ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:136/358)

Śledzie w słodkim sosie pomidorowym z kawałkami pomarańczowej papryki 285

Czy ja nie mam dość śledzi? nie, nie mam dość :) Śledzie uwielbiam po prostu, bo można je przygotowywać na tak wiele sposobów, że nie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sos chrzanowy w trzech wariantach - z serii przepisy Wielbłąda 161

Sos chrzanowy ma dla nas kilka niezaprzeczlnych zalet: - jest bardzo łatwy do przyrządzenia - nie jest pracochłonny (czas przygotowania to około 15 minut) - pasuje do wielu dań  m.in. z  drobiu, wołowiny, ryb, jajek - można go podawać na ciepło i na zimno Składniki - wariant pierwszy 100-150 g ostrego tartego chrzanu 200 g gęstej śmietany minimum 18% 1/2 szklanki rosołu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paprykarz Szczeciński De Luxe! 252

pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 listki laurowe papryka ostra i słodka w proszku do smaku sól pieprz olej Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Z ryb usuwamy skórę, ości, a mięso rozdrabniamy widelcem. Drobno kroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy paprykę, papryczki chili, czosnek i dodajemy(...)angielskie. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Możemy też dodać odrobinę cukru. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka Mimoza 387

Świetnie smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką :) 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g startego sera żółtego mały słoiczek majonezu mała czerwona cebula sól, pieprz szczypiorek  Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce osobno białka i żółtka. Rybę odsączyć i rozdrobnić. Na spód półmiska rozsypać białka, na to żółty ser. Posmarować cienką warstwą

Smakołyki Asi
Penne z sosem z anchois 165

Zapraszam na włoski obiad pełen pięknych zapachów i aromatów - makaron penne z passatą pomidorową, białym winem i filecikami anchois :)  Składniki (3-4 porcje): 400 g

My Culinary Art
Makaron z łososiem, suszonym pomidorem, żurawiną i orzechami włoskimi 103

Dzień dobry :-) Dzisiaj szybka propozycja na obiad, pod warunkiem, że lubicie ryby ;-). My bardzo i tym razem zrobiliśmy łososia z żurawiną, suszonym pomidorem i orzechami włoskimi, do tego sos śmietanowy i wyszło pysznie. Danie szybkie, proste i bardzo smaczne :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: około 300 g filetu z łososia kilka suszonych pomidorów 3/4 szklanki żurawiny 3/4 szklanki

kruche babeczki
Sałatka ze szpinakiem i mozzarellą 107

zielonych sałat oraz serwowanych na zimno jarzyn. Odpowiednio dobrane proporcje oleju, soku z cytryny i octu winnego nadają orzeźwiający kwaskowy smak. sos ziolowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs.   dressing jogurtowy – wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym przyprawom. Znakomity z sałatami lub jako dip do świeżych

kolorowotorcikowo
Zielona sałata z dressingiem do obiadu 141

szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewkę pokroić w słupki, a marchewkę w cienkie plasterki. Całość polać sosem. Podawać od razu po przygotowaniu.  Sos ziołowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs

Magiczne Życie Marty
Półmisek z bukietem warzyw z grilla 161

pieprzem z obu stron. Na półmisku posypać świeżym ewentualnie suszonym tymiankiem. Podawać do mies z grilla ale również do smażonych ryb i potraw z ryżu. Ja podałam je do grillowanych mmmmmmmmmm marynowanych żeberek i zapiekanych ziemniaków w sosie beszamelowym pod serem. - kliknij i zobacz

Sztuka gotowania w/g Samiry
SUM W MARYNACIE 157

zrobiony w stylu orientalnym.Oczywiście suma możemy zastąpić inną rybą, ale ja gorąco polecam jego!.Jak macie możliwość kupno tej ryby ,to kupcie a nie pożałujecie. 4 kawałki w stylu " stek" z Suma lub dzwonka  5 łyżek sosu sojowego 1-2 łyżeczki miodu 1 sztuka.cytryny - skórkę zetrzeć 1 łyżeczka świeżego,startego imbiru 1 łyżka musztardy Oliwa z oliwek ****************************************** Suma

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka w słoiku do pracy 173

seler naciowy, pomidorki, kiełki, pikle, oliwki, suszone pomidory, ser żółty, feta, mozzarella, wędliny, pieczone mięso (np. kawałki kurczaka), tuńczyk albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę po koreańsku , suszone pomidory, awokado, rukolę i pestki

Obiad gotowy
Tatar z jelenia 133

Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa pokazał nam co zrobić z dziczyzną i kaczką

królestwo garów
Mini pyzy ziemniaczane 127

Idealne do obiadu z dodatkiem mięsa, ryby i surówek/sałatek, buraczków. Można je też później odsmażać na rumiano i podawać z ulubionym sosem lub cebulką ze skwarkami. Składniki: 1 kg ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej jajko sól Wykonanie: Ziemniaki obierz, połowę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, a drugą połowę utrzyj na drobnych oczkach na tarce, odstaw. Ugotowane

Zasmakuj Kuchni
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 102

wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko duża szczypta soli

Calzonella.com
Dorada z patelni czyli pyszny pomysł na obiad 253

Położyć na rozgrzanym tłuszczu rybę i smażyć z każdej strony na średnim ogniu po około 5 minut.  Ściągamy gorącą rybę z patelni na talerz, podajemy z cytryną.  U mnie jako dodatek były ziemniaki z piekarnika z sosem czosnkowym oraz rukola z pomidorami.    Smacznego !    Moja dorada pochodziła ze sklepu Tesoro del Mar  . Dorada

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania