Tutaj dostępna:http://www.groupon.pl/deals/krakow/restauracja-vidok/49125105?nlp______________________________________________________________________________________________________Nie musieliśmy długo czekać,kiedy na stół wkroczyły nasze przystawki!Wątróbka: niesamowicie delikatna , rozpływająca się w ustach , świetnie doprawiona … na świeżym szpinaku z fantastycznym sosem!Pycha! Krem z białych warzyw: delikatny, ale absolutnie nie mdły , kremowy , o wyrazistym smaku … z fantastycznymi chrupiącymi migdałami i grzankami.Również polecamy!Po chwili dania główne.Zrobiłam WOW, gdyż(...)oczywiście na plus! + )...Miętus: Pierwszy raz miałam okazję spróbować miętusa – delikatna , a zarazem nie rozpadająca się ryba … fantastycznie doprawiona … o wyrazistym aromacie ziół ….Podane na obłędnym!!! purre ziemniaczanym … z dodatkiem tagliatelle z warzyw.Do tego fantastyczny kremowy sos, który był taką kropką nad I , dopełniającą całość.Nic dodać nic ująć : PYCHA! Roladki z kurczaka: Delikatne
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI SOSU(...)Teraz rybe skrapiamy sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny.Obkładamy posiekanym koperkiem,posypujemy kolendrą i posypujemy pieprzem.Na wierzch układamy pokrojona w plastry marchewki i ziemniaki.Spryskujemy oliwa truflową . Rybę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 25-35 minut w temp. 180 St. C.Pod koniec pieczenia posypujemy serem i zapiekamy 6-8minut
w mojej kuchniprzez odpowiednie przygotowanie i wykorzystanie zdrowych, wartościowych produktów takich jak mąka pełnoziarnista, oliwa z oliwek, siemię lniane. Możemy przygotować własny sos oraz użyć wysokiej jakości składniki jako dodatki do pizzy np. biała mozzarella oraz łosoś (dodatkowy bonus spożywania ryb, których w Polsce je się stanowczo za mało). Fakt jest taki, że przygotowanie jest trochę pracochłonne (wyrabianie ciasta, czas oczekiwania(...)ciepłej wody 2 łyżki siemienia lnianego 50ml oliwy z oliwek łyżka suchych drożdży lub 30g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru spora szczypta gałki muszkatołowej Składniki na sos: mała cebulka 250g pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku łyżka oregano sól i cukier do smaku Dodatkowo: 100g wędzonego łososia 2 kulki mozzarelli (250g) szczypiorek do posypania Sposób przygotowania
wysmienityzalewie. Dla mnie te pyszne rolki podane nawet bez mięsa na kolorowej komosie ryżowej czyli quinoi z jakimś sosem do grilla satysfakcjonuje mnie kompletnie.Mogą być jednak dodatkiem do mięsa i podane do kiełbaski z grilla czy innego mięsiwa a nawet ryby. SKŁADNIKI: 2-3 bakłażany krążek twardego sera feta lub paneer 2-3 łyżeczki ziaren czarnuszki podprażonej na suchej
Sztuka gotowania w/g SamiryPrzygotowane przeze mnie ostatnio “ Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą ” zainspirowały mnie do stworzenia burgerów, w których zamiast typowej mięsnej wkładki jest właśnie wcześniejszy kotlecik rybny. Soczystości całemu burgerowi nadają te same dodatki, czyli sos curry na bazie jogurtu i odrobiny majonezu, dżem morelowy oraz surówka z marchewki. Jako, że burgery bez sałaty dla mnie nie istnieją, musiałam
Moja Delicjapietruszki (opcjonalnie) Sos: oliwa 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżka, roztarty ząbek czosnku, sól i pieprz Danie rozpocząć od ugotowania zgodnie z instrukcją na opakowaniu 100g komosy ryżowej (quinoa). Komosę odcedzić i odstawić do ostudzenia. W drugim garnku zagotować mleko i wrzucić na niego podzielony w różyczki kalafior. Zmniejszyć ogień i gotować warzywo do miękkości. Rybę pokroić na porcje(...)minut. W czasie, kiedy ryba się piecze, pokroić w drobną kostkę wszystkie warzywa do sałatki – kolorową paprykę, obrane ze skórki ogórki, czerwoną cebulkę i wyfiletowane pomidorki koktajlowe (pokroić sam miąższ, bez pestek). Do dużej miski wsypać ostudzoną, ugotowaną wcześniej komosę ryżową i pokrojone w kosteczkę warzywa. Przygotować dressing, mieszając wszystkie składniki do sosu – 2 łyżki oliwy, łyżkę soku
Dietologwtedy smak poszczególnych produktów i otrzymujemy wielobarwną papkę, która smakuje wszystkim i niczym. Dzisiejsza sałatka to tylko słony smak ryby, słodki kukurydzy i lekko ostry szczypiorku. Tylko tyle, i aż tyle. Na prawdę warto. Przepis Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy mały pęczek szczypiorku 1-2 łyżki majonezu odrobina pieprzu Przygotowanie: Puszki z tuńczykiem i kukurydzą otwieramy
KasiaiKrzysiu.plgorąco polecam Wam wypróbować ten przepis na panierowanego dorsza . Oczywiście wedle uznania dorsza możecie zastąpić inną białą rybą, np. morszczukiem. Jeśli szukacie więcej inspiracji na piątkowe obiady i nie tylko to polecam spróbować również ten oto przepis: Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right(...)smaku 2 listki świeżej bazylii mąka pszenna jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – Wykonanie: Jeśli używacie ryby mrożonej, to trzeba ją najpierw rozmrozić i osuszyć. Następnie delikatnie skropić sokiem z cytryny z obu stron, a kolejno doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Każdy kawałek ryby otoczyć
Kulinarne Przebojejest pracochłonny, bo przy pomocy rozdrabniacza zrobisz go zupełnie w kilka minut! Zdecydowanie dłużej zeszło mi ze zdjęciami... Chimichurri, to sos na bazie pietruszki i kolendry, z nutą oregano i czosnku. Lekko ostrawy, ale do mięs czy ryb jak najbardziej pasuje. Zwłaszcza, że świetnie spisuje się także w roli marynaty, co sprawdziłam osobiście gdy mi trochę zostało... ;) Normal(...)family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok 150ml sosu: 1 duży pęczek pietruszki ¼ szklanki świeżej kolendry ⅕ szklanki świeżego oregano 1 duży ząbek czosnku 1 mała, zielona papryczka jalapeno 1 szalotka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka białego octu
Kuchnia w czekoladzielubię, więc pcham gdzie się da). Można też zastąpić sosem sojowym. mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 4 ziela angielskie 4 liście laurowe 2 litry wody Wykonanie: Jeśli dorsz był zamrożony należy go oczywiście rozmrozić i obrać ze skóry. Odciąć głowę oraz ogon. Obowiązkowo z głowy ryby usunąć oczy (mądrzy mówią, że zupa z oczami może wyjść mało smaczna(...)ewentualnie doprawić jeszcze do smaku Masło rozpuścić na patelni dodając wyciśnięty czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzucić rybę i krewetki i podsmażać energicznie mieszając ok. 1 minutę. Całość wrzucić do gotowego wywaru i gotować jeszcze ok. 3 minut. Opcjonalnie dodać do zupy łyżeczkę sosu orientalnego bądź sosu sojowego. Podawać z zapiekaną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym, posypaną suszonymi ziołami. Gwarantuję, że kubki
gutfutDziś kolejny przepis na moje ukochane małże! Uwielbiam je za smak, szybkość przygotowania, jak i za wartości odżywcze i niską kaloryczność Tym razem proponuję je w
karmelowyumieścić warzywa zakwaszone na szybko. Składniki: Główka kalafiora 100 g łososia wędzonego lub innej ryby Awokado Garść fasoli szparagowej Garść siekanej czerwonej kapusty Ogórek Pęczek rzodkiewek 2-3 łyżki sezamu 2-3 łyżki siekanego szczypiorku Marynata 1/4 szklanki octu ryżowego lub winnego 2 łyżki cukru Sos 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego, winnego lub soki z cytryny(...)cukrem w osobnych miseczkach zalej marynatą plastry ogórka i kapusty. Zrób sos: wymieszaj sos sojowy z olejem sezamowym i cukrem lub miodem. Na koniec dodaj ocet lub sok z cytryny. Krok 3 Wyłóż ryż z kalafiora do szerokiej misy, układaj na nim warzywa i rybę. Polej dresingiem, posyp sezamem i szczypiorkiem. Artykuł Poniedziałek: Poke bowl – hawajska sałatka warzywna pochodzi
Niedzielny kucharzszaszłyków namoczyć w zimnej wodzie przez 1 godzinę. Przygotować marynatę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę wymieszać z sosem i olejem. Łososia umyć, osuszyć, zdjąć skórę i pokroić w 2-3cm kawałki. Zalać marynatą,tak aby pokryła wszystkie całą rybę. Odstawić na 30 minut. Cukinię umyć, pokroić szczelinowym nożem w cienkie paski. Pomidorki koktajlowe umyć. Na patyki do szaszłyków nakładać
Pełny talerzwybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉 Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkasztbulion warzywnyfilety rybne o białym zwartym mięsie -250 gprzyprawa do ryb-1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Ciasto Mąkę zagnieść z jajkiem,solą i margaryną na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię,odstawić do lodówki na 1 godz. FARSZ Filety opłukać,osuszyć,pokroić na paseczki,skropić sokiem cytrynowym,sosem worcester,posypać pieprzem,solą i pieprzem kajeńskim,odstawić na 20 minut
Kuchnia Danusi