ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:54/358)

Szczupak w sosie koperkowym 2 179

Szczupak w sosie koperkowym to klasyka. Przepisy różnią się między sobą niewiele, w jednych szczupak jest z sosem, w drugich w sosie . Ponieważ taki ,, z sosem

Buniabaje w kuchni
Ryba pieczona w płatkach owsianych. 152

łyżka whisky sos: 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy (angielska, Dijon) 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki kaparów 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól Wykonanie: Filet przepłukać i bardzo dokładnie wysuszyć papierowymi ręcznikami. Obtoczyć w mące, a następnie zanurzyć obie strony w roztopionym maśle.  Przełożyć rybę na folię aluminiową umieszczoną(...)grubości płata ryby skrócić lub wydłużyć ten czas. Na 3 minuty przed końcem pieczenia odkryć rybę i położyć na niej kilka wiórków masła. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podać do ryby

zadanie-gotowanie
Okoń nilowy w sosie węgierskim 136

Pomysł na szybkie danie z rybą w roli głównej  Składniki 400 g filetu okonia nilowego sól pieprz grubo mielony mąka Sos : 1 cebula pół łyżki masła półtora łyżki mąki pół szklanki wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki śmietany sok z cytryny sól cukier mielona papryka olej do smażenia     Przygotowanie   Rybę opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na mniejsze(...)Wlałem śmietanę i sok cytrynowy. Doprawiłem solą, cukrem i mielona papryką. Rybę oprószyłem mąką, usmażyłem ją na silnie rozgrzanym tłuszczu, po ok.3 minuty z każdej strony. Usmażone ryby włożyłem do naczynia z sosem i chwilę poddusiłem

R'n'G Kitchen
Chrupiący amur z sosem z selera naciowego 144

amur. To niezwykle delikatna ryba z rodziny ryb karpiowatych, którą uwielbiam za jej delikatny smak.  Do obiadu świetnym dodatkiem są młode ziemniaczki i gęsty sos z selera naciowego, który świetnie komponuje się z rybą.  porcja dla 2 osób Składniki:  400 g filetów z amura  sól i pieprz do smaku 3 żabki czosnku  olej do smażenia(...)posiekany w małe paseczki seler. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy śmietanę i na małym ogniu redukujemy sos, aż zgęstnieje, na sam koniec dodajemy posiekany koper i wszystko mieszamy.  Rybę umytą i osuszoną doprawiamy solą i pieprzem i nacieramy czosnkiem. Smażymy na oleju razem z czosnkiem na złoty kolor z obu stron. Smacznego

Niezły Młynek
Grillowany łosoś po tajsku 167

sos stanie się gęsty (powinno pozostać ok. 1/2 początkowej objętości). Łososia lekko solimy i pozostawiamy na kilka(naście) minut. Na patelni grillowej na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Łososia kładziemy najpierw mięsem do dołu i grillujemy przez 7-8 minut czasami lekko poruszając. Przekładamy na drugą stroną i grillujemy przez kolejne 7-8 minut. Z gotowej ryby zdejmujemy(...)słupki, razem ze skórką, ale bez gniazda nasiennego. Bierzemy pęczek kolendry i grubo ją siekamy. Orzechy, jabłko, cebulę i kolendrę mieszamy ze sobą w misce. Dodajemy część sosu – w razie potrzeby podgrzewając go, jeśli po przestudzeniu stał się zbyt gęsty. Łososia podajemy od razu z sałatką oraz resztą sosu. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-191 {margin: auto;} #gallery-191 .gallery

Kulinarna Pokusa
RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM 249

Macie już pomysł na niedzielny obiad? Przedstawiam szybki przepis na rybę ze szpinakiem w cieście francuskim! Smak jest obłędny. Składniki: 450 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego 2 filety miruny 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżka mąki pszennej Sól pieprz biały Gałka muszkatołowa 250 g serka kremowego śmietankowego Szpinak rozmrażamy na sitku. Na patelnię wkładamy masło, podsmażamy na nim szpinak(...)Całość dusimy cały czas mieszając. Na koniec do sosu możemy dodać odrobinę mąki, aby zagęścić sos. Studzimy. Ciasto francuskie rozkładamy, nacinamy lekko boki. Na środku kładziemy płat ryby, a na nią połowę sosu szpinakowego. Posypujemy startym serem (ja położyłam ser w plastrach) i zawijamy boki ciasta francuskiego. Wierzch smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach. Jeżeli przygotowałaś

Słodki Zakątek
Pity z grillowaną rybą po marokańsku 204

koper włoski, 1 pęczek koperku sos jogurtowy z kiszonymi cytrynami (jeżeli nie masz kiszonych cytryn, możesz zamiast nich dodać do sosu soku i skórkę ze świeżej cytryny) 4 chlebki pita, własnej roboty lub ze sklepu Przygotowanie: Rybę pokrój na kawałki o szerokości ok. 5 cm, umieść misce, dodaj składniki marynaty, dobrze obtocz w nich kawałki ryby i wstaw do lodówki(...)sezonie, na grillu (wystarczy po 3-4 minuty na stronę). Pity podgrzej chwilkę w piekarniku. Chlebki pita przekrój na pół, a powstałe kieszonki wypełnij kawałkami ryby i surówką. Polej składniki sosem jogurtowym i zajadaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Ryba z warzywami na parze z zielonym sosem. 165

którą możemy przyrządzić, to ryba wystarczy jej naprawdę chwila. Smak ryby możemy zbudować poprzez dodanie np. skórki pomarańczy, cytryny a do warzyw można zrobić ziołowy sos, który dopełni całość dania. Warzywa nasze ulubione, ryba, naczynie do gotowania na parze i stwórzmy sobie królewskie danie w kilka chwil. SKŁADNIKI : filet z dorsza (lub nasza inna ulubiona ryba(...)dodać łyżkę mąki, smażyć ciągle mieszając. Stopniowo dodawać zimne mleko. Sos powinien być gładki i bez grudek. Dodajemy liść laurowy. Do sosu dodajemy mieszankę szpinaku oraz zioła. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz kilkoma kroplami cytryny.  Rybę oczyszczamy ze zbędnych ości (jeśli jest taka potrzeba) kroimy na większe kawałki, solimy, doprawiamy pieprzem cytrynowym. Cytrynę, pomarańczę myjemy, parzymy wrzątkiem. Obieramy

Basia w kuchni
Tuńczyk w sosie teriyaki 203

potrafię dobrać słów, ponieważ jest po prostu WSPANIAŁY :) Delikatne mięso, rozpływa się w ustach.  Gdyby ktoś podał mi go pierwszy raz nie mówiąc że to ryba, mogłabym nie uwierzyć. Do tego sos, bardzo intensywny, jednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki

Czerwona Porzeczka
Ryba zapiekana z ziemniakami 174

szpinakiem. Można wykorzystać każdą rybę (filety) bez ości. Przygotowanie jest bardzo szybkie i łatwe. Bardzo lubię taką rybę zapiekaną z warzywami, ziemniakami czy w samym sosie. Inne przepisy i pomysły na ryby znajdziecie w zakładce RYBY. Zapraszam również do zakładki ZAPIEKANKI. Składniki 6-7 średnich ziemniaków 700 g filetów rybnych (dałam pangę) 2 garście świeżego szpinaku 1 duża cebula

O kuchni z uczuciem
Sos buraczkowo-chrzanowy 117

  Ten sos, którego przygotowanie zajmuje może 10 a w porywach 15 minut, przypadnie Wam do gustu. Po pierwsze mile zaskoczy waszych gości podczas noworocznych lub

Szybko Tanio Smacznie
Spaghetti z tuńczykiem w śmietanowym sosie 208

Spaghetti z tuńczykiem w śmietanowym sosie...Cienkie, długie nitki makaronu.Śmietanowy, lekko kwaśny, gęsty sos.Pływające kawałki tuńczyka.Pycha! Składniki:250 g makaronu spaghetti;1

Gospodyni Miejska
ŁOSOŚ Z WARZYWAMI I CHIPSAMI Z BATATA 135

batata. Łosoś oraz warzywa zostały wcześniej zamarynowane w marynacie z octem balsamicznym i miodem, a następnie podsmażone na patelni (może być to patelnia grillowa). Do obiadu podałam indyjski sos jogurtowy z miętą - pyszne połączenie!   Składniki: 3-4 dzwonki z łososia 1 papryka 1 cukinia 1 batat 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do smażenia+1 łyżka do batatów(...)stopni na około 15-20 min. Rybę oraz warzywa odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron po 2 min. Następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 10 min. Wykładamy na talerz warzywa, chipsy z batata oraz upieczonego łososia. Do obiadu możemy podać jogurtowy sos z miętą - pasuje tu idealnie

Kuchnia MagdaLeny
Łosoś w sosie bazyliowym 136

Lekka dietetyczna ryba z piekarnika z sosem bazyliowym. Moja rodzina uwielbia łososia i często go robię. Jest to szybki i prosty obiad a do tego zdrowy. Nie pieczcie za długo łososia bo będzie suchy. Oczywiście to zależy jeszcze d grubości ryby ale 20 minut powinno wystarczyć, a cieńszy nawet krócej. 2 kawałki łososia 2 gałązki rozmarynu 1 garść listków bazylii(...)nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 15-20 minut. Cebule obieram i kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję śmietanę , listki bazylii chwilę podgrzewam na wolnym ogniu i miksuję sos blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Łososia podaję z sosem na rukoli z pomidorkami i pokrojoną papryczką chili

wesoła kuchnia
Ryba z ajwarem, cukinią i pomidorem, pieczona w papilotach 149

dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut.  SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, dorsz) Mała cukinia Pomidor  1-1.5 woreczka ryżu Mały ząbek czosnku Szalotka Kilka kawałeczków sera feta 4 łyżki ajwaru 2 łyżki sosu sojowego(...)Kurkuma Tymianek Oliwa z oliwek Świeża bazylia Papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy. Szalotkę przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy, dodajemy drobno posiekany czosnek, ugotowany ryż-całość doprawiamy sosem sojowym i kurkumą. Rybę solimy i posypujemy tymiankiem. Wycinamy 4 większe kwadraty z papieru do pieczenia-na każdym układamy ryż, na to kładziemy rybę, smarujemy ją odrobiną oliwy, Na rybie rozcieramy

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania