Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyDzisiaj chcę Wam polecić przepis na smaczne śledzie z buraczkami. Goście chwalą je za smak. Ich sekretem jest sos. Składniki: 300 g filetów śledziowych solonych (waga
Przepisy Babcibazylia – będą się nadawały jako przyprawy do dań, ale na pewno nie do ich dekoracji – zupełnie stracą wygląd Sosy na bazie jajka – oddzielą się Jogurt naturalny, serek wiejski czy śmietana – staną się wodniste Ryby, która spędziły w lodówce kilka dni Jak rozmrażać jedzenie? Rozmrażanie to zupełnie inna historia – na osobny wpis . Najważniejsze, żebyście pamiętali
Niedzielny kucharzSałatka z tuńczykiem i ananasem – lekko słodka sałatka z makaronem, rybą i ananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie
KuchniaWeDwoje.plzawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski
Menu Zdrowiazawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski
Menu ZdrowiaLekko słodka sałatka z makaronem, rybą i ananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Tuńczyka
KuchniaWeDwoje.plStek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone) 2 łyżki oliwy sól
Wino Francja KuchniaW środowe przedpołudnie zapraszam na pyszne śledziki z sosem musztardowym. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 300g śledzi matiasów
Tradycyjna kuchnia Kasidębu korkowego, cytrusów i palm datylowych. Jej stolicą jest Sewilla. Będziemy tam zajadać Albondigas czyli pulpety, które przygotowuje się z mięsa lub ryb. Są świetnym pomysłem na obiad albo np. imprezowe danie na ciepło. Świetnie smakują z sosem, ciepłym pieczywem albo ryżem. Koniecznie wypróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mielona wołowina – 200 g * mielona wieprzowina – 100 g * łuskany
Ostra na SłodkoBlueberry Corner by "jagodzianka" Ryby powinniśmy jeść i basta! Orientalny dorsz to świetna odmiana. Warzywa w słodko-kwaśnym sosie świetnie podkręcają smak potrawy. Ten zestaw … Przeczytaj cały artykuł Post Orientalny dorsz pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpuszka sardynek w sosie pomidorowym Graal kawałek ogórka szczypiorek rzeżucha cebula oliwka sałata Wystarczy pieknie udekorować na talerzu i Sardynki Graal mogą być wykwintnym pysznym
Gotowanie jest łatwePuszka sardynek w sosie paprykowym Graal 2 łyżki groszku zielonego z puszki pomidor żółty ser podwędzany (rolada Ustrzycka) sałata natka pieruszki dobry ziarnisty chleb Do
Gotowanie jest łatweracji tego, że dziś piątek i że lubię ryby, moja propozycja to tuńczyk z makaronem penne :) Smacznie i pachnąco ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ok 10 oliwek 2 pomidory cebula ser wędzony 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek makaron penne przyprawy (oregano, bazylia, pieprz, sól) Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente. Cebulę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę
ChilliJemy