ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:68/358)

Pstrag tęczowy łososiowy z sosem ogórkowo - koperkowym i warzywami pod beszamelem zapiekanymi 182

mało  ryb również wiemy. O tym, że nie każdemu one smakują również. Jeżeli lubicie delikatne mięso ryby, nie smażone na oleju a w papirusie to z pewnością ta propozycja Wam posmakuje. Przełamaniem smaku jest dość intensywny w smaku sos podawany na zimno i zapiekane pod beszamelem brokuły i kalafior. Polecam :) Składniki: Duży płat pstrąga tęczowego łososiowego pół brokuła pół(...)patelnię. Smażymy z obu stron tak, aby odeszła skórka (należy uważać, aby ryba się nie rozpadła bo jest bardzo delikatna). Warzywa wykładamy na talerz wraz z ryba, która lekko skrapiamy cytryną. Podajemy z sosem. Smacznego

ChilliJemy
Sos holenderski 182

holenderski idealny do jajek po benedyktyńsku, szparagów, warzyw, mięs i ryb. Jest trudny do zrobienia, ale praktyka czyni mistrza. Sos powinien być gładki, i mieć konsystencję majonezu. Ja podałam z jajkiem. Bardzo, bardzo syty. Więcej przepisów na sosy takie jak sos tzatziki, sos dyniowy i inne znajdziecie na moim blogu po lewej stronie w zakładce SOSY. Jeżeli przygotowaliście danie

O kuchni z uczuciem
Łosoś w sosie śmietanowo - koperkowym 208

pieprz kolorowy) Sos: 350 ml śmietany (12% lub 18% do sosów/zup)     Przygotowanie:   Jak wiemy łosoś to wspaniała i smaczna ryba, dziś chciałbym wam przedstawić mój sprawdzony przepis na łososia w sosie śmietanowo- koperkowym bardzo smaczne, delikatne danie. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dajemy na rozgrzaną oliwę (masło) i smażymy(...)smażymy około 5-8 min i w tym czasie doprawiamy solą ( ja używam morskiej) i pieprzem. Próbujemy łososia czy jest już usmażony ( nie trwa to długo gdyż to delikatna ryba) i dodajemy posiekany koper i całość podsmażamy 2-3 minuty. Następnie dodajemy śmietankę i całość trzymamy około 5 min na ogniu w trakcie próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Wcześniej

Sprawdzone przepisy kulinarne
Sos czosnkowy 182

Dzisiaj mamy dla Was propozycję na dodatek do rozmaitych dań. Świetnie nadale się do pizzy, tostów, zapiekanek, jajek, ryby, co kto lubi zasadniczo :) Nasz sos jest dość "ostry" w smaku, ale wystaczry dodać nieco mniej czosnku i będzie łagodniejszy. Pamiętajcie, by przy kupnie czosnku koniecznie zwrócić uwagę na kolor główki, należy wybierać calutkie białe, wtedy mam pewność, że jest

Kolizje Smaków
Łosoś w sosie żurawinowym 204

znane dania rybne. Jednak zawsze staram się, by było też coś nowego. W tym roku niewątpliwie będzie to wypróbowany wcześniej łosoś w towarzystwie żurawiny. Sos jest rewelacyjny, kwaskowa żurawina równoważona przez porto doskonale pasuje do ryby i sprawia, że z chęcią sięga się po kolejną jej porcję.  Łosoś w sosie żurawinowym  Składniki: 4 filety z łososia 2 szalotki

Przysmaki Karolki
Mintaj w winno - śmietanowym sosie 169

paski i dodać, na patelnię do pora.  Gotowego Mintaja zdjąć z patelni. Do winnego sosu dodać łyżkę śmietany i trzymać na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, wtedy wmieszać w niego rybę. Zdjąć z ognia, posypać posiekanym koperkiem i natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem........................... Smacznego

Gaździnka warzy
Lasagne z łososiem i szpinakiem pod porowym beszamelem 204

Składniki są stosunkowo łatwo dostępne, gdyż makaron lasagne kupimy nawet w osiedlowym sklepiku,  zawsze robiłam tą zapiekankę z mięsem mielonym i sosem bolognese , domownicy wolą klasyczną wersję a mnie bardziej  smakuje z rybą ;)  Samo danie wcale nie jest trudne w przygotowaniu raczej drogie ze względu na świeżego łososia atlantyckiego, sycące i pożywne , z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad(...)smaku dodaje sos beszamelowy z porem, całość najlepiej smakuje podana ze schłodzonym francuskim białym winem.  Pomidorki koktajlowe ułożone na środku lasagne , podkreślą walory wizualne.  Zachęcam do spróbowania tej wersji. Smakoszom ryb i makaronu to danie z pewnością przypadnie do gustu. Najlepsze zaraz po upieczeniu. Składniki dla 5 osób: 10-12 płatów lasagne 30 dag świeżego fileta z łososia

Wanilia i Kardamon
Pieczony pstrąg w sosie jogurtowo-pomarańczowym 174

Dawno mnie nie było, wiem. Musicie mi wybaczyć, maj to ciężki miesiąc;) A dziś pomysł na... pstrąga w sosie jogurtowo-pomarańczowym. Rzadko goszczą u mnie ryby - a szkoda, bo o rybach zapominać nie wolno. Dlaczego? M.in dlatego, że: ryby biorą udział w profilaktyce chorób układu krążenia, obniżają poziom złego cholesterolu oraz ciśnienie krwi, zmniejszają ryzyko ataku serca zawierają kwasy omega(...)selera naciowego 1 marchewka olej rzepakowy sól, pieprz 2 plastry pomarańczy sos: 2-3 łyżki soku z pomarańczy 150 g jogurtu naturalnego łyżeczka syropu z agawy Pstrągi myjemy, zdrapujemy łuski. Seler i marchew kroimy w słupki, podsmażamy na oleju 5 minut. możemy dolać odrobinę soku z pomarańczy. Rybę przyprawiamy z zewnątrz i od wewnątrz, nadziewamy plastrem pomarańczy i warzywami. Układamy

Powiedz dietom nie
Soczysty schab w sosie musztardowo – cebulowym 314

Każde duszone mięso wieprzowe doskonale smakuje jeśli podamy je w sosie cebulowo – musztardowym. W towarzystwie ziemniaków czy kaszy będzie doskonałym pomysłem na pyszny obiad. schab w

sierotka maRysia w kuchni
Przepisy na grilla! Dania z rusztu, sałatki i dodatki do grilla! 444

oraz sałatki i dodatki do potraw z grilla. Sezon na imprezy na świeżym powietrzu rozpoczęty! W dzisiejszym wpisie podsyłam Wam pomysły i inspiracje na pyszne grillowane mięsa, ryby, sery i warzywa oraz sosy, sałatki i inne dodatki do potraw z grilla. Zapraszam Przy każdej propozycji podlinkowałam przepis z instrukcją wykonania potrawy, wystarczy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie

Blog z Apetytem
Pesto alla genovese (pesto bazyliowe) 246

genovese  to pesto z bazylii, orzeszków, oliwy z oliwek i parmezanu.  Najpopularniejsza opcja serwowania to makaron z pesto, jednak smakuje równie dobrze z pieczywem, kurczakiem, rybami lub jako podstawa do sosu sałatkowego!  Pesto może stać w lodówce do tygodnia. Możemy je również zamrozić. Składniki na mały słoiczek: 1 doniczka bazylii  3 garście orzeszków piniowych lub orzechów

Czarnawisienka
Warsztaty z Pascalem Brodnickim 295

popieprz polędwiczki z sandacza, rozgrzej pozostałą część Ramy Smaż jak szef kuchni, podsmaż je 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości ryby). Rozłóż rybę na ciepłych talerzach, polej sosem i podawaj z grzybami. Tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami Składniki dla 4 osób Czas przygotowania: 30 min. Składniki: 4 dużych pajd drożdżówki 2 rozbełtane jajka

karmelowy
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku 195

przepisów z minionego roku, które najchętniej były czytane. Dania główne i świąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą, kurczakiem

My Chcemy Jeść
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 199

baklavy czy posypki do owocowego crumble . Zaś najprostrzym sposobem na wykorzystanie niesolonych pistacji jest dzisiejsze pesto pistacjowe, pyszne z makaronem, ale również wspaniałe rozmarowane na toście, filecie ryby albo użyte jako oryginalny sos do pizzy . Sam makaron z pistacjowym pesto byłby smakowitym, pełnym daniem, ale postanowiłam go podkręcić dodatkiem łososia i zielonego groszku. Do pesto dodałam więc nuty smakowe, które

Chilli Czosnek i Oliwa
DIETETYCZNY MAKARON Z ŁOSOSIEM I JARMUŻEM 219

wody i dusimy aż łosoś będzie miękki. Wsypujemy żurawinę, orzechy, pokrojoną paprykę i pestki dyni, jeszcze chwilkę dusimy i gotowe. Na talerz nakładamy porcję makaronu, na to rybę z jarmużem. Polewamy powstałym sosem, dekorujemy pestkami dyni i orzechami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania