub winegretem. Obie wersje(...)steki. Odstawić na 20 minut. Smażyć lub grillować na złoty kolor z obu stron po ok. 3-5 minut w zależności od wielkości i grubości (uważać, aby ryby nie przesmażyć, bo zrobi się sucha). My wolimy steki zawsze bardziej wysmażone. Makaron: 150-200 g makaronu żytniego (lub innego ulubionego, u mnie gniazda) 70g serka śmietankowego (u mnie Łaciaty) ½ cukinii
Fabryka pomysłówsosu słodko-kwaśnego czy chińskiego. Bardzo dobrze komponuje się także z kaszą jęczmienną. Gdy sos jest gotowy wykładamy na talerz ryż, rybkę i polewamy szczodrze sosem. Koszt: 8 zł (można oczywiście spróbować innej ryby, choćby mintaja, wtedy danie staję(...)się może trochę gorsze ale na pewno będzie wtedy tanie). PS. Można zmiksować dwa moje przepisy ten i na rybę po industrialno-skandynawsku, to znaczy usmażyć rybę według tego drugiego i połączyć z sosem pomidorowym
Tanie przepisy studenckieProponuję zrobić taką rybkę na wigilijny stół. Filety opłukać, pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać mało i obsmażyć rybkę z dwóch
Kuchnia PokoleńCzęść rybna:350 g filetów z dorsza (świeże lub mrożone) lub innej ryby o białym mięsieMarynata:2 łyżeczki sosu sojowego1 łyżeczka curry w proszku2 łyżeczki miodu2 łyżeczki tartego imbiru6 łyżki oliwy extra verginesól i świeżo zmielony czarny pieprzCzęść warzywa:2 łyżki masła lub masła klarowanego2 łyżki oliwy + 2 łyżki oliwy extra vergine2 łyżeczki świeżo startego imbiru (lub 1/2 łyżeczki imbiru(...)ciekawą, innowacyjną propozycję - tymbaliki rybne z warzywami. Są to filety pieczone w piekarniku, w doskonałej marynacie z dodatkiem imbiru i curry, przykryte duszonymi warzywami w sosie pomidorowym.Zaczynamy od przygotowania wartstwy rybnej. Rybę mrożoną rozmrozić i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Sprawdzić czy filety nie mają ości. Składniki marynaty wymieszać w głębokim talerzu, włożyć filety i wysmarować je z dwóch stron
Świat Domowej Kuchnidzisiejszy obiad postanowiłem przygotować dorsza podanego na sosie z groszku, oliwek i koperku. Rybę gotujemy w odrobinie białego, wytrawnego wina, dzięki czemu zyskuje ona niesamowity smak, który świetnie łączy z się groszkiem. Przepis znalazłem na Kuchni Lidla, gdzie właśnie w ten sposób dorsza przygotował Teo Vafidis, znany Grek, którego parę lat temu można było oglądać w popularnym programie Europa(...)czym kolejny raz dokładnie mieszamy wszystkie składniki i smażymy przez kolejne 2-3 minuty. Na talerz wykładamy nasz sos groszkowy, a na jego górę przygotowanego dorsza. Przed podaniem dorsza możemy ściągnąć z niego skórkę, która schodzi bez problemu, jeżeli nasza ryba została dobrze przygotowana. Na koniec możemy całość polać oliwą z oliwek
Programista w kuchnidzisiejszy obiad postanowiłem przygotować dorsza podanego na sosie z groszku, oliwek i koperku. Rybę gotujemy w odrobinie białego, wytrawnego wina, dzięki czemu zyskuje ona niesamowity smak, który świetnie łączy z się groszkiem. Przepis znalazłem na Kuchni Lidla, gdzie właśnie w ten sposób dorsza przygotował Teo Vafidis, znany Grek, którego parę lat temu można było oglądać w popularnym programie Europa(...)czym kolejny raz dokładnie mieszamy wszystkie składniki i smażymy przez kolejne 2-3 minuty. Na talerz wykładamy nasz sos groszkowy, a na jego górę przygotowanego dorsza. Przed podaniem dorsza możemy ściągnąć z niego skórkę, która schodzi bez problemu, jeżeli nasza ryba została dobrze przygotowana. Na koniec możemy całość polać oliwą z oliwek
Programista w kuchnimango oraz z surówką z tartej marchewki, cząstek pomarańczy i listków świeżej kolendry. Zainspirowałam się tym przepisem i stworzyłam moje, dzisiejsze danie, czyli Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą, podawane z sosem curry, dżemem morelowym i surówką z tartej marchewki ze świeżą kolendrą. Do swojego przepisu Jamie używał wędzonego dorsza – ja użyłam moje wędzone śledzie. Ponieważ sezonu na pomarańcze(...)surówce, należało o to zadbać), a po drugie będzie łagodzić delikatną pikantność kotletów. Wyszło pysznie i zdrowo (nie licząc tej odrobiny majonezu w sosu curry ;) ). A Wy? Macie ochotę spróbować? The post Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaNiezwykle proste,szybkie ,zdrowe i bardzo smaczne danie z udzialem lososia.Jesli lubicie tajskie klimaty to danie jest dla Was idealne.To kuchnia pelna ryb i owocow morza.Podstawa sosu zamiast tradycyjnej smietany kremowki jest tu mleko kokosowe-zdrowe,tluste,a nie podnoszace poziomu cholesterolu.Ryba w tym wydaniu smakuje wysmienicie.Smak czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym to cudowna harmonia smakow.W orginale aromatu calemu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wykwintnie, z wysokiej pułki, niż za tą samą cenę, ale za to obficie i pożywnie. Dlatego dziś moja propozycja na nadchodzace świeta do świątecznego mięsiwa, świątecznego indyka czy ryby: rewelacyjny kremowy sos-winegret z mango. Zamiast zawiesistego ciężkiego sosu na śmietanie czy majonezie, lekki kremowy sosik. Niech nie zmyli nikogo składnik jakim jest mango. Winegret nie jest na słodko. Nadaje
Sztuka gotowania w/g Samirypopieprzyć, opanierować w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć na talerz. Ceulę i brzoskwinie pokroić w kostkę. Soku z brzoskwiń nie wylewać przyda nam się do sosu. Patelnię po smażeniu ryby delikatnie oczyścić ręcznikiem papierowym i ponownie rozgrzać z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę i dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Smażyć około 3-5 minut następnie dolać sok z brzoskwiń
Pieguskowa Kuchnia