ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:130/358)

Pstrąg z warzywami i białym winem 146

oleju 1 łyżka mąki ziemniaczanej (z czubkiem) 80 ml białego wytrawnego wina kilka łyżek wody sól pieprz 2 nieduże gałązki tymianku sok z cytryny dodatkowo foliowa torebka do pieczenia Ryby umyć, osuszyć. Z zewnątrz i od środka natrzeć solą, pieprzem. Do środka wsadzić po gałązce tymianku. Przyprawione pstrągi odstawić do lodówki. Czosnek i cebulę obrać. Czosnek posiekać, cebulę pokroić(...)zrumienią. Dolać wino, 2 łyżki wody, wymieszać i poczekać aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeżeli sos za mocno się zredukował można dolać jeszcze odrobinę wody. Warzywa przełożyć do foliowej torebki do pieczenia, dołożyć ryby. Woreczek tak zamknąć, aby w środku było jak najwięcej powietrza. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, w worku od góry zrobić 2 małe

Pełny talerz
Tajska zupa rybna 261

makaronu Chow Mein około 600 g filetu z dorsza (lub innej białej ryby) 1,75 l bulionu 300 g mleka kokosowego 3-4 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 listki limonki Kaffir 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka tartego imbiru 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżki oleju sos sojowy do doprawienia

Oryginalny smak
Kotlety rybne 157

Zaletą tych kotletów jest olbrzymia prostota i szybkość ich przygotowania. Wystarczy zmielić składniki, wymieszać, doprawić i krótko usmażyć. Kotlety podajcie z ulubionym sosem, naprawdę idealnie pasuje do nich sos tatarski. Polecam Wam także: – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej kotlety RYBNE PRZYGOTOWANIE: 25 minut(...)ziemniaka. Warzywa odciśnij mocno i dodaj do masy z rybą. Dodaj koperek i wszystko połącz. Masa powinna być zwarta i klejąca. Na patelni rozgrzej olej, formuj niewielkie kotleciki i smaż je aż nabiorą złotego koloru po obu stronach. Wtedy kotlety nie będą się rozpadały. Kotlety podawaj z ulubionym sosem, najlepiej smakują z sosem tatarskim. Smacznego! Artykuł Kotlety rybne pochodzi

nietylkopasta.pl
Ryba po grecku 288

oczkach, skroilam cebule na poltalarki.Na niewielkiej ilosci oleju najpierw podsmazylam cebule- ok 5 min. Dodalam marchew , pietruszke I sos pomidorowy. Doprawilam sola, pieprzem I paprika oraz ok 1 lyzeczki cukru.  Dusialam az do miekkiej marchewki  Wlozylam do naczynia- warzywa - ryba- warzywa- ryba.  Podajemy na cieplo lub na zimno. Polecam I smacznego

Smaki Edyty
Domowy dietetyczny majonez 144

zawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski

Życie Pełne Smaku
Letnia sałatka z łososiem, truskawkami i miętową nutą 129

Sezonowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, słodkimi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami, wyrazistą rukolą, aromatycznymi czarnymi oliwkami i pachnącym świeżą miętą sosem to świetna propozycja na letni obiad lub pożywne drugie śniadanie w pracy. Składniki: 100g rukoli 150g truskawek 125g łososia wędzonego z pieprzem 20 czarnych oliwek 150g sera mini mozzarelli 90g orzechów nerkowca Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z tuńczykiem i awokado 147

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z tuńczykiem i awokado 162

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowy dietetyczny majonez 149

zawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski

The Slow Life Wife
Różowe śledzie – mistrzowski smak 149

Dzisiaj chcę Wam polecić przepis na smaczne śledzie z buraczkami. Goście chwalą je za smak. Ich sekretem jest sos. Składniki: 300 g filetów śledziowych solonych (waga

Przepisy Babci
Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 208

bazylia – będą się nadawały jako przyprawy do dań, ale na pewno nie do ich dekoracji – zupełnie stracą wygląd Sosy na bazie jajka – oddzielą się Jogurt naturalny, serek wiejski czy śmietana – staną się wodniste Ryby, która spędziły w lodówce kilka dni Jak rozmrażać jedzenie? Rozmrażanie to zupełnie inna historia – na osobny wpis . Najważniejsze, żebyście pamiętali

Niedzielny kucharz
Sałatka z tuńczykiem i ananasem 148

Sałatka z tuńczykiem i ananasem – lekko słodka sałatka z makaronem, rybą i ananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie

KuchniaWeDwoje.pl
Domowy dietetyczny majonez 153

zawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski

Menu Zdrowia
Domowy dietetyczny majonez 221

zawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski

Menu Zdrowia
Sałatka z tuńczyka i ananasa 228

Lekko słodka sałatka z makaronem, rybą i ananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Tuńczyka

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania